Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Dokumentární

Recenze (2 433)

plakát

Bratři (2023) 

První půlka odehrávající se v Československu padesátých let je nuda. hrozná nuda. Taková nuda až si přejete ať už se těm dvěma začnou dít pořádná příkoří. Taková nuda jako 86 díl seriálu Vyprávěj... Jakmile začnou brašule střílet do lidí, kteří se nebrání nebo jsou otočení zády a utíkají skrze noční Německo, bere příběh i film solidní grády. Ale vlastně si den po shlédnutí nevybavím kromě nějakého sezení v jámě a v seně nic z děje... Viděno na Netflixu a nejvíce vypovídající bylo, jak Netflix po skončení filmů háže svým algoritmem podobné kousky..zde mi vyskočilo několik dramatických dobovek tu z Lotyšska, tu z Dánska, tu z Norska. Všechny zaměnitelné a všechny na jendo brďo. Tak takhle si myslím že české bratry Mašíny musí vnímat tu v Lotyšsku, tu v Dánsku, tu ve Finsku..tu na Oscarech. Nůůůda. Vivat Přisla v noci!

plakát

Chudáčci (2023) 

Nejlepší film o dospívání :-)

plakát

Železní bratři (2023) 

No podruhé bych to už vidět nechtěl - přeci jen malý rozpočet, fádní střih a "nevýznamnost" příběhu je na ploše 130 minut znát. Ale jde o překvapivě funkční malou rodinnou tragédii, která je nechtěně vtipná jen v části jedné dějové linky úmrtí jednoho z bratrů. Zajímavé. Proč ne...

plakát

Zóna zájmu (2023) 

Až moc velký a křečovitý pokus za art na úkor srozumitelnosti a klasickému poutavému (dejme tomu spielbergovskému) vyprávění.  Je to v určitých částech dobře natočené a díky hudbě občas děsivé (zvláště dvě noční vsuvky mladé židovky). Jenže i při stopáži zhruba 100 minut jsem měl pocit že koukám na něco úmorně čtyřhodinového - tohle naopak při čtyřhodinovém Schindlerově seznamu nehrozí. Oukej tak díky inovativnímu způsobu ztvárnění dejme tomu jednou vidět jako kuriozitu a stačilo. Když už "kreativně" podaný holokaust, tak raději Chlapec v pruhovaném pyžamu...

plakát

Argylle: Tajný agent (2024) 

No tak sis natočil další variaci na bondovku no... V přímém přenosu koukáme na úpadek velmi talentovaného režiséra, který 20 roků točí furt dokola úporné to samé a furt mu nikdo nesvěří režii 007. A po tomhle filmu se tomu nedivím. Taková úpornost a umanutost se nevidí. Extrémně překombinované a přestylizované honění se za efektností, díky čemuž se vytratí jakákoliv empatie s postavami. Prvních 5min s Cerou a Lipou bylo fajn - takhle jsi to měl pojmout celý...

plakát

Bastard (2023) 

Nejepičtějsi a nejdrsnější příběh o pěstování brambor všech dob. ---- Ten poslední záběr ve filmu neměl být. l kvůli nesmyslnému happyendu se zbytečně zkazí předchozích 120 minut pomyslného FITZCARRALDOvského tahání parníku skrze prales.

plakát

Vocasy na tripu (2023) 

No vcelku milý kousek. Krátký, úderný a..strašně sprostý.

plakát

Fabelmanovi (2022) 

Asi klasická spielbergovina - milý, dobře vyprávěný rodinný film na nedělní odpoledne, do kterého se dařilo dobře zakomponovat vlastní životopis a trochu temnější tóny ne ideálních rodinných vztahů. Na zhruba 40cátý film skoro osmdesátníka fakt dobrý.

plakát

V žáru královské lásky (1990) 

V podstatě poslední normální ( normální ? ...! ) film člověka, který byl opravdu geniální a předběhl svou dobu. Člověka, kterým strašně otřásla invaze v 68 a který byl vyštván ze své země. Člověka , který se motal 15 let po všech západoevropských čertech a který se po návratu domů zmohl mimo Toyen pouze na pár divných experimentů spojených s nářkem nad svým nevyužitým talentem. Takže tu máme jeden normální film s afektovaným Vildou Čokem, který souloži s hnijící mrtvolou, lvem sežraným Bolkem Polívkou, vždy provokujícím Lanďákem a nečekanou femme fatale Ivanou Chýlkovou. Sláva devadesátkám.

plakát

Princ Mamánek (2022) 

Kdyby tak Mamánka nedělal někdo, kdo si myslí že má talent...Kdyby tak Mamánka dělal třeba Juraj Herz. Ale raději snad ne. Ani scénář nedodal Budař moc inspirující.