Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (61)

plakát

Neposkvrněná (2024) 

Očekávala jsem zajímavý vizuál, ten se místy objevil. Všechny lekačky byly prozrazeny v trileru. Scénář velmi slabý, čekala jsem, že aspoň konec zaujme, nestalo se. I já bych to napsala líp. Dítě mohlo začít zdravě plakat, matka by ho zachránila - a pak můžete odcházet z kina a přemýšlet, co by se vlastně stalo dál. A to jsem šla na “horror” do kina snad poprvé. Dvě hvězdy.

plakát

Temný případ - Part 4 (2024) (epizoda) 

Ženský film - hrdinky, režisérka, spoluscénáristka. To je něco pro mě. Temná atmosféra dostála reputaci série. Skočilo to ale moc rychle, klidně mohl být ještě jeden díl. Hudbu si přidám do playlistu a budu se divat opakovaně.

plakát

Stutz (2022) 

Tohle není o tom, hodnotit formu. To je o tom, hodnotit, jak jste byli na obsah dokumentu připraveni, otevření. Asi i vzhledem k tomu, že lezim s nemoci a mám dost času a ohledně dokumentu jsem neměla žádná očekávání a předsudky, hodnotim vysoko. Samozřejmě jde hlavně o moje životní zkušenosti. Pomalé to bylo, jistě, je to autentické. Může to mít i souvislost s nemocí. Ty terapeutické nástroje jsou jedinečné, chápu, že je Jonah chtěl dostat ven. A Joaqin Phoenix taky věděl, co dělá, když šel do produkce. Intimate. Zacházet křehce, nepošlapat.

plakát

Top Gun: Maverick (2022) 

Nevím, co bych vytkla. Skvělá hudba (Zimmer, Gaga). Profík Cruise, který vypadá skvěle a jen rozumně dávkuje svůj roštácko-rebelský kukuč z jedničky, přesto se mu dá stále věřit. I Milles Teller vybraný perfektně, vypadá i chová se skutečně jako syn Goose. Vizuálně perfektní, napínavé, emoce dávkované přiměřeně, rozumně vynechané otevřené sexuální scény. Smekám. Hluboce.

plakát

Tím tvrdší je pád (2021) 

Filmy nejsou realita. Tečka. Vizuálně překrásné, hudba, kamera, exteriéry luxusní. Herci luxusní. Afroameričani jsou nádherní lidi, žádná politika, prostě jsou. Pouštím si opakovaně a užívám.

plakát

Mělas to vědět (2020) (seriál) 

Obsazení bombastické, jinak slabé, slabé, slabé. Pouze u prvního dílu jsem měla ještě naději, pak jsem ještě jeden díl doufala, že se bude něco opravdu dít a nakonec už mě jen zajímalo, kdo to tedy byl. Zklamání. Nikole je skvělá krásná herečka, tady bohužel nedostala prostor. Hugh ode mě dostal šanci, ale zase nic, je jako zpěvačka s rozsahem jedné oktávy. Typický suchý Brit.

plakát

The Haunting - Záhadné sídlo Bly (2020) (série) 

Nezapadá do něčeho, co byste očekávali. To je pro mě nejvyšší meta, být překvapen, být pohnut a okouzlen.

plakát

Zaklínač (2019) (seriál) 

Já jakožto nečtenář sledující seriál navíc v angličtině, mám ztíženou pozici, přesto mne to vůbec neodradilo a sledovala jsem až do konce. (Asi magie). Jen to chtělo více zapojit mozek. Šťastná jsem ovšem byla, když se časové linky konečně propojily. Výhrady mám ke Geraltově paruce, možná čočkám, ale ne k jeho způsobu boje nebo k typickému zabručení a mlčenlivosti. Na seriál je výprava slušná, líbí se mi i songy, i když je tam cítit lehká moderní úprava. Středověk se vším všudy, odpovídající “čistota” oděvů a těl, do toho najednou skvěle padnoucí oblečení z materiálů, o kterých by se jim očividně ve středověku mohlo jen zdát. Ale uchvátil mne dej, postavy a jejich osudy, jejich životní filozofie. Proto 4 hvězdy.

plakát

Špindl (2017) odpad!

Moje nedůvěra k českému filmu po rychloshlédnutí filmu opět potvrzena. Scénář a vtipy jak od prvňáčka, zabrat měl zřejmě všudypřítomný sex. Je český divák vážně takhle zaostalý? Pak se nedivím, jak to v téhle republice vypadá....

plakát

Po zániku Země (2013) odpad!

Mimořádně křečovité nepřirozené výkony. Nešlo mi to zhlédnout celé.

Ovládací panel