Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (34)

plakát

Rio (2011) 

Asi to není úplně největší animovaná pecka, ale mě docela bavila. Jsou tu postavy, které jsou tak trochu trapné a protivné, viz ošetřovatel(chovatel, nebo co to mělo být). Na druhou stranu tam byly i neskutečně sladké zvířátka, žlutého ptáčka s víčkem na hlavě bych si hned vzala domů. A taky je tu spousta barev, nebo krásně vyobrazené Rio. Bez písniček bych se obešla, nejsou zrovna chytlavé a nehodí se tam. Lepší průměr. Rozhodně povedenější záležitost než Happy feet.

plakát

Malé královny krásy (2009) (pořad) odpad!

Slet frigidních a zakomplexovaných čarodějnic ve velikostech L-XXXL vám předvádí své nebohé rozmazlené děvčátka v kýčovitých šatičkách, make-upu, umělých řasách a příčescích s co nejvíc nepřirozenýma lokýnkama. Není to trestné.. otazka zní, nemělo by?

plakát

Babovřesky (2013) odpad!

Velmistr vizuálních efektů, kritik Pána prstenů, jeho excelence král vtipů a product placementu, hledač talentů a kopač žump Troška se zase vytáhl, to se musí nechat. Napsala bych něco ve smyslu - bohužel, tam kde nechtěl. Jenže opak je pravdou. Zřejmě se vyžívá v tom, prokopávat se svou trapností na druhou stranu zeměkoule. Já pevně věřím, že se mu jednou povede nejen se tam prokopat, ale dokonce proletět rychlostí zvuku a sestřelit Dartha Vadera ve svém křižníku v předaleké galaxii. Baví ho, dělat z nás neotesané křupáky co si myslí, že se budou smát kryplofilnímu příjmení Šoustal a zároveň nám nastavovat až spalovat už stokrát nastavenou kaši v podání bab drben(né Zdeňku, opakovaný vtip bude jistě vtipem ještě dvacetkrát a nevím, že míříš k Slunce, seno.. ne). Že se v téhle trapnosti objevila Vondráčková mě taky nešokuje. Ve skutečnosti ji nikdo neposlouchá, nikoho nezajímá, někde ale vydělávat musí, áááno? Co dodat. Bez dalších dvou dílů by česká kinematografie jistě nevydržela, jsou lidé, co potřebují svou dávku šlichty. To, že jich je mezi námi tolik, je docela alarmující.

plakát

Hunger Games: Síla vzdoru 1. část (2014) 

Není to tak bídné, jak někteří píší, ale taky ani tak úžasné, jak hájí svou stranu barikády druhá strana. Jinými slovy, nenadchne a neurazí. Moc jsem nečekala a díky tomu jsem nemohla být zklamaná. Ovšem to, že se nic neděje, je fakt. Scénu s točením propagandistického videa považuju za poměrně trapnou a záchranu kočky, kterou měli předtím na háku, taky tak nějak nepobírám. Doufám, že alespoň poslední díl bude stát za to a napraví tuhle zbytečnou část. Jenže na to si rok počkáme.

plakát

Noc plná zázraků (2011) 

Nevím co za burany jsou schopní dát tomuhle filmu odpad, vážení, od toho jsou tu české estrády a vědomostní soutěže.. a Magnusek ;) .. prvně jsem Noc plnou zázraků viděla úplně náhodou minulý rok. Byla jsem dost mile překvapená, že jo, polský film. Jen jsem si potvrdila, že předsudky nemají hrát u filmů hlavní roli. Všechny dějové linie byly víc než příjemné, na city hrály přiměřeně a jen přidaly na té předvánoční atmosféře. A proto, když jsem zjistila, že tento film budou dávat i letos, neváhala jsem a pustila si ho ráda znovu. A dám si ho klidně ještě jednou. Dobře se na něj dívá, herci nejsou protivní, dokonce jsou dost uvěřitelní a hraje tam pěkná hudba. Kdo chce něco milého, vánočního, romantického, ať neváhá, Listy do M. jsou ta správná volba :)

plakát

Kolotoč (1996) (pořad) odpad!

Nic tak rychle zaručeně neuspí jako tato novácká rádoby vědomostní soutěž pro choromyslné. Když to neukotví 3x zopakované písmenko, tak aspoň ty Poulíčkovy kravaty jsou tutovka.

plakát

Zeitgeist: The Movie (2007) 

Nebudu komentovat první část, téma mě docela nudilo a hlavní důvod shlédnutí bylo téma 9/11 a následná třetí "iluminátská" část. Pamatuju si, když nám tento dokument promítal angličtinář ve snaze otevřít nám oči. Děkuju mu. A zároveň děkuju tvůrcům tohoto dokumentu. Ukázali mi jednu věc - nikdy nevěř mainstreamu. Je jasné, že se režisér snažil hlavně o nějaký způsob kontroverze, chtěl šokovat, chtěl aby nám spadla čelist, ale to hlavní - chtěl abysme přemýšleli. Z televizí do nás hučí každý den jen jednu verzi, tak proč nenatočit a nepustit mezi lidi něco z úplně druhé strany a nezvednout vlnu diskuzí? Co se týče 9/11 je jasné, že oficiální verze s teroristy těžce pokulhává a to způsobem přeražených obou stehenních kostí. Jo, spíš se plazí po zemi. Proto jsem uvítala někoho kdo nabere svědky, důkazy, odborníky, staré záznamy a dá je dokupy v podobné verzi. Samozřejmě, že se nedá věřit všemu. Je to jednostranná věc, ale pro samostatně smýšlející jedince mnohem více přijatelná než oficiální verze. Donutí to přemýšlet... a to je ten rozdíl od mainstreamu, který vám diktuje, co si myslet máte.

plakát

Pojedeme k moři (2014) 

Faktem je, že jsem se prvních 15 minut chytala za hlavu a říkala si, co jsme to sakra (s přítelem) vybrali na náš pravidelný kinematografický večer. Jenže to chce trochu se zasnažit a vžít do děje. Mi samotné to dělalo problém. Ten klukovský svět byl úplně jinde než ten můj. Film jako celek beru jako svěží vítr do země kde vládnou kreténostupidní vtipy a lá Troška a podvečerní zábavu ovládá komentář v Prostřeno! Vydry a Bouškové, psaný nejspíš lidmi po obrně a to v tom lepším případě. Být to zahraniční film, dám 3*, ale jako podporu Mádlovi, který se vytáhl minimálně už tím scénářem, dávám hvězdy 4 :)

plakát

Sám doma (1990) 

Harry, jdu do baráku!

plakát

Ordinace v růžové zahradě (2005) (seriál) odpad!

Do háje.. proč.. proč mi to děláš? A už 9 let? Na začátku to ještě šlo, byla to novinka, sice už tenkrát mizerně hraná, ale kdo měl tušit co z toho vyleze. Tahle nastavovaná kaše už je tak spálená, že se zažrala do hrnce a už nikdy nepůjde vydrhnout. Kdyby jenom úterky a čtvrtky. To se to musí dopoledne ještě opakovat? Nevím, jestli kdy televize vydala něco ubožejšího. Vedle Pojišťovny štěstí a VKVéček, samozřejmě. Neskutečné množství mizerných hereckých výkonů na jednom místě, že by to ani Troška se svýma Babovřeskama netrumfnul. Ale lidi se budou dál dívat a dál podporovat tohle kinematografické peklo.