Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbení režiséři (10)

Darren Aronofsky

Pokud mohu o nějakém režisérovi prohlásit, že se mi doposud každým filmem na 100% trefil do vkusu, je jím Darren Aronofsky. Poprvé jsem na něj narazil u filmu Requiem For a Dream, po jehož shlédnutí jsem zůstal asi půl hodiny civět na černou obrazovku. A s podobným pocitem se setkávám po shlédnutí každého jeho filmu. V kombinaci s Clintem Mansellem je tento pán génius a filmy The Fountain a The Wrestler zůstanou ještě dlouho na vrcholu mého pomyslného kinematografického žebříčku. Při premiéře Fontány v ČR se o Aronofskym tvrdilo, že je režisérem, který nebude mít na chleba, ale ještě generace se o něm bude učit. Těžko říct, jak na tom bude s chlebem po komerečních trhácích Black Swan a Noah, pro mě ale bude vždy režisérem, který přijde s geniálním nápadem(natáčet vesmír skrze chemické reakce podmořských živočichů - Fontána), osobitým uchopením tematu(co byste čekali podle názvu Wrestler - a o čem film ve skutečnosti byl?) a neopakovatelnou atmosférou (také jste se po shlédnutí Requiemu podívali na ruce, zda jste čistí?). He's a fking genius.

Michael Bay

Nepatřím mezi top příznivce akčních filmů, ale jsem fanouškem filmů, které mohou trvat hodiny, ale díky jejich tempu vám to připadne jako 5 minut. Michael Bay je machr co se týče tempa, akčních scén a humoru. Konkrétně se mu podařilo natočit nejlepší akční film všech dob, podle mého názoru samozřejmě, a to Bad Boys II. Film s tempem tak strhujícím, že jste přikování v sedačce, v čele s geniální dvojicí Lawrence a Smith, při kterém se nasmějete více než u komedie, zažijete akční scény na zemi, v autě, na vodě, ve vzduchu i na Kubě a u titulků si zazpíváte song těhle Mizerů a konečně si odpočinete po téhle jízdě. Mizerové jsou příklad geniálního humorného akčňáku. Nezastavíte se ani u Ostrova a je asi jen málo lidí, kteří netrnuli u Armageddonu. Jediné co mě mrzí, je jeho podpis pod Transformers. Mohou to být sebelepší filmy, ale toto téma mě absolutně neoslovuje a nikdo mě nedonutí se podívat na více než první díl. Nezbývá než doufat, že to jednou skončí, a Michael se nám vrátí zpět, kam patří. Pryč od vesmírných autíček.

James Wan

Přiznám se, že o tomto režisérovi vím pouze minimum informací. Přesto se mu podařilo mě několikrát dostat. Poprvé u The Conjuring. Tenhle horor je jediný, kterému se podařilo mě solidně napnout a vyděsit od mých dětských let a Kruhu. Musím říct, že pro mě jednoznačně jeden z nejlepších filmů, který jsem kdy viděl. Zjistil jsem si tedy, kdo za tímhle dílem stojí a byl jsem příjemně překvapen. Celá série Saw je pro mě jen nepřekonatelná bída za účelem zisku peněz, až na díl první, za kterým stojí..wait for it..James Wan. Jeden z nejlepších filmů, které jsem viděl za poslední dobu pak patří Rozsudek smrti a světe div se, také jeho dílo. Tenhle člověk dokáže napnout i děsit. A já se nemůžu dočkat, až uvidím více jeho filmů. Neuvěřitelný talent.

Ovládací panel
10 bodů