Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (6)

plakát

Navy Seals – třída 234 (2000) (pořad) 

Jo, je to děsnej brutus. Nechápu, jak můžou přežít hell's week - 5 dnů, 6 hodin spánku a pořád jsou ve studený vodě, něco zvedaj, tahaj, běhaj. Pro každýho fanouška speciálních sil povinný seriál. Co vím, je to jediný nejpodrobnější dokument o výcviku/výběru jakýchkoli speciální sil. Jedinou nevýhodou je, že to je jen v angličtině

plakát

Domek z karet (2013) (seriál) 

Skvělí herci, atraktivní námět. První série se mi líbila do okamžiku, kdy došlo k vraždě. Sice se budu dívat i na druhou, ale ze strany tvůrců mi připadá, že to přehnali. Do té doby byl Underwood člověk, který se sice pro své záměry nebál udělat téměř cokoli, ale stále jsem mu držel palce. Teď je mi úplně jedno, jak to s ním dopadne, vyjma přání, ať ho zabásnou. Udělali z něj jednoznačně odpornou postavu, a takhle se seriály nedělaj:)

plakát

Na život a na smrt (2013) 

Mě film dost zklamal. Způsob, jakým se nechali chytit, byl dost hloupý. Scénář akce podobný s Bravo Two Zero, jenže tam alespoň pro svoji záchranu něco dělali. Tady? Jen čtyři borci jdou unést/zabít důležitého teroristu bez pořádné výzbroje – to už je samo o sobě hloupost. Po dvou hodinách útěku si museli odpočinout, protože je měl čekat celonoční úprk – u SEALs, kteří absolvují Hells Week? Druhá hloupost. A útočiště si pak udělají v lese s rozhledem na 20 metrů? Ti si fakt koledovali. Chtělo by to asi přečíst knížku, protože buď ten film totálně zpatlali nebo se tam stalo něco úplně jiného, o čemž nám Mark Luttrell nechce nic říct. Po přečtení knihy bych řekl, a nechci nijak snižovat, co Luttrel dokázal, prožil, že byl dobrej a že tam zařvalo spoustu lidí zbytečně, ale myslím, že nás trochu lakuje a celý se to seběhlo krapet jinak - jednak počet protivníků udávaný Luttrelem asi byl totálně přestřelen (zlé jazyky uvádí max. 10 ne 200) a jednak se po svém objevení chovali tak podivně, že je snad museli už ozbrojení protivníci totálně zaskočit (že by si na hlídkování dali šlofíka?).

plakát

12 opic (1995) 

Jeden z nejlepších filmů Willise. Můžu se na něj dívat porád, ale stejně nemůžu přijít na to, kdo (co) představuje hlas, který říká Coleovi džouzife a jak to dělal Pitt s těma očima:)

plakát

9. rota (2005) 

Na tento film jsem narazil úplně náhodou a jelikož ho natočili rusové, nečekal jsem raději nic. Výsledek? Klobouk dolů. Tohle je jednoznačně způsob, jak se mají točit válečný filmy – nic není černobílý, žádní neprůstřelní hrdinové, jen chlapi, co se uvěřitelně snaží přežít v pekle nesmyslného zabíjení, v němž můžete mít jak zkušenosti, tak i štěstí a stejně umřete kvůli těm, co (ne)rozhodují. Dávám na roveň Ponorce a Četě.

plakát

Atentát (1964) 

Když pominu (maličkosti), že Heydrich vypadal dost staře (byť jeho herec papírově věku odpovídá), scény s Abwehrem a Canarisem byly zbytečné (těch pár minut navíc mohlo být věnováno hlavním hrdinům), způsob střelby nebyl příliš věrohodný (asi by nestříleli od boku) a že některé výkřiky našich byly poněkud hysterické (jasně že to byl abnormální stres, ale „ponorka“ s vidinou smrti se asi projevují jinak), je to dobrý (žel jediný) film o jedinečné operaci svého druhu v průběhu 2.světové, při němž musí být nadšený každý, koho toto období zajímá. Brzobohatý s Jakobim bezchybní. Kdyby to mohli natočit s informacemi, jako máme dnes, musel bych dát 100%