Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Rodinný
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Krátkometrážní

Deníček (21)

Teenagers (2009)

Tento film jsem sháněl již od doby co jsem se o něm dozvěděl, tedy asi od roku 2015. Je to pozoruhodný povídkový film, pojednávající o dospívajících chlapcích a jejich problémech, ať je to osamění, nemoc, vyčlenění z kolektivu. Zvláště v druhém příběhu je ukázáno kam až může zajít chlapec, na kterého rodiče nemají příliš času a raději uspokojují své vlastní potřeby. Musí dojít málem až k tragédii, aby si Erwan uvědomil, kde jsou hranice a že největším štěstím je, když ho má někdo rád. Toto poznání přichází bohužel pozdě, Lucas mu odpouští, ale nezapomene, co mu prováděl a necítí potřebu se k němu na prázdniny už nikdy vracet, snad jen ta pohlednice k vánocům... Ve třetím příběhu je vyzvednuta idea - pokud máte možnost někoho mít rádi, nikdy ji nepropásněte. Divím se, že tento film, který získal několik ocenění v několika zemích světa, není zařazen ve filmografii známého režiséra Paula Verhoevena. Já dávám plný počet hvězdiček.

Teenagers (2009)

Francouzský film z venkova - Entre l'arbre et l'écorce (1998)

Jelikož u tohoto filmu není žádná galerie, dal jsem malou galerii alespoň do

svého deníčku.

Francouzský film z venkova - Entre l'arbre et l'écorce (1998)

Tři válečníci (1977)

Dnes se mi po delší době splnil další filmový sen, po 5 letech hledání se konečně na Youtube objevil film "Tři válečníci", který byl mým nejoblíbenějším filmem roku 1987 v naší distribuci.. viděl jsem ho toho roku 3x.

Tři válečníci (1977)

HODNOCENÍ FILMU, které jsem viděl v letech 1982-1986

Od počátku října do 15 jsem za pomocí nalezeného filmového deníku z té doby hodnotil filmy, které jsem zatím neohodnotiul, jelikož jsem na ně zapomněl. Byl to hezký návrat do těch časů školních let...

HODNOCENÍ FILMU, které jsem viděl v letech 1982-1986

The tutor

V neděli jsem viděl tento nový film Ivana Noela, a opravdu mne uchvátil od prvního záběru do konce díla. Mistrovské dílo, držící v napětí až do finiše. Skvělé herecké výkony, podtržené skvělými záběry kamery - Filmu dávám 5 hvězdiček, bohužel profil filmu je nastaven tak, že nelze film hodnotit, ani k němu psát jakékoliv komentáře.

The tutor

Troje z ploščadi Karronad

Dnes jsem doprohlédl skvělou čtyřdílnou sérii ruského filmu z roku 2008. Více o něm pod titulem TPOE. Filmu jsem dal 5 hvězdiček a je opravdu vynikající. Nemá bohužel zuatím v ČSFD stránku a tak jsem koment napsal k filmu TPOE.

Troje z ploščadi Karronad

Po 5 měsících opšět naČSFD

Od 15 června jsem byl díky rozbitému notebooku bez internetu. Dnešním dnem opět budu aktivně vkládat filmy do filmotéky, hodnotit atd. Chybělo mi to!

Percy, Buffalo Bill a já

Po druhé, tentokrát v české verzi a s taťkou jsem shlédl tento film a ujistil se v tom, že patří k těm nejlepším, které jsem viděl a dávám ho do své TOP 50.

Percy, Buffalo Bill a já

V pondělí zásilka až z New Yorku: VŠICHNI MAJÍ TALENT

Nemohl jsem sehnat v Česku výše zmíněný film a když mi přišla nabídka na výměnu za film "Jak se dělá opera", neváhal jsem o něj napsat av pondělí mi poštou došlo DVD z Brooklynu! Je to zatím moje nejvzdálenější zásilka filmu, jaká mi přišla!

V pondělí zásilka až z New Yorku: VŠICHNI MAJÍ TALENT

700 film v mé filmotéce "La blonde aux seins nus"

Francouzský film, na který jsem narazil před pár dny náhodou doplňuje dnes moji filmotéku na rovných 700 titulů, co se umístitelných filmů na ČSFD týče,jinak jich je o pár desítek více.

700 film v mé filmotéce "La blonde aux seins nus"

BLINKER 3 (Blinker en de Blixvaten)

Náhodou jsem objevil třetí díl filmu o Blinkerovi-jelikož však nemá stránku na ČSFD, tak ho dávám alespoň do deníčku. Je to film z roku 2008, takže původního hlavního hrdinu nahradil Kasper Vanbeginne.

BLINKER 3 (Blinker en de Blixvaten)

Das goldene ding - fil, který jsem dlouho sháněl

Dnes večer se mi podařilo konečně získat pozoruhodný film, který jsem přes půl roku marně hledal a na nějž, jelikož má starověký námět, se velice těším.

Das goldene ding - fil, který jsem dlouho sháněl

The COLD LANDS - film mnoha festivalů

Dnes jsem získal do své filmotéky zajímavý film, který proběhl letos nejméně osmi filmovými festivaly.

The COLD LANDS - film mnoha festivalů

Je suis le seigneur du chateau

Po dvou letech se mi konečně podařilo sehnat tento vyjímečný film, na jehož shlédnutí dnes večer se moc těším.

Je suis le seigneur du chateau

HAEVNEN -Lepší svět, Dánsko 2010

Film, který mne opět plně zaujal, hlavně pro přátelství dvou chlapeckých hrdinů, kteří museli projít během filmu tak tragickými zkouškami. Vynikající dílo s hlubokým lidským poselstvím.Hned šel do TOP 50, doporučuji.

HAEVNEN -Lepší svět, Dánsko 2010

JAG ÄR DIN KRIGARE (1997) Švédsko-Dánsko

Dnes jsem měl možnost vidět úžasný film, který mne poznamenal na celý den i do budoucna. Film o boji třináctiletého chlapce za záchranu přírody a divokých zvířat v ní žijících. Boj o němž předem je jasné že nemůže skončit vítězstvím, protože lidstvo není ochotno vrátit se k divokému životu v přírodě a v harmonii s ní a to se mu již brzy vymstí...

Držel jsem po celou dobu chlapci palce a měl strach, jak to nakonec dopadne. Anglické titulky nebyly ani příliš zapotřebí, film je vizuálně a emotivně tak silný, že stačí mluvit i jen obrazy...

JAG ÄR DIN KRIGARE (1997) Švédsko-Dánsko

ZNOVU na ČSFD

Konečně po 3 měsících mám zase opravený notebook (vyhořel mi harddisc a přišel jsem tak o spoustu filmů) a mám zase přístup na internet.

Už jsem skončil s výměnou filmů, protože s nimi zájemci kšeftovali a tak již filmy neměním, ani neprodávám.

Filmy,které mě od dubna 2014 zaujaly (4)

VUELVE (2012). 

Třetí film španělského režiséra Ivan Noela... Byl jsem po shlédnutí "En tu ausencia" a "Brecha", zvědav i natento a mé očekávání věru nebylo zklamáno. Opět mistrovské dílo - psychologický příběh s dramatickým dějem, který, a to je moje vnitřní mínění vrcholí dobrým koncem, ač by se to na první pohled nezdálo. Příběh třináctiletého Gabriela a jeho matky je fascinativně předložen a kamera, střih, záběry i stupňování napětí je fantastické. Film ukazuje, že ne ten, kdo dítě porodil, ale ten kdo ho miluje, je opravdovým rodičem... To bytostně cítí i mladý Gabriel(Renzo Sabelli) a bez matky mu tu na zemi už život nebaví...

Režisér svůj film osobně umístil v HD na You tube v plné délce, právě jako filmy předchozí. Dal bych filmu 5 hvězdiček, ale dosud není v databázi ČSFD.

Filmy,které mě od dubna 2014 zaujaly (4)

Film, které mě od začátku dubna 2014 zaujaly (3)

MY SIDE of the MOUNTAIN (1969). Film, o kterém jsem věděl od roku 1996, kdy jsem nanetu narazil nafotky, teprve po 18-ti letech jsem ho ale získal díky serveru Ulož.to. Příběh mne uchvátil a dostal se ihned do me TOP 50. Dávám adresu první části archivu rar: "http://uloz.to/x1gaMpD/my-side-of-the-mountain-1969-part01-rar" Doíle pak klip z filmu na You tube.

Film, které mě od začátku dubna 2014 zaujaly (3)

Filmy, které mě od začátku dubna 2014 zaujaly (2)

VELKÝ  ZÁVOD (Fuglejagten) - Dánsko 2012....Film byl uveden v retrospektivní sekci Dánského filmu na loňském 53. MFF ve Zlíně, od té doby jsem o něj usiloval, bohužel koupit u nás je ho nemožné (dal bych za něj klidně i 500 kč), tak jsem pátral po netu a teprve po půl roce jsem ho nalezl, nevím netovou adresu, protože ho stahoval program s anonymním vyhledáváním, tak alespoň přikládám adresu na oficiální trailer, který běhá na You tube.

Filmy, které mě od začátku dubna 2014 zaujaly (2)