Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Skála

Skála (1996)

Dvojce Bay, Bruckheimer vždy slibuje skvělou podívanou. Když se k tomu přidá stárnoucí Sean Connery, vynikající Nicolas Cage a skvěle obsazený Ed Harris coby sympatický záporák tak vychází jeden z nejlepších akčních filmů celé světové kinematografie. Skála je prostě jak po stránce obrazový, tak po stránce zvukový super podívaná, na kterou se dá koukat pořád do kola!!!

Americká krása

Americká krása (1999)

Dokonalý americký film s výborným Kevinem Speacym. Zasloženě dostal tento snímek Sama Mendese 5 oscarů. Je to působivý příběh s hereckými výkony, které se jen těžko opakují. Kdyby takových filmů jako je tento bylo víc tak bych vůbec nezlobil.

Vánoční prázdniny

Vánoční prázdniny (1989)

Každý rok na vánoce si pouštím tuhle super rodinou komedii, u které se zasměju zaručeně vždycky. Vidět nemotorného tatínka jak chce mít dokonalý vánoce za každou cenu, obzvlášť když přijede na svátky celé příbuzenstvo je doslova prdel! Nejvíc mě pobaví když strejda Edý čístí hajzlík nebo když se na vánočním stromku objeví veverka a začne panika. Doporučuji všem kteří si chtějí navodit veselou vánoční pohodu.

Mechanický pomeranč

Mechanický pomeranč (1971)

Po dokoukání tohoto filmu jsem seděl ještě chvilku v křesle a měl jsem v hlavě jen ultranásilý při písničce Dancing in the rain. Stanley mě zavedl do futuristického světa plného násilí, na který se jen tak nezapomíná. Malcolm McDowell zahrál vůdce party na jedničku s hvězdičkou. Nejvíce mě překvapilo, že Stanley chtěl podat film jako komedii. Nakonec je z toho film, který je dodnes zakázaný v některých zemích.

Obvyklí podezřelí

Obvyklí podezřelí (1995)

Tento film jsem viděl až nedávno, přiznám se, že jsem o něm ani neslyšel, viděl jsemho v žebříčku csfd jako jeden z nejlíp hodnocených filmů. Když jsem se navíc dozvěděl, že tam hraje můj oblíbený herec Kevin Spacey tak jsem si ho musel sehnat a shlédnout. Byl jsem nadšený, ic jiného než 5* dát nemůžu. Nejenom Kevin v tomto filmu kraloval, ale i ostatní herci byli úžasní. Dokonalej film s jedinečným koncem!

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Kvůli tomu hodnocení, jaký má temný rytíř jsem se bál, že budu až moc natěšený a nakonec zklamaný. Naštěstí se toto pravidlo nestalo a můžu říct, že jsem viděl zatím nejlepšího Batmana, nejlepší komiksový film všech dob a jeden z nejlepších filmů v historii vůbec. Skvěle napsaný scénář a nadprůměrně vynikajícím Jokerem (Ledger), jeho postava je z filmu nejzábavnější, nejkomplikovanější....prostě nej, o to víc mě mrzí jeho ztráta, tato role ho mohla nakopnout k lepším rolím a větší oblíbenosti - oskara pro Ledgra!!!! Bale je samozřejmě taky skvělý, to samozřejmě dokázal už v předchozím díle. Můžu říct, že jsem snad na takovém výborném filmu v kině ještě nebyl. 98%