Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbené seriály (10)

Vikingové

Vikingové (2013)

Temný a syrový příběh. Stejně jako asi byla temná a syrová doba, ve které se odehrává. Divák si užije nejen brutální boje, ale i pohled do "běžného" života vikingů, který byl stejně drsný jako lidé, které produkoval. Scénárista se ve srovnání s ulízanými Tudorovci nebo nemastným neslaným Camelotem pochlapil a představil divákům velmi realistický a uvěřitelný svět, kde život lidí mimo vlastní skupinu neznamená skoro nic a každý si musí svůj život těžce zasloužit. 1. série byla skoro za 100%, 2. také a 3. je na tom podobně. Rozšiřující rozpočet je vidět a bitva o Paříž v S03E08 se vyrovná lecjakým velkofilmům.

Pod černou vlajkou

Pod černou vlajkou (2014)

Hodnoceno po 6. dílu. Konečně pořádně drsně, krvavě a špinavě působící zpracování z pirátského prostředí. Toby Stephens si roli pořádně užívá, jeho Flint je zajímavá kombinace zabijáka a zákulisního pleticháře, který si jde tvrdě za svým a přesto s ním divák cítí sympatie. Líbí se mi, že se kromě scén zabíjení také tvůrci snažili popsat, jak asi mohla vypadat "pirátská civilizace". Vrcholem jsou námořní scény, které si nezadají se scénami z filmů jako ze série Hornblower nebo Master & Commander. Myslím, že hodnotit by se měl tento seriál až po více dílech, ne jen po pilotu. Evidentně mají tvůrci v plánu několik sérií, protože během 6 dílů uběhlo jen pár dnů, během kterých se Flint teprve připravuje na svou životní trefu - miliónový poklad ze španělské Urca de Lima (mimochodem reálná loď ze španělské zlaté flotily, která ztroskotala u Floridy roku 1715). A než Flint, Silver a Billy Bones získaný poklad zakopou (jak všichni víme z knihy Ostrov pokladů), tak to bude asi ještě pořádně drsné a krvavé ...

Ajťáci

Ajťáci (2006)

Ulítlý seriál s ulítlými hrdiny. Některé díly byly sice trošku slabší, ale u jiných to byla o to větší nálož. Aj, škoda že to už nepokračuje.

Na Západ

Na Západ (2005)

První dva díly jsem si užíval jako zábavné dobrodružné westerny. Pak se ale už tragédie "dobývání divokého západu" stane hlavním prvkem tohoto dlouhého historického příběhu o velké nespravedlnosti na celém indiánském národu. Vzhledem k záběru minisérie logicky účinkuje mnoho herců, ale občas jsem se ztrácel, když stejnou postavu najednou začal hrát jiný herec, i když stačilo toho předchozího jen trochu postaršit. Celkově ale velmi působivé dílo, o kterém bude divák ještě dlouho přemýšlet.

Párování

Párování (2000)

Seriál s obsahem, který vedl ČT k názoru, že se musí vysílat až po 22 hodině. Dějově šílená palba různých hlášek, trapasů a jiných záludností ve vztazích žen a mužů. Nejlepší postavou byl rozhodně Jeff a jeho panické scénky při rozhovorech se ženami. I po tak dlouhé době se mi vybavuje jeho utkvělé slovo "nipples"!

Ripper Street

Ripper Street (2012)

Nejhorší čtvrť viktoriánského Londýna krátce po opadnutí paniky po řádění Jacka Rozparovače. Všude špína, beznaděj, vysoká kriminalita a mezi tím skupinka policistů, co se snaží deštníkem zastavit tsunami. Co více si divák může přát. BBC pojala seriál vysoce autenticky, hlavního hrdinu si nelze než oblíbit. Na šťastné konce se tu nehraje. Nejvíce mne dostaly dva díly se Sloním mužem Johnem Merrickem. Rozhodně doporučuji nejen zájemcům o britské historické reálie. Hodnoceno po 2. sérii.

Teorie velkého třesku

Teorie velkého třesku (2007)

Asi to není humor pro každého, ale já se (skoro) vždy velmi dobře bavím. A po čase si rád dám opakování. Seriál dostal grády zejména po početnějším zastoupení ženského elementu mezi hlavními hrdiny. Jen stále čekám, kdy dostane trvalejší partnerku také Rajesh. Chvilku tam jedna byla, ale pak zase vymizela. Že by si to diváci nepřáli? Seriál si ale stále udržuje vtipnost a stále mne překvapuje, že jsou ještě scénáristé schopni po více než 150 dílech ještě stále vymýšlet něco legračního a trošku nového. Už se těším na avizovanou 8. sérii.

Vexed

Vexed (2010)

Pokud by se na seriál chtěl dívat fanoušek krimi pro vlastní řešené případy, asi by byl zklamán. Ale o ně tady vůbec nejde, jsou jen kulisou v pozadí trvalého popichování hlavních hrdinů. A v tom je seriál fakt skvělý. Osobně se mi v roli Stephensovy policejní partnerky mnohem více líbila Lucy Punch, protože představuje jeho mnohem vzdálenější protipól než Miranda Raison v 2. sérii. Kdo se tedy chce hlavně pobavit, rozhodně s Vexed neudělá chybu.