Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Král rybář

Král rybář (1991)

Magické!!! Pro mě nejlepší film všech dob!

Vymítač ďábla

Vymítač ďábla (1973)

Děsuplné, inteligentní, mrazivé! Pro mě nejlepší horor všech dob.

Phantasm

Phantasm (1979)

Vynikající věc poukazující na nevšední talent a nadšení svého tvůrce.

Hellraiser

Hellraiser (1987)

Přelomová záležitost, která navždy změnila tvář moderního hororu. Věc, kterou se inspirují tvůrci hororových filmů do dnešních dnů. Genialita, jejíž originalitu, nadčasovost a zásadní vliv v rámci žánru nemohou uznat jen největší škarohlídi a zabedněnci.

Mláďata

Mláďata (1979)

Jednoduše geniální! I kdyby Cronenberg už nikdy nic dalšího nenatočil, tak tímto dílkem se nesmazatelně zapsal do dějin filmového hororu!

Phenomena

Phenomena (1985)

Pro mě nejlepší Argento a jeden z mých nejoblíbenějších filmů vůbec. Nápaditý, pohádkově kouzelný scénář ostře kontrastuje se závěrečnou krvavou smrští, což přináší originální, nezapomenutelný zážitek. Připočtu-li k tomu skvěle vybrané prostředí internátní školy a přítomnost mého oblíbence Donalda Pleasence, který svým umírněným výkonem představuje onu pověstnou třešničku na dortu, vychází mi z toho jeden z nejzajímavějších počinů, co jsem kdy viděl. A co se týče zařazení metalové muziky do některých scén, chápu, že to nemusí být každému po chuti. Já si ale ani v tomto směru nemám nač stěžovat, spojení Argenta a např. Iron Maiden mi prostě sedí.