Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (515)

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Velkou chybou pro mě bylo čtení prvních recenzí - že jde o velkolepou epickou podóvanou. A to se mi ve výsledku nedostalo. Pořád jsem trpělivě čekala a nic. Nějak mě to po výpravné stránce minulo. Ale uznávám a vyzdvihuji herecké výkony a emoční hloubku hlavních postav stejně jako zobrazení mocenských a politických bojů. Ale jinak pro mě zatím stále top díl první….

plakát

Barbie (2023) 

Asi budu potřebovat lobotomii!!! Větší kravinu a blbost, která dehonestuje ženy, jsem neviděla! Jako tohle není pěkný a vůbec to není vtipný. Jediná hvězda za Margot, která ale opravdu vypadá v některých záběrech dost staře. Jinak jeto bezduché o ničem a reflektuje to pouze ubohost dnešní společnosti - chce se mi blejt!

plakát

John Wick: Kapitola 4 (2023) 

Je mi líto, jsem opravdu zklamaná. Johna Wicka jsem milovala pro jeho realičnost a uvěřitelnost. Vlastně v prvních dvou dílech i pro nemjaký uvěřitelný příběh. Ale mám pocit že s přibývajícími díly se z něj stal superhrdina třídy Hulk který je nezastavitelný, nezabitelný a neprůstřelný. Nehledě na to že schytává rány ze všech stran, do toho je asi 10x poraženej autem, spadne minimálně 2x z výšky dobrých 15 metrů, vyskočí ze 4. patra dopadne na auto a pak se několikrát zkutálí ze schodů? Jako vážně!?!? A to prosím pěkně bez modřiny, odřeniny nebo aspon zlimených žeber nebo kosti, vždyť ani nepajdá. A vrcholem všeho pojde v závěru na tři kulky (jedna do ruky, druhá do ramene a třetí mu škrábne bok)! Zklamání Jedna hvězda za interiéry s exteriery, druhá za zajímavou brokovnicovou přestřelku natáčenou z dronu Další díly už prosím NE!

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

Hodnotím pozitivně, technicky je to snímek TOP STROP. Cameron opravdu zase překonal sám sebe. Ano příběh je v zásadě to samé co v jedničce, ale tentokrát je tam zanesen prvek rodiny a to velice kvituji. Navíc snímek ve 3D ve vodním světě funguje velmi dobře - za mě naprostá spokojenost. Viděno v IMAXU přímo ve státě, kde tento úchvatný snímek vznikal - na Novém Zélandě ;) za to hvězda navíc (bylo to na mé narozeniny) 5*

plakát

Jurský svět: Nadvláda (2022) 

Poctivé tři - za mě lepší než zamotaný a nepřehledný druhý díl. Já se bavila a chtěla se bavit - takže za mě splněno. Některé akce s donousaury a honičky ve městech přitažené za vlasy ale jinak si série zachovala jakousi důstojnost. První díl zůstává s klasickou dějovou linkou TOP a podle mého funguje nejlépe.

plakát

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (2022) 

Nuda, mišmaš, chaos, trapný až žádný scénář, příběh nula. Snaha o hororový podtón. Sečteno podtrženo - snad už i filmy od DC mají nějakou duši (což je doooost smutné)

plakát

Thor: Láska jako hrom (2022) 

Marvel stále nenašel dno a naprosto nic mu není svaté! Jaké zklamání! Jedna hvězda za Chrise (miláčka) a druhá za bravůrního padoucha v podání Christiana Bale (klobouk dolů).

plakát

Top Gun: Maverick (2022) 

Z posledních slintů co chodí do kin je tento film skoro skvost! Akce a napětí udrženo a kupodivu ten film i celkem šlape. Za mě rozhodně spokojenost.

plakát

West Side Story (2021) 

Tahle nová verze mě nenadchla - prostě klasika je klasika. Nebo je to o zvyku?

plakát

O labuti (1982) (TV film) 

Náročná hodně umělecky zpracovaná pohádka na motivy labutího prince - spíš pro dospělé než pro děti!