Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Oblíbené seriály (8)

Odpočívej v pokoji

Odpočívej v pokoji (2001)

Srdeční záležitost! Odpočívej v pokoji / Six feet under, se stalo mou součástí ! Je to něco jako když byste se spolu s celým světem najednou podívali do "zrcadla pravdy" a vše viděli...To, o čem ani nevíte, že je to reálné a říkáte si, že tohle se nikdy nemůže stát- najednou to máte přímo před očima a vidíte to, vnímáte to a bolí Vás to, protože zjistíte a víte (ve skrytu duše jste to věděli celý život), že tohle je skutečnost a tohle se doopravdy děje a rve Vám to srdce na kusy a ta bolest netrvá jen 5.sérií, trvá celý život. Jestli si myslíte, že po shlédnutí těchto 5.sérií se budete znovu cítit jako dřív, tak se pletete, už nikdy ten pocit nebudete mít zpět, nyní jste jiní, změní Vás to a ovlivní na zbytek života... Je to báječný seriál, který je pro mě naprosto jedinečný a hlavně nejlepší, co jsem mohla, kdy vidět! Michael C.Hall v roli Davida Fishera byl fascinující ! Úžasný výkon, roli vážného, homosexuálního funebráka zvládl excelentně- věříte mu to a jeho pocity sdílíte s ním, protože si prochází něčím, co si možná spousta z nás nedokáže ani představit. Peter Krause v roli Nathaniela Fischera mladšího na mě až donedávna působil tak důvěryhodně, že jsem ho měla za může co hraje sám sebe, až tak mu to věříte. Po té, co jsem měla možnost ho vidět v roli poklidného rozumného milujícího otce od rodiny, mi došlo, jak skvěle Peter Krause Nathaniela hrál ! Klobouk dolů ! Frances Conroy co by Ruth Fisher byla neuvěřitelná. Paní herečka, která hrála citově nevyrovnanou ženu, která občas mívala své chvíle, ale ve směs jí fandíte a držíte jí palce, aby vše zvládla a hlavně se nesesypala. Lauren Ambrose v roli Claire Fisher byla excelentní, mladá nevyrovnaná holka se srdcem umělkyně, která se narodila do funebrácké rodiny atak jí to ovlivňuje snad ve všech možných směrech. Na Rachel Griffiths co by Brendu Chenowith jsem si musela dlouho zvykat, absolutně mi neseděla její postava a herečka sama o sobě mi nebyla moc sympatická, ale kolem 4.série se stala mou oblíbenkyní, které jsem fandila. Nicméně to, že její postava to neměla od samého dětství jednoduché, působilo od samého začátku smutně a s postavou jsem soucítila. Ještě bych chtěla zmínit Jeremy Sista v roli Billyho Chenowithe, který byl prostě úžasný ! ! ! Za mě mohl mít více prostoru pro svou svou postavu, protože mě neuvěřitelně bavila. Celé dílo Alana Balla je vynikající, objevuje se tam spousta pro něj typických témat, která se dotknou zajisté každého, celý seriál je specificky natočen a svou tvář si zachovává po celou dobu. Seriál je velmi emotivní a o závěrečné sérii a díle ani nemluvím. Ještě bych chtěla vyzdvihnout hudbu v celém seriálu. Přála bych si mít tu možnost autorovi seriálu a hlavním hercům potřást rukou a poděkovat jim za skvělý zážitek, který mi změnil život.

Dexter

Dexter (2006)

Dexter- naprosto úžasný seriál, kdy se zamilujete v první minutě prvního dílu a ta láska neodejde s posledním závěrečným dílem, ne- ta láska potrvá celý život. Seriál je vtipný, chytrý, zajímavý, občas mírně nereálný, emotivní, napínavý a nese v sobě spoustu životních pravd, které se mohou dotknout kohokoliv. Michael C.Hall je tím, kdo z Dextera dělá tak skvělý a neobyčejný seriál. Perfektní herec, u kterého mě velmi mrzí, že nemám tolik možností vidět ho v desítkách jiných seriálů či filmů. Jeho grimasy, protáčení očí v sloup, povzdechy a hlášky jsou prostě skvělé ! Dextera nejde nemilovat a nejde mu nefandit za všech okolností ! Jennifer Carpenter hrála roli jeho nevlastní sestry výborně, doopravdy jí ty její pocity a citové výkyvy věříte a soucítíte s ní, protože to neměla nikdy moc lehké. Opravdu nádherných 8.sérií, které jsem viděla několikrát, přiznávám :) Dexter je pro mě láska na celý život !

Temný případ

Temný případ (2014)

Po shlédnutí 1.série můžu říci jen- Páni ! Od perfektního scénáře, skvělého temného prostředí (velmi vhodně vybrané lokace), precizní kamery, až po bravůrní herecké výkony 100 %- především pak Matthew McConaughey a jeho Rust Cohle- postava, která mi sedla každým činem, každým slovem, precizně promyšlený charakter s vnitřní filozofií básníka a zarputilostí toho největšího dříče, obohacen o černočerné myšlenky, které mě leckdy rozesmály. Jeho vztah s Martym- Woody Harrelsonem byl netypický a přesto jsem z nich cítila naprostý soulad. Děj je pozvolný a ukazuje nám i ten nejmenší krůček, který musí detektiv ujít, aby byl blíže k dopadení pachatele. Přesto je to svižné a nenechá Vás vydechnout. Úvodní intro spolu s písní je perfektní a do seriálu jako je True Detective Vás uvede s uctihodnou vážností, zvědavostí a nadšením. 2.série ? Coline, Vinci, pojďte do mě, těšim se na Vás :)

Domek z karet

Domek z karet (2013)

Spacey ! Herecká dokonalost, charisma, intelekt a ten jeho - neustávající lehce se usmívající - výraz v očích. Děj dotažený do posledního detailu. Svižné kroky, které Frank spolu s Clair dělají, pro dosažení svých cílů, Vás nenechají chvíli v klidu. Musíte být ve střehu, protože v tomto světe není žádná jistota a vše se může ve vteřině změnit. A přesně to Vás nutí sledovat další a další díly- jste zvědaví a chcete víc- tak jako Frank.

Přátelé

Přátelé (1994)

Naprostá klasika, která v mém dětství a následném dospívání doplnila animáče a veškeré pohádky. Miluji je ! Můžu je vidět kdykoliv, jsou zkrátka jedineční a seriálovou/ sitcomovou existenci tak nějak odstartovali. Nebýt jich, kde bychom asi byli ?

Jak jsem poznal vaši matku

Jak jsem poznal vaši matku (2005)

Himym se pro mě stalo už takovou skoro klasikou, znám to nazpaměť, jelikož jsem to viděla několikrát a i přesto se na to s radostí podívám kdykoliv zas a znovu. Neil Patrick Harris je skvělý komik a Jason Segal jako Marshall je mou nejoblíbenější postavou.

Teorie velkého třesku

Teorie velkého třesku (2007)

Mám ráda tento druh humoru, i to, co vypadá jako humor jen velmi vzdáleně mi příjde šíleně vtipné. V Sheldonově Aspergrově syndromu jsem se bohužel zhlédla :))...Jim Parsons ho hraje skvěle !

Gilmorova děvčata

Gilmorova děvčata (2000)

Gilmorky jsem si zamilovala už jako dítě, postupem času má zamilovanost přešla v opravdový vztah. Pokaždé v nich najdu něco nového, něco aktuálně brnká na strunu i v mém životě. Baví mě jejich neskutečně dlouhé dialogy a i to, že scénář nejel stále ve stejných kolejích- typu "střelená máma" a "nejslušnější dcera na světě" - prostě se to vyvíjí, tak jak život. Postavy se měnily úměrně k věku a ke zkušenostem, které jste si prožili s nimi. Některé díly zůstávají s velkým otazníkem, protože seriál není plný klišé a nedá se úplně předvídat co nastane, jak už jsem zmínila, tak jako v životě.