Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (12)

plakát

Le Mans '66 (2019) 

Dlouho jsme nebyli v kine (si tak par mesicu). Bo nebylo na co, nebo nebyl cas a energy. All rigt, podivam se v rychlosti na web okresniho kina last moment a za hodinu film, co nevim diky reklame na jiny bezva nekoukatelny bijaky, ze existuje: "Le Mans 66". Navic v terminu svetove premiery. Mrknu rychle na CSFD uff 93%! To melo naposledy Bohemian Rhapsody. Premlouvacka toho, kdo radsi romanticky kratky komedie a ne 152 minutovy stopaze o zavodech a pilotech supersportů. Scenar podle skutecny udalosti OK. Jdeme, ehm bezime pulmarathonovym tempem, jeste ze mame natrenovano. Takze k veceri amerika Popcorn a Pepsi. Bohuzel nebyla Coke, ale ta byla za to neustale ve filmu produkt placement jako nikdy, ale nevys.... proste USA. Kdo pracoval ve FMC a pro CCC, byl ve filmu jak doma. Konecne neco co ma koule a cit v harmonii a rovnovaze. Souvisly pribeh, nesmrdi to moc testosteronem, inteligentne pobavi, podrzi v napeti a nestihate koukat na hodinky, kdyby vam nekdo ukradl stopky. Zvuk, strih, kamera, hudba bez zavahani 5 z 5. Obavy z filmu nenaplneny ani na damskem kresle. Na Oscara to asi neni, ale kdo by ho chtel, kdyz by se mel jmenovat vlatne Anna. Za me 👍👊👌👏🤘

plakát

Avengers: Endgame (2019) 

Studio Marvel vytlačilo zamotanej vejškrabek 2x obtočenej pupeční šňůrou ve dvojitý placentě u přestárlý mámy. 92% rozhodně ne. Po počátečním nadopování fanatiků Áček šíleně pozitivním hodnocením, tento díl skončí tak na 80% max. Hudba, zvuk, střih, efekty ve 3D to jediné zachránilo 3hod. zbytečně roztažený NEděj, občas se divák i zasměje. Tak trochu levně na adresu zadku Captain America a Thorově pupku no vtip úrovně Babovřesek nebo nějakého GAYhororu. Jinak rychlý přivnání ke kombinaci 3hod. Avatárů a Shreka, ale to bych urazil tyhle o dost lepší snímky ;-) Film je asi určen především pro dětské diváky, jinak to nelze pochopit, ale pak proč tolik toho násilí? Pokud chcete odejít s velkým dojmem nic velkého od filmu dopředu nečekejte, abyste nebyli pak zklamaní. Taková dobrá reklama na AUDI to je taky hnus velebnosti, odpovídající kvalitě a komerci než efektu a smysl předchozích dílů. Nic proti této značce, ale to tam měli dát radši logo Trabanta a 2x bychom se možná zasmáli levně navíc ;-) Tři hvězdy jen z úcty k předchozím snímkům MARVEL.

plakát

Decibely lásky (2016) odpad!

Kategorie Babovřesky nebo Kameňák. V době psaní tohoto komentáře 41.nejhorší film. Není se čemu divit. Zoufalý námět/scénář/režie one man hnůj v jednom. Nejhorší film z české produkce. Komedie? Spíš trapná tragédie. Nezasmějete se za celý film ani jednou. Romantický? Pak desátník Halík asi netuší co je to romantický scénář a muzikál to je urážka všem muzikálům. Pokud vydržíte do konce jste opravdu držáci, ale hraničí to s návštěvou u psychiatra. Snad střih a kamera lze hodnotit relativně pozitivně. Zabitý čas u reklamy na Michala Davida, není se čemu divit inteligentní člověk by tento brak nenatočil. Škoda času, peněz a práce některých kvalitních lidí.

plakát

Velký dar (2017) 

Všichni máme svůj příběh. Ani jeden z nás nevíme jaký. Máme krom jiného svá přání, pocity a sny. Co nebo kdo nás motivuje, ovlivňuje nám může cestu měnit. Jsme děti, pak dospělí pak rodiče a prarodiče nebo praprarodiče. Dopouštíme se chyb jako všichni a z nich se učíme, jsme jen lidi a nemáme univerzální návod na dokonalý život nebo výchovu. Můžeme se řídit mnoha vlivy, SRDCEM, mozkem, slibem, LÁSKOU, penězma, kariérou, společenským zařazením, svým nadáním nebo plněním svých snů a přání těch, na kterých nám záleží. Příběh, který je plný všech možných otázek a odpovědí kam každý z nás sám chce dojít a nebo dělá radši to co chtějí druzí. Tento film vám může ukázat zdali máte SRDCE neboli CIT a EMOCE. Může vás pobavit, tak jako žádný jiný film. Může vám ukázat, že cesta nebo odpověď nemusí být vždy tak jednoznačná, jak vypadá. Může vás přesvědčit, že můžete nejen o sobě pochybovat, ale nakonec to co se rozhodnete, dokážete, pokud máte SRDCE na správném místě. A že jen cíl není vždy úspěch. Klidně si ho puste ještě jednou s odstupem času jako třeba film Forest Gump. Na odlehčenou můžete vidět co jste poprvé neviděli ;-) Při jednom střihu se ztratila jedna věc v návratu do stejného záběru. KDO TO ZJISTÍ AŤ MI NAPÍŠE! Fred, Fred, Fred, Fréééd dávám mu hvězdiček Pěééét :-D Myslím na Freda tedy jsem ;-)

plakát

Orel Eddie (2016) 

Historicky v rámci myšlenky sportu/olympiády/fair play ok. Kdo nezná dozví se i fakta podle skutečné události. Hystericky? No polovina příběhu a postav neodpovídá moc realitě, ale tak nějakej citovej příběh se hodí. Film, neurazí, nezklame, ale ani neoslní ideální na předlyžařkou sezónu jak natrénovat pády a věřit, že kde je přání, je i cíl a s tím i cesta dolu a někdy i nahoru. Nebojte párkrát e i zasmějete.

plakát

Jíst, meditovat, milovat (2010) 

Tento film jsem viděl v kině. To nebylo až tak třeba, ale něco to dalo. Ideální film na večer z v podzimních dnech to nejen v rámci čtvero ročních období, ale i z pohledu věku diváků a divaček. V dnešním uspěchaném světě lidí, co se sami stále hledají jako hlavní potava Liz Gilbert. Z různých příběhů znám případy, že v takových životních situacích volí dobrovolně některé osoby i psychiatrická zařízení, ještě těsně před tím, než by se sami mohli zbláznit ;-) Prostě někomu napověz jinému nedělej radši nic a pomož mu najít zase naději a další ke štěstí. Což tento scénář asi i měl v záměru. Každopádně nečekejte zase nějaké zázraky, ty se dějí přeci každý den ;-)

plakát

Sluník a Ludvík a velký sýrový závod (2015) 

Norský film animovaný technikou stop motion. Ač nemáme děti, pustili jsme si tento film jen tak ze zvědavosti. Na první dobrou po dlouhé době animovaný film nejen pro děti bez násilí, hysterie a naopak s myšlenkou, že ne každý musí být mistr světa nebo kandidát na papeže a že život nejsou závody. Dabing včetně různých textů a pojmenování například hlavní postava Sluník Napínáček Kundersen se vám vryje tak trochu do paměti, proč ne taky. Ve shodě se svou životní filozofií bojovat fairplay, nevzdávat se, být týmový hráč, nechtít za každou cenu vyhrát mohu doporučit. Možná s dětskými reakcemi a vnímáním bude film ještě silnější pro celou rodinu.

plakát

Grandhotel Budapešť (2014) 

Film ve své ne náhodné retrospektivě nádherně i graficky a hudebně naladěn do děje, který je tak lehce v dobrodružně detektivní zápletce příjemně komický. Výkony herců obzvláště postava Gustave (Ralph Fiennes) plně vystihující zamotaný příběh plného překvapení. U tohoto filmu neusnete a pokud ano určitě budete chtít vědět jak to celé dopadlo.

plakát

Vlk z Wall Street (2013) 

Film který přišel, aby vás obral o jakékoliv iluze férového obchodu na burze. Pokud nebudete hledat návod jak zbohatnout na úkor druhých a pak zjistit, jak můžete po takovém snažení doslova padnout na kolena ničím vás ani děj ani výkon herců neosloví. Taková "burzovní roadmovie" spíše pro opilé diváky nejen alkoholem, ale i svou kariérou a "úspěchem". Děj svým způsobem může pobouřit, ale také uklidnit, že ve vašem zaměstnání a vaší hlavě je ještě všechno v pořádku. Doporučení pro večerní spíše noční sledování po výpovědi nebo s partou kamarádů co chtějí začít nelegálně podnikat.

plakát

Nebezpečná laskavost (2018) 

Příběh resp. scénář tématicky ničím novým z říše slabších thrillerů vztahového dvoj až trojůhelníku. Děj moc nepřekvapí ani nijak nevyděsí. Neočekávejme nic, co by ani ne náročného diváka uchvátilo. Vcelku není moc důvodů, proč na takový snímek zajít do kina. Výkon herců průměrný. Ani pro zasmání není moc důvodů spíše lehký černý humor a sarkasmus. Klasická večerní dámská detektivka u vína na doma bez většího uměleckého zážitku. Může vám dokonce přijít na mysl neviděl jsem tento příběh už několikrát v jiných filmech?