Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (81)

plakát

Another Gay Movie (2006) 

Konečně legrace, kde se tragicky neřeší comming out, nešťastná láska, ani smrtelná choroba nebo nepřijetí vlastními rodiči. Ujetá parodie, nejen na Prcičky, ale i na další stereotypy z gay života. Žádná "vysoká kinematografie" a to je na filmu příjemný. Fakt jsme se u toho s přítelem pobavili.

plakát

Another Gay Movie 2: divoká jízda (2008) 

Jestli jednička byla ujetá, tak tohle je ujetý na ntou. Trochu to ztratilo vtip jedničky, zato přibyla celá řada skoro až surrealistických sekvencí a nemyslím, že by to byl tvůrčí záměr .-) Přesto nehodnotím tak přísně akademicky, zkrátka totální úlet, který si na nic nehraje.

plakát

Back Soon (2007) 

Tři hvězdy, ale jen se zavřenýma všema očima. Jestli někdo chce vidět jak vypadá učebnicový prkenný herecký výkon, tak ho v tomto snímku najde na tuny. Otřesný scénář, statická konverzačka, žádná dynamika. Na druhou stranu ovšem velmi originální pohádka o tom, jak se ze dvou heteráků stanou milenci. Naštěstí Windham Beacham je velmi koukatelný a tak celkově se u toho dalo vydržet. Škoda námětu! Měl se ho chopit nějaký profík.

plakát

Barbar (2009) 

Upřímně - film jsem nepochopil .-) Ale jako vizuálně dobře zpracované artové dílko s výbornou atmosférou a pár dechberoucími drastickými scénami dobrý, no. Je to neskutečně utahané, pomalé a vleklé, ale dokoukal jsem to do konce poměrně bez potíží. Jednooký do Valhally nakonec došel, tak to vlastně dobře dopadlo :-)

plakát

Bent (1997) 

Film mě zasáhnul na nejhlubší úrovni a zatřásl mnou tak, že jsem se dotkl samotného konce vesmíru. Svoboda lidské duše a síla ducha je nekonečná a to asi vždycky bude vadit těm, kteří se snaží druhé ovládnout. Umučit milovaného člověka někomu před očima je asi to největší zvěrstvo světa a člověk upřímně "žasne" kam na to někteří "lidé" chodí. A co je tohle za planetu, že se to děje pořád? Že stále má někdo pocit, že může druhé ovládat, násilnit, mučit a podlamovat jejich svobodu a suverenitu, ať už skutečně nebo obrazně? Nemusíme žít v Dachau. Komu jeho život připomíná přenášení kamenů z hromady na hromadu za neustálého dozoru?

plakát

Bridegroom (2012) 

Film si nepouštějte před spaním, půjdete spát s očima oteklýma od potoků slz a s těžkou hlavou. Taky se vám připomene, co je v životě opravdu důležité, podstatné a zásadní.

plakát

Broadchurch - The Final Chapter (2017) (série) 

I třetí řada s "kyselým ksichtem" Alecem Hardym a fantasticky lidskou Miller přinesla skvělou krimi, působivou výpravu, uvěřitelné charaktery, napětí a překvapivý vývoj. Třetí řada je mnohem méně emotivní, než předchozí dvě, což je škoda, protože právě to, dělalo z krimi série víc, než krimi. Mnohem častěji je taky obsažena kritika společnosti - vzrůstající vliv virtuality na běžný život, korporátní praktiky akcentující výhradně zisk, pornografie všude a sex konzumovaný jen jako rychlé uspokojení momentální potřeby bez jakékoliv doprovodné vazby, natož citu. A nešťastný farář, kterému všude vpálí, že na "takové ty kecy o bohu" není nikdo zvědavý. Přes všechna tato "morální poselství" vepsaná do děje, jde o špičkovou detektivku, i když strhující a nervy drásající atmosféry prvních dvou řad už nedosahuje.

plakát

Burning Blue (2013) 

Začátek zbytečně dlouhý a nudný, plný typických vysoce motivovaných hlášek, prostě jak od amíků. Nakonec se přece jen příběh pomalu rozvinul, zahrané skvěle, napětí by se dalo krájet, a vlastně to je můj nejhlavnější pocit. Srdcervoucí dusivé zastírání pocitů a citů a do toho paralelně probíhající vyšetřování, které bylo skoro jeden krok před tím, než "viníci" vlastně něco stihli "provést". Překvapivě ale katarze bohužel nakonec nepřišla, žádný ventil v explozivním milostném výbuchu, jen strohá pragmatičnost. Asi záměr. Jedině snad až Dannyho úlevné vyběhnutí z budovy admirality, ale to podle mě nestačí.Ale i tak poměrně zdařilý snímek. Za zbytečně dlouhou stopáž hvězdička dolů.

plakát

Capital Games (2013) 

Nevím, co mě napadlo dívat se na US film a ještě ke všemu takové kvality. Špatný film, špatně zahraný, špatně napsaný, zoufalá hudba, dialogy jak ze školní besídky. Navíc působí, jak z 90.let a ne z třetího tisílietí. No odvážně jsem to dokoukal do konce, snad jen kvůli Stevovi.

plakát

Catastrophe (2015) (seriál) 

Katastrofa! Doslova a do písmene. Ubohé, trapné, bez vtipu a bez čehokoliv zajímavého. Zklamání.