Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi
  • Horor

Recenze (8)

plakát

Zabití posvátného jelena (2017) 

Jak film začínal, v duchu jsem se smál. Na co jsme to sakra šli? Vůbec nevím do jakého žánru bych tenhle film zařadil. Úspěšná a bohatá rodinka si žijí tak trochu jiný život. Postupně se to začne zesírat a nevíš, na koho být nasranej, o kom si myslet, že je ta svině. A už jen to se mi zalíbilo a věděl jsem, že to bude něco jiného. Film mě probodával ostrýma jehlama a oči mi vysychaly. Sakra, kdy už uvidím pořádné emoce? Kdy se už z toho konečně zhroutí? Přišlo to všechno ve správnou chvíli. Všechno bylo krásně dlouhé a pomalé. Celý film ve mě vyvolal takové pocity, jak už dlouho žádný jiný.

plakát

Psycho II (1983) 

Musím říct že toto pokračování bylo opravdu slušné psycho. Z poměrně obyčejného mladíka co byl v prvním díle se stal pomatený blázen a já sám jsem u toho bláznil a jen čekal na ten vrcholný závěr, to skvělé rozuzlení. I kamera a detailní záběry vražd se mnohem zlepšily a celý film mi více naháněl hrůzu než první. Dokonale promyšlený příběh od začátku až do konce. Kamera - 3*. Zvuk - 3,5*. Střih 2,5*. Scénář 4*. Děj 5*. Obsazení - 5*.

plakát

Inkarnace (2016) 

Naprosté zklamáni. Pokud se do tohoto nudného "hororu" pustil producent Jason Blum, který má za sebou slušnou producentskou historii a připadalo mi, že ví, do čeho jde, ale v tomte se opravdu spletl. Příběh o démonovi, co vlítne někomu do těla a jinak přezdívaný exorcista, už ani nevím jak si říkal, ho má dostat pomocí mysli ven - no typický obyčejný scénář s malými změnami. Bez napětí, beze strachu, a lekačka už vůbec ne. Závěrem mě dostal zamotaný konec. Obsazení sympatické. Kamera - 2*. Zvuk - 1*. Střih 2,5*. Scénář 1,5*. Děj 1*. Obsazení - 3,5*.

plakát

Otesánek (2000) 

Česká klasika od mistra Švankmajera - Otesánek. Dřevo, které obživne, mi nahánělo mráz po zádech. Poutavý příběh s dobrým obsazením, kde Žilková perfektně ztvární vyšinutou matku s mateřskou láskou, která je tak silná, že v kuse dřeva vidí své milované děťátko. Práci Švankmajera si velice cením a je důležité práci tohoto režiséra a animátora, který vdechne život každé neživé věci, šířit dalším generacím. Kamera - 3*. Zvuk - 5*. Střih 2*. Scénář 3,5*. Děj 3*. Obsazení - 4*.

plakát

Dobrou, mámo (2014) 

Čekání, čekání a zase čekání. Nechápu. Aha, už jo. To bylo jako celý? Psycho horror Dobrou, mámo ve mě nevzbudil žádnou sebemenší reakci, napětí ani strach. Dva bráchové, co nepoznávají svou mámu, zjistí, že s ní není něco v pořádku. V obrovské vile uprostřed ničeho bydlí malinká rodinka, která toho společně moc nenamluví. Jedině z toho mám trochu znepokojivé pocity - to ticho. Dopadne to tak, jak jsem už od začátku předpokládal. Kamera - 4*. Zvuk - 2,5*. Střih 2*. Scénář 2*. Děj 1*. Obsazení - 3*.

plakát

Příchozí (2016) 

Budoucnost. Mimozemšťani. Záchrana světa. Tak pod těmito slovy si představím další obyčejný béčkový film o naší budoucnosti a zániku lidstva. Film Příchozí, od kterého jsem očekával napodobeninu Vetřelce nebo Válku světů mě naprosto unesl a donutil mě přemýšlet. Po několika opakujících se scénách postupně začínáme rozumět účelu "Příchozích". Ztvárnění mimozemšťanů - chobotnice, kterým z chapadel srší inkoust jako dorozumívací řeč a bydlí v jakémsi obrovském kamenu, mě moc nezaujali. To mi moc k tomu prostředí nesedelo. Nicméně ukázka toho, jak sjednotit svět a přimět lidstvo ke spolupráci, je přesvědčivá a s herečkou Amy Adams, které tato role hrdinky naprosto seděla, můžu s klidem říct, že je tohle film roku 2016. Kamera - 3*. Zvuk - 2*. Střih 4*. Scénář 5*. Děj 4*. Obsazení - 3,5*.

plakát

Chappie (2015) 

Chappie. U téhle sci-fárny jsem se skutečně bavil. Scénář teda nebyl nijak zvlášť poutavý, určitě by moh mít větší koule, ale dvojka afrikánců ze skupiny Die Antwoord - Yolandi a Ninja filmu nasadila něco jinýho, proč se na film budoucnosti a robotech, kteří začnou ovládat zemi, podívat. V závěru se lehce dalo předpovědět, co bude následovat. Kamera - 4*. Zvuk - 5*. Střih 4*. Scénář 3,5*. Děj 3*. Obsazení - 5*.

plakát

American Horror Story - Hotel (2015) (série) 

5. série našláplého seriálu American Horror Story - Hotel opět překonala mé očekávání! Řeči o tom, že bez Jessicy Lange to není ono, jsou jen kecy milovníků AHS, co jsou závislí na starém obsazení a nejsou schopni přijmout změnu, pro kterou já určitě jsem. Jasně, úžasná Jessica každé sérii dávala tu šťávu a mimo neskutečně poutavý, strašidelný příběh i nutnost se kouknout na její herecký výkon. Lady Gaga jakožto Mother Monster do AHS jednoznačně patří! Pouze podle jejího výrazu tváře jsem vyčetl její moc a sílu. Ryan Murphy, Brad Falchuk a další vymysleli další dokonale promyšlený příběh od samého začátku až do úplného konce. Každá postava v Hotelu měla svůj příběh, kterým perfektně zapadala do prostředí. Pokud bude team Murphyho a Falchuka dále počítat s Gagou, máme se na co těšit. Kamera - 5*. Zvuk - 5*. Střih 4*. Scénář 3*. Děj 4,5*. Obsazení - 5*.