Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi

Obsahy (16)

Galaxie teroru

Galaxie teroru (1981)

Po ztrátě spojení s kosmickou lodí Remus, ke které dojde poté, co loď neplánovaně přistane na asteroidu Morgentus, se jí vydává na pomoc záchranná loď Explorer vedená velitelem Ilvarem (Bernard Behrens) a zkušenou kapitánkou Trantorovou (Grace Zabriskie). Po přistání a prohlídce Remusu záchranáři objeví nedaleko vraku obrovskou, zdánlivě opuštěnou základnu a rutinní záchranná mise se změní v noční můru. Při průzkumu základny dochází k záhadným úmrtím jednotlivých členů a zbytek posádky musí čelit nejen vzrůstající nevraživosti ve vlastních řadách, ale hlavně svému zhmotnělému strachu. Působivý sci-fi horor vznikl v produkci Rogera Cormana.

Jednou se vrátí

Jednou se vrátí (1991) (TV film)

Jima Normana ( Tim Matheson ) provází od dětství děsivý zážitek, při němž byl svědkem smrti svého staršího bratra, kterého zavraždila parta čtyř výrostků. Nyní po letech se Norman společně se svojí ženou a synem vrací do rodného městečka, aby zde vyučoval na zdejší střední škole. Mezi těžce zvladatelnými studenty sportovních tříd, které daleko více než učivo zajímá baseball nachází pouze pár oblíbenců. Poté, co má jeden z nich smrtelnou nehodu, přichází do třídy nový žák. Jim si s hrůzou uvědomuje, že je to dávno mrtvý vůdce party, která zabila jeho bratra. Dvacetsedm let spící noční můra se znovu probouzí.

Lebkouni

Lebkouni (1988)

V roce 1991 v kalifornské poušti Mojave přistane mimozemská kosmická loď, jejímiž pasažéry je geneticky vytvořená mimozemská rasa upravená pro tvrdou práci v extrémních podmínkách. Lidé je nazvou Lebkouni. Po třech letech jsou Lebkouni propuštěni z karantény a asimilují se mezi pozemšťany. V místech kde se usadili, vzniká mezi nimi a lidmi vzájemná nevraživost. Policejní seržant Matthew Sykes (James Can) pracující v lebkounské čtvrti patří mezi ty, kteří nemají Lebkouny dvakrát v lásce. Když však při přestřelce přijde o život, jeho parťák, Sykes je nucen spojit se s lebkounským detektivem Samuelem Franciscem, aby společně dopadli vrahy. Při vzájemné spolupráci Sykes začíná na přistěhovalce měnit názor.

Prokletí smrti

Prokletí smrti (1966)

Mladý ambiciózní lékař Paul Eswai (Giacomo Rossi - Stuart) přijíždí do malé zapadlé vesničky, aby se zde spolu s komisařem Krugerem (Piero Lulli) podílel na objasnění řetězce nešťastných náhod, které vedly k úmrtí několika místních obyvatel. Pragmatický Eswai ze začátku pohrdá pověrčivostí místních starousedlíků a jejich varování před prastarou kletbou, která visí nad vesnicí a jejími obyvateli, vůbec nebere na vědomí. Postupem času se však během vyšetřování setkává se skutečnostmi, které v jeho striktně materiálním pohledu na svět zanechávají hluboké, nezhojitelné trhliny.

Hrůza pod zemí

Hrůza pod zemí (1994)

Skupina přeživších obyvatel malého městečka, které po léta zužovali ghoulové žijící v podzemí pod místním hřbitovem, se odhodlá k poslednímu zoufalému činu: vyhodit hřbitov a přilehlý kostel do povětří. V ten samý čas přijíždí do města John Martense (Blake Bailey), který si chce na hřbitově vyzvednout ukradené zakopané peníze. V patách má bývalé majitele, kteří jsou odhodláni získat svůj majetek za každou cenu zpět. Přichází noc a bouře a všichni se střetávají mezi zdmi prokletého hřbitova.

Démon pomsty

Démon pomsty (1988)

Majiteli malého krámku u silnice Edovi Harleymu (Lance Henriksen) parta mladých srazí motorkou dítě a z místa nehody ujede. Zoufalý Ed se rozhodne vyhledat místní čarodějnici s prosbou o oživení svého syna. Ta však odmítá s tím, že to není v její moci. Rozzuřený Ed ji tedy přesvědčí, aby alespoň vyvolala Pumpkinheada - místními legendami opředeného démona pomsty, který má krvavě pomstít synovu smrt.

Society

Society (1989)

Rodina Billa Witneyho (Billy Warlock) se na první pohled ničím neliší od ostatních obyvatel Beverly Hills. Jsou to úspěšní, bohatí, ve svých oborech uznávaní lidé... Ale za pozlátkovou slupkou se skrývá cosi zlověstného! Cosi, co Billiho přinutí hořce litovat chvíle, ve které zatoužil poznat skutečnou pravdu.

Vlak hrůzy

Vlak hrůzy (1980)

V prvním ročníku studia na koleji se Alana Maxwell (Jamie Lee Curtis) stala jednou z hlavních aktérek krutého kanadského žertíku, po kterém jejich spolužák Kenny skončil nadobro za vraty blázince. Po třech letech spolužáci oslavují ukončení studia maškarním bálem během jízdy v pronajatém vlaku. Očekávaná zábava se však nekoná. Mezi účastníky je nelítostný vrah používající převleky svých obětí, jejichž počet velmi rychle roste. Spolužáci se zoufale snaží odhalit jeho totožnost...

Jáma a kyvadlo

Jáma a kyvadlo (1991)

Příběh filmu se odehrává ve španělském Toledu v roce 1492. Městem vládne strach, inkviziční procesy jsou na denním pořádku a stačí málo, aby byl člověk obviněn z čarodějnictví. Tuto skutečnost pocítí na vlastní kůži i mladá pekařka Marie ( Rona de Ricci ), která je mocným inkvizitorem Torguemadem ( Lance Henriksen ) nařčena ze spolku s ďáblem. Pomocí hrozného mučení chce Torguemada dokázat, že jeho vlastní touhy jsou výsledkem kouzel, kterými ho Marie očarovala.

Ghoulies

Ghoulies (1985)

Jonathan Graves (Peter Liapis) nikdy nepoznal svoje rodiče a jeho rodinu tvoří jen málomluvný pěstoun Wolfgang (Jack Nance). Když zdědí rozlehlé rodinné sídlo, kam se nastěhuje se svou přítelkyní Rebecou (Lisa Pelikan), naleznou při úklidu domu velké množství okultní literatury, která Jonathana velmi zaujme. Pak už stačí jen vhodná příležitost a vrámci oslavy s přáteli Jonathan přesvědčí přítomné k provedení rituálu ve sklepení domu, kterým otevře dávno uzavřené brány pekla.

Vládce prokletých přání

Vládce prokletých přání (1997)

Zapomeňte na hodné džiny, tak jak je znáte z pohádek. Ve skutečnosti jsou džinové hrozivé bytosti obývající prostor mezi světy a toužící po jediném: skrze splněná přání otevřít dveře do těchto světů a ovládnout je. Alex Amberson (Tammy Lauren) pracující jako odhadkyně pro významnou aukční síň má tuto skutečnost brzy poznat na vlastní kůži. Dostane totiž k prozkoumání velký opál, ve kterém je jeden z džinů po staletí uvězněn a během průzkumu ho mimoděk probudí.

Děs v opeře

Děs v opeře (1987)

Mladá operní zpěvačka Betty (Cristina Marsillach) dostane ohromnou šanci: má nahradit slavnou operní divu, která měla nehodu, v novém avantgardním zpracování Verdiho opery Mackbeth. Po úspěšné premiéře však kromě vytouženého uznání a slávy přichází i hrozná noční můra v podobě psychopatického zabijáka, který jí nutí hrát šílenou hru. Betty se zoufale snaží odhalit zabijákovu totožnost, spolu s ní však zjišťuje i hroznou pravdu o vlastní rodině.

Král Syrohlav

Král Syrohlav (1986)

Nedaleko malého městečka Rathmorne se mužům pracujícím na poli nešťastnou náhodou podaří osvobodit ze staletého zajetí starobylého démona Rawheada. V ten samý čas do města přijíždí se svojí rodinou historik Howard Hallenbeck (David Dukes), aby se zde věnoval sběru materiálu pro svoji knihu o starých pohanských posvátných místech. Krvavému teroru, který Rawhead ve městečku rozpoutá, padne za oběť i historikův syn a zoufalý Hallenbeck všech svých poznatků využije k tomu, aby monstrum jednou provždy zničil.

Ďáblové

Ďáblové (1971)

Děj filmu se odehrává ve Francii za vlády krále Ludvíka XIII. Král, který se raději než vládnutí, věnuje světským radovánkám, přenechává postupně vládu nad Francií svému poradci kardinálu Richelieu. Inteligentní Richelieu této možnosti využívá a strmě se dere k moci. Když nařídí zbourat hradby protestantských měst pod záminkou lepší kontroly křehkého míru mezi katolíky a hugenoty, naráží na osvíceného kněze Grandiera (Oliver Reed), jež spravuje po smrti guvernéra jedno z těchto míst. Richelieu vědom si toho, že sám král dal bývalému guvernérovi dekret zaručující nedotknutelnost města, se rozhodne očernit Grandierovu pověst tím, že ho nařkne ze spolku s ďáblem. Tím vyvolává inkviziční proces, který rychle směřuje k tragickému konci. Scénář se opírá o skutečná historická fakta.

Střela

Střela (1996)

Butch Stein (Mickey Rourke) je právě propuštěn z vězení, kde si odpykával osmiletý trest za výtržnosti a drogy. Nápravný systém však nepřinesl v jeho případě žádné pozitivní výsledky, neboť ihned po návratu domů Butch surově napadne dealera svého bývalého konkurenta Tanka (Tupac Shakur) a okrade jeho dva zákazníky. Mezi oběma rivaly začíná soukromá válka, která spěje k nevyhnutelnému konci.

Dům démonů

Dům démonů (1997)

Parta mladých se rozhodne oslavit Halloween na školní párty. Díky nedorozumění s obsluhou benzínové stanice se však cesta na večírek mění na útěk před policií. Ten se nakonec rozhodnou ukončït ukrytím ve starém opuštěném domě a to i přes naléhavé varování jedné z nich, že v domě straší. Bohužel pro ně však dům není tak zcela opuštěný, jak se zpočátku zdálo.

Reklama