Ideologie stranou a pak je tohle jeden z našich nejlepších filmů a když si uvědomíme, jak to na hranicích vypadá teď, je to k neuvěření.Mladíci, kteří narukovali v té době na západní hranici, to neměli vůbec jednoduché. Lukavského důstojník Kot je jeho nejvýraznější rolí.
Tak to je jeden ze dvou filmů, v němž se sešli dva velikáni, Burian a Werich.Tentokráte sice jenom oživují nakreslené postavičky mrazíků,ale stojí to za to.
Tak je jasné, že film je poplatný době svého vzniku,zajímavá je role Jana Wericha , který se vlastně jen směje v hledišti, co by divák (vedle něho sedí Vladimír Dvořák).
Tahle Sůl nad zlato se povedla a navíc měla proti Pyšné princezně výhodu, že se sehnali peníze na barevný film. Nádherná přehlídka nejlepších českých herců a hereček.
Tak v tomhle filmu jde o našvindlovaný let amerických kosmonautů na Mars a pak je třeba je odstranit, jako nepohodlné svědky. Jak to asi je s letem a chozením po Měsíci? Byli tam opravdu?
Já jsem sice literární předlohu nečetl, ale asi jsem udělal chybu, protože tohle sci-fi se mi vůbec nelíbilo, i když žánr mi sedí. Námět vypadá velice lákavě, ale zpracování se kdesi na dně moře utopilo.
Má to být dobrodružně-komediální, ale moc se to nepovedlo. i když v tom hrají dvě hvězdy. Místy se člověk musí zasmát, ale většinou tam, kde by si to asi tvůrci nepřáli.
Mě se líbilo, když pan Bek napsal ve svých pamětech, že v tomhle filmu hrál řidiče autobusu, ale přitom seděl na nějaké bedně a kolem něho a jeho cestujících ubíhala krajina.
Tak tenhle film byl ohodnocen i na MFF v Itáii a zachycuje nelehké živobytí níže postavených lidí na Kladensku, kde je stále slyšet houkání tovární sirény.
Jak se řekne Casablanca, tak všude samé superlativy. Myslím že dost diváků bylo zklamáno, někdo ovšem ne. Závěrečná scéna na letišti byla v několika dalších filmech parodována.
No koukat se na to dá, i když :Eliška stále jen ukazuje dolíčky,strašidla to přehánějí , zámecký pán se svým lokajem jakbysmet - prostě nejkrásnější je mlýn a krajina kolem.
Pomerančový kluk (1975)
Maminka Slunéčková si přiliš nerozumí se svým synem Otakarem Brouskem ml., nosí mu sice pomeranče, ale na tom se nedá stavět.Konec je otevřený...
Byli jednou dva písaři (TV seriál) (1972)
Výborný, v podstatě konverzační seriál, který táhnou dva naši herečtí velikáni.
Kam čert nemůže (1959)
Faustovský film z raných začátků Jany Hlaváčové, celkem to jde.
Fontána pre Zuzanu III (1999)
Jeden z nejhorších filmů, které jsem viděl. Asi ho Rapoš natočil pro svou Evičku, aby se podívala do Afriky.Hrůza!!!!!
O princezně Jasněnce a létajícím ševci (1987)
Tahle pohádka se mi líbila už v českých pohádkách Jana Drdy, filmové zpracování se povedlo-představitelky čarodějnic jsou téměř k nepoznání.
Slunce, seno, erotika (1991)
Z tohoto dílu se vytratilo kouzlo a pohoda předchozích, je to poznamenáno dobou-nemělo se to točit.
Srdečný pozdrav ze zeměkoule (1982)
Docela zajímavý nápad, jak by asi mimozemšťané pohlíželi na naše životní snažení, které opravdu místy působí komicky.
Král Šumavy (1959)
Perinbaba (1985)
Mně prostě ten československý Fellinni nějak nesedí-to je samá alegorie a člověku pak uniká ten pravý smysl.
Silnice (1954)
Chudák Gelsomina, takové důvěřivé a naivní stvoření a ještě jí přijde do cesty darebák Zampano. No jo, život je prevít...
Řek Zorba (1964)
No chtělo by to mít náturu Zorby a z ničeho si nic nedělat.
Dva mrazíci (1954)
Hudba z Marsu (1955)
Až přijde kocour (1963)
Samozřejmě, že je to kvalitní film,ale mám dojem, že mnoho diváků po jeho zhlédnutí bude na rozpacích-je to nějak odtrženo od "lidství".
Pytlákova schovanka aneb Šlechetný milionář (1949)
Tak tuhle parodii na předválečné červené knihovny bralo hodně diváků, a hlavně divaček vážně a když slyšeli na závěr filmu z úst O.Nového, o čem to vlastně bylo, byl to pro ně šok. O. Nový si ale v tomto filmu vystřihl jednu z posledních (ne-li poslední) rolí, která mu seděla. Pan nasadil montérky a do ruky vzal francouzák...
Byl jednou jeden král... (1954)
Kozoroh 1 (1977)
Koule (1998)
Doly krále Šalamouna (1985)
Zkrocení zlého muže (1986)
Tedy tohle byl dost silný úlet nejen paní Magdy. Ve filmu si vezme hokejového trenéra a pak téměř celý film "vyvádí"...
Florenc 13,30 (1957)
Siréna (1947)
Bílá paní (1965)
No tak na tohle museli mít soudruzi na kulturním oddělení ÚV opravdu pifku, je tam plno skrytých i odkrytých narážek na tehdejší situaci.
Křtiny (1981)
Podle mě je to velice vtipná komedie, kde září i Dáša.
Dědictví aneb Kurvahošigutntág (1992)
Já se také připojuji k hlasům. že je to zdařilá komedie-dávat ji do odpadu,to je poněkud silná káva!!!
Řidič slečny Daisy (1989)
Je to takový klidný film, který asi nikoho neurazí a když skončí, tak máme docela dobrý pocit.
Casablanca (1942)
Princezna ze mlejna (1994)
Velké ticho (1968)
Trintignant hraje mlčícího tajemného pistolníka, který jen střílí,ale nevyhraje.
Bankéřka (1980)
Bankéřka v podání Romy se stává trnem v oku svých kolegů a dojde to tak daleko, že je zastřelena.