Vesnické děti, holčička Otka a chlapec Adam tráví prázdniny u příbuzných v Praze a panelák je pro ně místem různých příhod a dobrodružství. Průměrný film, který ničím objevým nepřekvapí.
Obyčejný "konzumní" člověk z poloviny minulého století se dostane do ideální společnosti ideálních lidí v daleké budoucnosti . Konfrontace nedopadne nejlépe a tak je "nedokonalý" muž odeslán zpět do své doby. Zajímavé téma...
Kdo jiný by si mohl troufnout na Hrabala,než Jiří Menzel. Zajímavé je, že mezi plejádou našich nejlepších herců se objevují i reřiséři Vláčil a Krejčík.
Film který byl natočený na motivy románu B.Říhy Doktor Meluzin, se odehrává na vesnici, kam přijede po rozchodu se ženou pražský specialista v podání R.Hrušínského.Je jasné, že se nemůže hned od začátku shodnout s lidmi i z prostředím, ale pak ano. Není to moc veselá podívaná
Zdařilý snímek s hudbou E.Morriconeho je sice tématem blízký Čelistím, ale přece je jiný. Snad i proto, že sympatie diváků jsou na straně nešťastného kytovce, kterému rybáři zabijí družku.
Elvis nebyl nikdy zvláštní herec, ale titulní písnička patří mezi jeho největší hity. Tohle je přiběh dvou bratrů, kteří milují stejnou dívku, což nemůže dopadnout dobře.
Bývalý profesionální hráč amerického fotbalu se dostane za krádež auta do vězení a tam sestaví mužstvo, které hraje s dozorci.Americký fotbal je našinci poněkud vzdálen, takže i zajímavé záběry z tohoto sportu nejsme schopni úplně vychutnat.
Muzikálová hororová komedie o zakřiknutém zaměstnanci květinářství, který má velké problémy se stále se zvětšující masožravkou Audrey 2.Filmu vévodí komika Moranise a povedené scény s masožravou rostlinou.
Sci-fi odehrávající se ve 23.století, kdy svět je řízen počítačem a lidé žijí pouze do třiceti let,pak následuje tzv.omlazení - ve skutečnosti jde o vyhlazování "starších" lidí. Dobré herecké výkony a poprvé byla použita holografie.
Nová verze legendy o bandě Jesse Jamese, který ukazuje pistolníka jako hrdinu ve stylu Robina Hooda. Tenhle western je zajímavý také tím, že do rolí filmových bratrů byli jako herci angažováni skuteční bratři.
Hauer hraje amerického žoldnéře, který přijde ve Vietnamu o zrak, naučí se ale bojové umění nevidomých, které po dvaceti letech použije v boji proti výrobcům drog.Dá se na to koukat.
Černý měsíc je prototyp vozu na vodíkový pohon, který hlavní hrdina pomáhá původním majitelům uloupit zpět. Pár scén člověka zaujme, ale většinou nic moc.
Adam a Otka (1973)
O perlové panně (1997)
Opravdu nezáživná podívaná. Je to vůbec pohádka?
Kladivo na čarodějnice (1969)
Názorná ukázka toho, jak dokáže církev zblbnout lidi a ještě z toho mít užitek. Otřesná doba!!!!
Jan Hus (1954)
Jan Hus prý sice vypadal trochu zaobleji, ale jiného než Zdeňka Štěpánka i nedovedu představit.
Saturnin (1994)
Ano, lepší je to číst, i když Vízner se na to hodí.
Velká filmová loupež (1986)
Při filmu byla využita výstava, která v té době probíhala-jinak je to bláznivina...
Ucho (1970)
Pěkně zachycený strach i u výše postavených osob-prostě nikdo si nebyl jistý.
Stopař (1986)
Hauer v roli maniaka budí opravdu děs a odpor.
Rumplcimprcampr (TV film) (1997)
Zpracování dvou pohádek dohromady se moc nepovedlo, i když obsazení je špičkové.
Ta naše písnička česká (1967)
Kdo má rád staré písničky a naše zpěváky, tak to je něco pro něho.
Muž z prvního století (1961)
Páni kluci (1975)
Na tenhle film, natočený na námět Toma Sawyera, se vždycky rád podívám- co postava, to perla. Pěkná úvodní a závěrečná písnička V.Neckáře.
O Sněhurce (1972)
První dětské lásky, boj o hlavní roli - Sněhurku přece oživne princ,ne? Chtělo by to nějaký hlubší příběh.
Mrkáček Čiko (1982)
Neurotický chlapec se postupně dostává ze svého handikapu, na němž se podepsala i jeho matka.
Slavnosti sněženek (1983)
Oni (TV film) (1996)
TV sci-fi o zlých mimozemšťanech, kteří potřebují lidi, aby sami mohli žít. Námět-nic nového pod sluncem,totéž zpracování.
Dým bramborové natě (1976)
Kvintet (1979)
Všude je sníh a lidé, kteří přežili apokalypsu hrají podivnou hru, v níž vítězové zabíjejí poražené, aby mohli sami přežít. Není to moc záživné...
Orka zabiják (1977)
Love Story (1970)
Šest Oscarů získal tenhle dojemný milostný, ale i tragický příběh, který ani po letech neztratil nic ze své působivosti..
Miluj mě něžně (1956)
Nejtěžší yard (1974)
Malý krámek hrůz (1986)
Loganův útěk (1976)
Psanci (1980)
Žár těla (1981)
Film známý jako Žár těla, z Turnerové srší erotika,nedivím se, že jí Hurt podlehl.
Výstřel (1981)
Hrdina tanečních filmů v netypické roli, oproti Zvětšenině není vražda náhodně zachycena na fotografii, ale na magnetofonový pásek.
Slepá zuřivost (1989)
Schůzka naslepo (1987)
KIm hraje dívku, která se nesmí napít-erotický symbol v komediální roli si vede překvapivě dobře.
Cesta Černého měsíce (1986)