Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Romantický
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (314)

plakát

Jurský svět: Zánik říše (2018) 

Popravdě? Čekala jsem něco světobornějšího. Tady jakoby tvůrcům došly nápady, jakoby se zasekli na jednom místě a nevěděli, co dál. To bylo to hlavní, co mi na filmu vadilo, na diváka to nepůsobí ani příliš pozitivně. Tenhle film mi připadal jako sled nějakých nahodilých scén, které se snaží navodit tu pravdou jurskou atmosféru. Ale něco mi tady chybělo, ta jiskra, kterou měly předchozí díly. Nemůžu napsat, že to bylo bez nápadu, to bych lhala, myšlenka dobrá, ztvárnění slabé. Pokud mám najít něco, co se mi líbilo, a to musím hodně hledat, tak to, jak zachránili Modrou. Ale jsou tady i další situace, vždycky je to jeden čin nebo myšlenka. Neubráním se srovnání, v porovnání s ostatními díly mi tohle přišlo moc plytké a bez života. Proto film doporučím jenom pro srovnání, pokud bych si měla vybrat, na co se podívám, tak tohle by asi neobstálo. Spíš bych sáhla po Jurském světě (2015) nebo po Jurském parku (1993).

plakát

Bajkeři (2017) 

Na to, že se jedná o českou komedii, jsem se překvapivě dobře bavila. Je pravdou, že začátek mi připadal neskutečně nudný a táhlý, ale když se ten film rozjel a dostal se do správných kolejí, hned všechno začalo být živější. V podstatě se jedná o to, že banda kluků je nucena otevřít oči a ne se jenom koukat do mobilů. Začíná vycházet najevo pravda a hlavní hrdinové musejí čelit překážkám, a to je právě jedna z věcí, která se mi na filmu líbila. Docela dobře to zakončily závěrečné scény, kdy film nekončí poslední scénou, divák se dozví, jak to vlastně s hlavními hrdiny dopadlo. :) I když cyklistickou tématiku nemusím a tyhle ani jim podobné filmy nevyhledávám, tenhle se jim opravdu povedl. Hodnotím v každém případě pozitivně, kladně, odpad tomu prostě dát nemůžu, ale o počtu hvězdiček vážně uvažuju, a protože byl nadprůměrný, dokonce se mi hodně líbil, převáží pozitiva nad negativy, divák má možnost zasmát se hned u několika scén, tvůrci se nesnažili postavit slátaninu na nejednom klišé a celkově to působí uvolněně, proto dávám téměř nejvyšší hodnocení, jaké můžu dát. Pět hvězdiček si nezaslouží, avšak pozornost těch, kteří se chtějí alespoň průměrně pobavit, ano!

plakát

Doktorka k nakousnutí (2016) (TV film) 

Myslím, si, že až zas tak špatné to nebylo. Jasně, že se to nemusí každému líbit, ani já, a to mám podobné filmy ráda, se neobejdu bez připomínek. Normálně začínám tím, co se mi líbí a co ne, ale tady přeci jenom udělám výjimku a tuhle část přeskočím a rozvedu něco jiného. Tenhle film má jednoznačnou cílovou skupinu, kdo do ní nepatří, ten se ani nemusí obtěžovat si jej pustit. Je určen buď těm, kteří jej mají jen jako kulisu, v takovém případě jim docela strohý děj a nepříliš zajímavé dialogy nebudou vadit a jednoduše se v něm vyznají, to znamená: nepotřebujete film pozorovat a rozhodně vám při něm nebude v hlavě šrotovat :D, beznadějným romantikům, kteří si v něm nějaké to pozitivum najdou, nebo těm, kteří nemají co dělat, jenže v takovém případě bych asi byla opatrná, jestli nemáte rádi filmy s romantickým nádechem a vlastně i příchutí, asi bych přepla program a našla si něco jiného. Mi osobně se film líbil, byl podobný těm svého žánru, jen kapičku komplikovaný v tom, co do něj chtěli tvůrci vměstnat a jak to nakonec dopadlo. Na mě zde bylo velké množství postav na jedno použití a zápletka, která by, alespoň podle mě, mohla vystačit na nejméně dva filmy, se správnými dialogy ovšem. Takže se dnes doporučení zdržím a ten, kdo bude číst můj komentář se bude muset rozhodnout sám, jestli se na film podívá. Pokud se mu nebude líbit není nic jednoduššího než vypnout program.

plakát

Medailon (2003) 

Mi osobně se tedy film líbil. Nevím, proč jej tady tak shazují, vždyť sice nepatří mezi ty úplně nejlepší, ale taky není nejhorší. Ne, že bych se celou dobu bavila, ale nechybělo mu napětí, akce a netradiční zpracování. Navíc výběr herců se opravdu povedl, zase je to jen můj názor. Zápletka tady taky byla, takže stěžovat si na její absenci by asi nebylo úplně fér. Jenom konec mi trošku vadil, ne ve smyslu zpracování, ale v tom, že film utli, podle mě, příliš brzy. Doporučení filmu se zdržím, protože u těch vesměs dvou hvězdiček to myslím nemá cenu. Pokud se někdo bude chtít podívat, podívá se. Za mě tedy tolik, na nedělní odpoledne pro mě výborná volba.

plakát

Vy nám taky, šéfe! (2008) 

Ale jo, myslím si, že na naše poměry, byla tohle velmi dobrá a povedená komedie. Tak jako tady jsem se už dlouho nezasmála. Nechybělo tomu snad nic a i ty drobné chyby lze tomuhle filmu odpustit. No jo, celý tým tady odvedl prostě skvělou práci. :D Směju se ještě teď a to je to už více než čtyřiadvacet hodin, co film dávali v televizi. Do kina bych na něj asi nešla, ale v televizi se na něj podívám klidně znova. Za sebe tedy doporučuji, podle mě hýří vtipem a je tak nakažlivý, že se od něj člověk stěží odtrhne. Tohle berte prosím s rezervou, alespoň u mě to tak bylo.

plakát

Stánek s polibky (2018) 

Já nevím, za mě asi dobrý, ale přeci jenom tomu něco chybělo. Na jednu stranu jsem něco podobného očekávala, na druhou musím poznamenat, že úplný top to tedy nebyl. Nedokážu ani pořádně vysvětlit, co mi na tom filmu vadilo, možná dialogy nebo malinko zapletená zápletka, asi nejvíc ten konec, ztratila jsem se a to pořádně. Zápletka sice zapletená, ale veskrze úplně jednoduchá, herci sice sympatičtí, ale bez originality a příběh místy smutný, místy k popukání a místy ani nevím, co si o něm mám myslet. Teď přemýšlím, jestli jej mám hodnotit pozitivně nebo negativně, no, u mě asi převáží ta negativa, ale obě strany mezi sebou vedou opravdu nelítostný boj. :D Určitě se tady najdou ti, kterým se zalíbí, stoprocentně má svoji cílovku, ale u mě nepochodil. Nechci jej však v žádném případě nějak shazovat, jsou lidé, kterým se zalíbí, proto bych asi doporučovala vytvořit si vlastní názor, přeci jenom, pokud se vám nebude líbit, můžete ho s klidem v půlce vypnout.

plakát

Zoufalé ženy dělají zoufalé věci (2018) odpad!

A to mělo být zase co?! Sedím u počítače a píšu tenhle komentář, vůbec nevím, co si o tomhle filmařském počinu mám vlastně myslet. Co tím chtěli režisér a další profese u tohoto filmu znázornit? Co běželo hlavou Halině Pawlowské, když psala knižní předlohu téhle slátaniny, možná je lepší než scénář, tak to napíšu jinak, na co myslela, když psala scénář téhle slátaniny? A jak mohla dopustit aby něco takového vůbec vzniklo? Nějak si ani na jednu z těchto otázek nedokážu odpovědět a už vůbec ne na to, kdo tuhle nesmyslnost bez jakéhokoli většího zájmu dotoval. Popravdě, české filmy vůbec nevyhledávám, tady mě však něco donutilo se na něj jít podívat, když jsem každý den procházela okolo plakátů, říkala jsem si, že tohle asi bude o něčem a tři jména tučně vytištěná se mne snažila přesvědčit a já jim na to skočila. Musím se sama sobě smát, rozhodně ne však proto, že by to byla komedie, k té má tohle dílo opravdu daleko. Ale snažili se, alespoň tedy něco. Za mě osobně se to prostě nevyvedlo a když se něco nevyvede, nedoporučím to, tady si však myslím, že jakákoli doporučení půjdou stranou, nesázím totiž na to, že by mělo zrovna tohle bůhví jakou sledovanost.

plakát

Čertoviny (2017) 

Na to, že to režíroval Troška, jsem čekala víc - mnohem víc. Já nevím, podle mě tomu něco chybělo, jakoby to bylo takové nemastné, neslané. Postrádalo to šmrnc, něco co by člověka na tu hodinu a půl upoutalo a on nemusel očekávat, co přijde. Tenhle námět je už tisíckrát ohraný a já čekala, že tentokrát přijdou s něčím jiným, novým. Mohli tam umístit více postav nebo je alespoň víc zapojit, čerti tady skoro nejsou vidět, Haničku a Jana by to chtělo také více a vlastně všechny, kněžna a kníže jako jediní tomu dodali trošku barvy. Za mě tedy hodně velké zklamání, po pohádkách jako Nejkrásnější hádanka nebo Princezna ze mlejna, nemůžu jinak než hodnotit slabě, mé hodnocení tady zachraňují právě čerti a kníže s kněžnou, právě díky nim nedávám odpad! nebo jednu hvězdičku. Myslím, že fanoušci Trošky se na tuto pohádku podívají s očekáváním, raději však čekejte málo, možná vás překvapí. A možná taky ne!

plakát

Špindl (2017) 

To si jako dělají srandu??? Po celou dobu jsem seděla s otevřenou pusou a vlastně jsem i ráda, že to šlo posunout. Protože hodinu a půl téhle blbosti bych asi opravdu nedala a nerozdýchala. Stejně jako u většiny českých filmů, i tady to nemělo hlavu ani patu. Dialogy stály za starou bačkoru a ať hledám, jak hledám, nic pozitivního nenalézám. Pro tenhle film prostě škoda slov, dokonce i těch písmen. Člověk se za celou dobu nikam neposune, děj, jakoby vykrádal ostatní filmy a jejich motivy. Prostě se mi zdá, jakoby tvůrci neměli dostatek svých nápadů. Už už jsem uvažovala o tom nejhorším hodnocení, jaké tady vůbec můžu dát, ale ten konec to zachránil. V poslední půlhodině jsme se dozvěděli víc než v celém filmu a po čas titulků jsem se zasmála víc, než po čas filmu. Jednoduše, suma sumárum, myslím si, že na tohle se nemá smysl dívat, což je samozřejmě jen a jen můj názor, lepší asi bude poohlédnout se po něčem jiném.

plakát

Sahara (2005) 

Nevím, jak ostatním, ale mi se to líbilo. Očekávala jsem akci a trošku toho šmrncu, který tady opravdu nechyběl. Film se netáhl, nechyběly mu zápletky, kterých jen tak mimochodem bylo požehnaně. Není snad nic, co by mi vyloženě vadilo, tedy až na tu délku. Podle mě byl až příliš krátký, ale tak to u filmů, které rychle ubíhají, bývá. Pokud se na něj podívám jako na celek, byl vyjímečný, a to v mnoha ohledech, ale ne každý to tak může brát. Za mě tedy kladný film, s kladnými hrdiny, který se obejde bez větších chyb. Proto hodnotím pozitivně, myslím si, že se od něj dá čekat víc, než je jeho hodnocení, to je však jen můj názor, samozřejmě. Film doporučuji, ale na to nemusí brát nikdo zřetel, prostě to zkuste, televizi nebo počítač můžete vypnout vždycky. Ještě souvětí na závěr, kdyby se obešli bez toho zabíjení, udělalo by mi to radost, ale holt budu muset žít s tím, že to k tomuhle žánru prostě patří.