Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (401)

plakát

Moulin Rouge (2001) odpad!

Ještě horší než Titanic. A ty cover verze klasických rockových písní není snad třeba ani komentovat. Zajímavé, jak některé muzikály mají blízko k hysterii.

plakát

Neobyčejná třída (1964) 

Film plný nostalgie, člověk je plný 60-tkové pohody a písniček.

plakát

Letiště nepřijímá (1959) 

Nadprůměrné psychologické drama s výborným Josefem Bekem (!), žádný lidový zpěvák a vítací typ Florenc 13,30. Vztahový trojúhelník Bek-Kačírková-Ráž a o drama je postaráno.

plakát

Lidé na kře (1937) 

Vynikající nadčasový film o mladých, kteří kvůli nezaměstnanosti bydlí u rodičů. Rodiče je musí materiálně podporovat (Keller tomu říká rodinná žebrota).  Moc se mi líbil dvojznačný konec- lidí pohybujících se na tenké kře sociálního vzestupu nebo pádu. * Jen poznámka na okraj- ten nemilosrdný kapitalismus se netýká pouze první republiky.

plakát

Živé terče (2019) (seriál) 

Pouze průměr, chyběla tomu skvělá režie a kamera plná světla Viktora Tauše z Modrých stínů. Modré stíny měly lepší scénář.  A odstrčili Miroslava Krobota a Ramba !

plakát

Muž z neznáma (1939) 

Právem zapomenutý film, ještěže Frič natočil Kouzelný dům. Nuda přede mnou nuda za mnou

plakát

Přísně tajné premiéry (1967) 

Předposlední film Macíka Friče a trefa do černého. Vtipné, nápadité, žádná komunální satira, ale láska k detektivkám ! Skvělý Řandík + Sovák

plakát

Nelítostný souboj (1975) 

Vynikající kriminálka, na rozdíl od Smrti darebáka s Delonem, nemoralizuje, pracuje s náznaky a dovětky, které si čtenář musí domyslet

plakát

Údolí krásných žab (1973) 

Podivný výlet je asi nejlepší film Jiřího Hanibala. Jakmile přijede dívka na tábor všechno se začne topit v šedi, nudě a stereotypech. Nejsem fanoušek Plavců, ale Rangers byli to jediné zábavné v tomto filmu.

plakát

Smrt mouchy (1976) 

Velice zvláštní film, sympatický hlavní hrdina, který žije s hvězdným nebem nad sebou.  Skoro bych řekl, že tento film se Vám buď líbí nebo ho nesnášíte. Nádherná Mirka Šafránková+ psychedelická hudba Zdeňka Lišky. Moucha jako symbol úzkosti ? Člověk je rád, že už se do těchto divokých mladých let nikdy nevrátí. Milanovi fotografie mi zůstanou dlouho v paměti.