Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (34)

plakát

Ulice (2005) (seriál) 

Neříkám, že u toho sedím každý den a netrpělivě čekám, co se stane. Dost se na to dívají naši po práci a celodenním shonu a já to beru. Na to, že je to novácký projekt a ty jsou většinově pod úrovní žumpy, je to poměrně dobře obsazené a zahrané. Když srovnám s Ordinací, kde herci odříkávají text jako básničku, jedná se fakt o to lepší. Nesedí mi tam jenom pár věcí. Například příbytky postav. Do puntíku vyšperkovaný pokojíček prcka, jehož rodiče se rozvádí, přítel je student, matka je studentka s mizerných přivýdělkem a bytem u svých kamarádů studentů.. neměl by v reálu tak max postýlku a pár hraček? Nebo jiné byty ne zrovna bohatých obyvatel ulice.. nemá se to blížit realitě?.. ale to je detail..

plakát

Marie Antoinetta (2006) 

Představte si, že jste čtrnáctiletá holka, mamča jako správná královna neváhá a vás, pro dobré vztahy, pošle provdat do Francie. Do cizí země, cizích zvyků, mezi cizí lidi. Dostanete poměrně frigidního manžu, všude vás pomlouvají, že jste nejspíš nepoužitelné prkno a všichni očekávají, že od 15 let budete sypat jedno mimino za druhým. No. Nic moc. Ale ještě by ten nastávající mohl být o 40 let starší bratranec. Tolik k té dnes už těžko pochopitelné době. Nejspíš si nedokážu v roli okouzlující Antoinetty představit někoho jiného než Kirsten. Těžko říct, jaká byla královna doopravdy, ale její chování lze pochopit, alespoň v podání Kirsten. Hudba provázející film byla překvapivá, alespoň na historický film a drama. Děkuji režisérce, bylo to příjemné zpestření. Jiné historické filmy doprovázené dobovou hudbou zní nudně. Zakončení filmu mě překvapilo, ale na druhou stranu jsem byla ráda. Poslední scény byly poměrně tísnivé a ani jsem osud Antoinetty dál vidět nechtěla. Ikdyž moc dobře víme, že šťastný nebyl.

plakát

Interstellar (2014) 

Tříhodinová nálož mizerných vyhlídek do budoucna, tripů skrz černé díry a ukázek lidské stupidity. Podle první věty by se mohlo zdát, že se moje hodnocení bude blížit odpadu, ale vysvětlím. Tento film sebou nese poselství. Planetu Zemi, která nás živí, bereme jako samozřejmost, bereme ji jako něco, co se dá koupit, rozkopat, přestavět, pokácet, podhrabat, atp. Vůbec bych se nedivila, kdyby se z našich stolů zničeho nic vypařily mnohdy opovrhovaná rajčata, nebo okurky a místo nich jsme měli kukuřičné hody. Jen kvůli lidské hamižnosti a nenažranosti. Ale zpět k filmu. Celý doprovází Zimmerova hudba, která je jako vždy skvělá, ale na jeho tvorbu z Počátku, to prostě nemá. Hudba má na film a jeho vnímání velký vliv a proto je dobře, že duo Nolan&Zimmer existuje, kinematografický zážitek je opravdu zaručen. Ale i přes to, že jsem z kina odcházela nadšená, a dávám 5*, nejlepším Nolanovým počinem pro mě zůstává právě Počátek. Dojem mi totiž zkazilo zbytečně podrobné dovysvětlování, které natahovalo již zmíněnou stopáž.

plakát

Vejška (2014) 

Nenadchne a neurazí. Taková pohodovka, ale pořád pro ty, co mají úroveň a nechtějí zabíjet čas (nebo sebe) tvorbou pana Trošky. Nejlepší postavy jsou pochopitelně Mádl, Kraus. Vorlova utrápená linie už trochu začíná nudit. Jinak se možná ani tvářit neumí, jinak by ho obsadil i někdo jiný než otec.

plakát

Život podle Václava Havla (2014) (TV film) odpad!

Opravdu potřebujeme další srderyvný dokument o našem "revolucionáři", "pravdoláskaři" a " obrazu lidskosti"? Ony se totiž opět najdou sluníčkoví lidé, kteří si na dokument o své modle opět zajdou a opět se budou plácat po zádech jak jsou hrdí na to být čechy a mohou nést "odkaz Václava Havla". Nikoho už však nezajímá, že revoluci nepřipraví jeden člověk, že ten je pečlivě vybrán lidmi, kterým se revoluce hodí, každá revoluce přece potřebuje svou tvář. Nikoho nezájímá, proč Kryl, opravdová osobnost(na rozdíl od tohoto pokrytce a lháře) zavrhl svého dřívějšího kamaráda a proč mu sám Havel poté nedošel na pohřeb. Nikoho nezajímá opravdový původ Havlovy rodiny a co prováděli svým kamarádům židům z Barrandova a Lucerny za 2.světové války. A já se ptám - má pak cenu točit o někom životopisný dokument, ve kterém je vylíčen svatěji než matka Tereza? Nezaujatí lidi by vám totiž ve zkratce řekli kdo to byl - opilec, silný kuřák, pokrytec, lhář a silně promiskuitní arogantní snob, co se dostal k moci ani sám nevěděl jak. Jinak ho sama brát nebudu a rozhodně se nebudu přidávat k bandě ovcí co ho vidí jako laureáta na Nobelovu cenu míru, ikdyž schvaloval bombardování civilistů v Bosně. Tolik o Vašíkovi a jeho dalším opěvném dokumentu. PS: Ano, jsem zakomplexovaná hejterka, co neschvaluje vaši modlu :)

plakát

Český slavík Mattoni 2011 (2011) (pořad) odpad!

Na téhle estrádě mám nejraději tu pestrost a hlavně to, že nikdy nevíte kdo vyhraje.. Záhada posledních pár let - kdo sakra poslouchá Lucku Vondráčkovou?

plakát

13. komnata - 13. komnata Josefa Váni (2007) (epizoda) 

Je rok 2014 a byla jsem svědkem jeho (už nejspíš doopravdy) posledního dostihu ve Velké.. proto je docela zvláštní sledovat dokument z roku 2007, kde tvrdí že pojede nejspíš svůj poslední dostih.. každopádně můžu konečně porovnat s dokumentem Váňa a můžu říct, že tenhle počin řekne v půlhodince daleko víc, než toliko opěvovaný dokument, který šel do kin.. krátké, stručné a výstižné.. určitě bych dále uvítala nějaký dokument věnovaný jeho koním a trenérskému centru..

plakát

Rozpaky kuchaře Svatopluka (1984) (seriál) odpad!

Svatopluk Kuřátko.. není snad jasné, jak kvalitní tento pořad bude, už podle jména hlavní postavy?

plakát

Chobotnice z II. patra (1986) odpad!

Jestli existuje věc, ze které se mi zježí vlasy, naskočí nevzhledné flíčky a ihned skáču po ovladači ať chce jak chce daleko, tak právě už jen úvodní znělka oblud, dobře, Chobotniček je záruka. Opravdu tím musí zacpat vysílací čas zrovna na Vánoce? A hned na několika televizních stanicích? Protože jednou ve filmu to nestačí, musí to být podruhé i v seriálu. Kdyby aspoň vybrali lepší dětské herce. Zelenáááá, modréééééj a ten neskutečně vtíravééééj pražskéééj akcent nemůžu z hlavy dostat ani po třech panácích okeny(ale hlavně že se daboval Trávníček v Popelce). Asi jsem až příliš zaujatá, ale nebylo by těmto filmovým páskám lépe na dně Mariánského příkopu? Aspoň jedny Vánoce bez těchto totalitních potvor, prosím!

plakát

Krakonoš a lyžníci (1980) 

Těžko říct co by to bylo za Vánoce bez filmu Krakonoš a lyžníci. Stačí úvodní melodie a hned vidím stromeček a na stole cukroví. Co dodat. Prostě klasika, která už se dnes netočí ;)