Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Pohádka

Recenze (151)

plakát

15 minut (2001) 

Postava totálního psychopata, šíleného záporáka zahrána naprosto bravůrně, s grácií naším výtečným panem Hercem Karlem Rodenem. Skvělá podívaná. Doporučuji.

plakát

Tenkrát v Hollywoodu (2019) 

Kde je Tarantino... Kam se ztratil? Viděl ho někdo?... OK. Zajímavé, docela dobré. Uznávám, je to jiný šálek kávy, než co jsme obvykle zvyklí vidět u Tarantina. Ale kam se poděl starý dobrý Tarantino. Příliš dlouhý a rozvláčný film. Úplně by stačilo posledních 30 minut filmu, alespoň tady na chvíli zahlédneme starého dobrého Tarantina. Slušné drama. Dobré herecké výkony. Dá se na to podívat.

plakát

7 trpaslíků (2014) 

Bohužel, musím říct, že mě pohádka velmi zklamala. Animace (grafika), dialogy, výprava a vůbec celkový námět (totální nepřehledná směs všech možných a nemožných pohádek) naprosto hrozné. Jedná se o dost nepovedené, neprofesionální,  trapné vykradení ostatních pohádek a jejich výborných námětů. Dialogy příšerné, ubohé. Celkový děj, je naprosto nijaký, umrlý, dost statický, bez jakékoliv gradace. Pohádku bych nedoporučil ani nejhoršímu nepříteli, její zhlédnutí vnímám jako ztrátu času.

plakát

Princezna zakletá v čase (2020) 

Tajemná, záhadná a mnohdy napínavá pohádka. Princezna Ellena je výborně zahraná, skvělý herecký výkon. Naprosto výtečná je hudba. Celkově výborná dobrodružná pohádka. Doporučuji.

plakát

Rozsudek smrti (2007) 

Zprvu takový celkem lehký nevinný rozjezd. Takový light akčňák. Ale pak se to celkem rozjede. Slušná jízda. Výborná akce, dobrý děj, vynikající spád a zajímavý neotřelý závěr. Dobré herecké výkony. Vynikající (skvěle gradující) hudba. Za mě palec nahoru. Doporučuji k vidění. 85%

plakát

Zimní víla (1999) (TV film) 

Naprosto nevýrazná pohádka. Dailogy mdlé, nikterak zajímavé. Celkový děj /výprava/ je dosti kostrbatý, takový sekaný, vůbec ne plynulý, nevýrazný. Herecké výkony dosti chabé, podprůměrné. Jediny výrazný herecký výkon je bohužel (neboť se jedná o zápornou postavu) role zlé macechy (Hana Igonda Ševčíková), to se skutečně povedlo, to je výborně zahráno.

plakát

Anna (2019) 

Vyšší hodnocení a palec nahoru za akční scény. Děj, napětí, akční scény jsou skvělé. To jsem si opravdu užil a vychutnal. Závěr nic moc. Bistro  v parku, odsun agentů z místa děje, to je slabší = na druhou stranu docela vtipné, pobavil jsem se. H. Mirren byla skvělá, vyhulená, chladná. Závěrem: docela dobrá podívaná, užil jsem si to. Doporučuji.

plakát

Nikdo (2021) 

Super. Královsky jsem se bavil. Nádhera. Místy sice drobně ujetě akční, ale doré. Já jsem spokojen. Dobrý počin. Celkově po všech stránkách paráda.

plakát

Dva lidi v ZOO (1989) 

Film jsme viděli s dětmi a dobře jsme se u něj pobavili. Všem se nám líbil a jsme s ním spokojení. Patří do skupiny těch lepších, rozumnějších filmů československé filmové tvorby, které se nebojím ukázat vlastním dětem. Je v něm sice patrná stopa doby ve které byl natočen, ale ne zase nějak moc (soudruhové a soudružky, hromadné schůze, styl tehdejšího života, životní úroveň a vůbec mezilidské vztahy, jednání a lidské vlastnosti). Je zde jasně vidět, že je to film o přírodě a dětech a hlavně pro děti. Skvělý děj, skvělé herecké výkony. Chválím a doporučuji. Někteří jsou za své výkony skutečně obdivuhodní J. Jirásková, J. Kretschmerová (a její taneční kreace), H. Růžičková (a její sprchovací scéna se slony), Z. Strstka (coby "krotitel divé zvěře"), L. Mrkvička (a jeho humor a hlášky).

plakát

Terezu bych kvůli žádné holce neopustil (1976) 

Film jsme viděli a ocenili i s dětmi. Skvělý snímek, pobaví, neuškodí. Ona ta českolsovenská filmová tvroba nebyla zase tak špatná, najde se v ní i hodně dobrých pokladů, které se nebojím ukázat vlastním dětem. Tento film hodnotím vysoce, jednak pro dobrý děj a herecké výkony, ale také proto, že je sice poplatný době ve které vznikl, ale není to v něm zase tak úplně znatelné a markantní. Až na soudružku učitelku, sběr papíru a tehdejší ceny potravin. Film celkově mohl být poznamenaný dobou mnohem více, jako některé jiné nejmenované filmy.