Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi

Recenze (285)

plakát

Smrtící parazit (2009) 

Další z variací na oblíbené téma, kouká se na to dobře, i k dalšímu shlédnutí by se člověk časem asi přemluvil, nicméně je to prostě "jen" sériovka bez koulí!

plakát

Dítě z Manhattanu: Ďábel přichází (1982) 

No já bych toto Fulciho dílko v žádném případě nezatracoval. Je sice pravda, že vrcholným Mistrovým kusům se MANHATTAN BABY nevyrovná, jeho filmografii však ostudu rozhodně nedělá. Scénář postavený na jednoduché zápletce plyne až překvapivě logicky, gore masáž mi nijak zvlášť nechybí ( těch pár gore scén ale stojí za to ), atmosféra se sice nedá krájet, ale dle mého funguje v rámci děje na 1A, nudou jsem netrpěl, závěr předvídatelný, ale prostě dobrý. Jsem příjemně překvapen, dle zdějšího hodnocení od svých oblíbenců jsem čekal naprostý opak toho, co se mi nakonec dostalo. Vydavatelství Řitka Video opět patří můj dík.

plakát

Příběhy ze záhrobí (1989) (seriál) 

Z toho, co jsem měl možnost vidět si není na co stěžovat. Ať už jde o čistokrevněji podané ( TELEVISION TERROR, THE THING FROM THE GRAVE ), nebo o ty více černohumorné - např. 2 ks od Donnera, ty jsou pro mě ( zatím ) nejlepší. Hláška "Sundávám si maňáska!" mne rozesmála nahlas. Velmi zajímavý je též zářez Waltera Hilla ( CUTTING CARDS ). Průvodce samozřejmě vysoce na úrovni. Radost!

plakát

Panenky (1987) 

U Gordona je pravidlem, že svoje dílka podepře parádním prostředím, typově dobře vybranými herci a notnou dávkou krve. DOLLS potom jednoznačně bodují námětem a skvělou vizáží loutek. Černohumorné glosy ( "Ale Teddy!" ) a drobné perličky ( závěrečná proměna v loutku ) pak dělají z filmu nezapomenutelnou záležitost. Mistr nahazuje a já žeru i s naviákem...Plný počet!

plakát

El buque maldito (1974) 

Krasojízda pokračuje! V komornějším třetím dílu Ossorio jednoznačně zabodoval ve výběru prostředí staré galeony plující ve věčné mlze, scénou popravy blond holky plus následné hostiny a skvělým žánrovým závěrem. Kdyby se více zadařilo po trikové stránce ( viz. komentář Piggsy ), šel bych opět na plný počet. Takto jsou to "jenom" 4*.

plakát

Stín ducha (2006) 

Na první pohled nenápadná, místy naivní, v kontextu však působivá záležitost, odehrávající se v naprosto mňamozním prostředí zapadlého španělského městečka. Pokud vás uhranulo ( podobně jako mě ) Raimiho arcidílko THE GIFT, zaručuju maximální spokojenost. DonePedro děkuji.

plakát

Nářek duší (2009) 

Pompézně působivé s nepřehlédnutelným puncem starého kontinentu. Dobrý závěr.

plakát

Parasomnie (2008) 

Maloneho filmotéka se skládá z víceméně ( v nejlepším případě ) průměrných záležitostí, jeho zařazení do skvělého seriálu MASTERS OF HORROR mě vcelku překvapilo. Jeho příspěvek FAIR HAIRED CHILD však nebyl vůbec špatný a totéž se dá říci i o jeho nejnovějším počinu PARASOMNIA. I když hlavně ze startu chvílemi kroutíte hlavou nad vyloženými nelogičnostmi, film se rozběhne v poměrně uspokojivé dílko, se značně krvavým průběhem a vážnou hudbou podmalovaným závěrem. Combs je fajn a s rozstřeleným ksichtem mu to moc sluší. Lepší průměr.

plakát

Películas para no dormir: Para entrar a vivir (2006) (TV film) 

Oběť č.1: "Dostaneme se odsud a vezmeme sebou i tvého manžela". Oběť č.2: "Můj manžel je mrtvý, ten svázaný v ložnici je její syn, svázala ho, protože je ještě horší než ona". Polomrtvý manžel oběti č.1 mezitím v ložnici: "Rozvážu tě, ale musíš mi pomoct, jsem hotovej".... Jednoduché, ale kurevsky působivé, Balagueró jede!

plakát

V temném lese (2006) 

Čekal jsem nějaké překvapení, toužebně doufal v něco vyjímečného, co bude okořeněné výkonem mého milovaného Oldmana ... výsledek viz. J*A*S*M. Oldman má bohužel nejlepší léta asi už za sebou ( i když doufám, že se mýlím! ).