Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (1 689)

plakát

Black Widow (2021) 

Líbí se mi, že po Captain Marvel pokračujou v ženské tématice a nejsem si úplně jistý, kdy byla poslední klapka i po odložené premiéře, ale nějakou shodou okolností je film hodně o jakémsi tahání za nitky zeshora někým, kdo není vidět a ovládá všechny hlavy státu (není zajímavé, že všechny hlavy státu poslouchají totéž možné "řešení" koronakrize, byť názory odborníků se liší?) a v jednom momentě dokonce matka na praseti demonstruje, jak jedním příkazem dokáže prase přimět přestat dýchat... No nedemonstruje to skvěle naše "náhubky", kdy se celá populace dobrovolně vzdala vzduchu? K 5* mi chybí jen fakt, že byť Černé vdovy nejsou superhrdinky, dokážou přežít v zdemolovaném autě, přežít výbuch, pád z velké výšky,...

plakát

Největší showman (2017) 

Neskutečně zapamatovatelné a pěkné melodie. :) Do toho příběh muže, který z ničeho vybudoval vše, chtěl však stále víc až neměl zase nic a šel naproti veškerým xenofobním tendencím (které dost možná v Americe v době vzniku filmu sílily). Jen teda drobné mínus, že jsem čekal, že ta světoznámá zpěvačka fakt zazpívá operu jako operu (třeba zinstrumentovanou do kontextu muzikálu tak, jako ve Fantomu opery) a ne jen další (byť pěknou) muzikálovku.

plakát

Simpsonovi - Vánoce u Simpsonových (1989) (epizoda) 

Krásný úvodní díl. :) Plný překážek života, které mohou skutečně nastat, nakonec ale všechno dobře dopadne, protože Vánoce přece nejsou o penězích. :)

plakát

Věčný příběh (1998) 

Zajímavá adaptace příběhu o Popelce zapasovaná do skutečných reálií. :) Daniela je moudrá dívka, která kromě lásky princi přináší povědomí o tom, jak žije spodina a sám princ má trošku takové "siddhartovské" potřeby poznávat utrpení svých poddaných... :) Přesto je konci svou sebestředností trošku zklame. A pak škoda, že reálie jsou sice současné, Leonardo Da Vinci skutečně byl pozván na francouzský dvůr, ale zemřel, když princi byl rok. A princ se oženil ve skutečnosti s Medicejskou s původem.

plakát

Hrdý Budžes (2003) (divadelní záznam) 

Výborný pohled na komunismus očima malé holčičky (přitom komicky podané dospělou ženou :) ). Jen jsem čekal, že to závěrem nějak lépe vyvrcholí.

plakát

Vzestup Pompejí (2020) (TV film) 

Krásné propojení hraných ukázek, jak mohly vypadat poslední hodiny římských obyvatel, s archeologickými vykopávkami. :) Zajímavé, jak v "přímém přenosu" upravili datum výbuchu a taky jsme se dozvěděli něco ze života Římanů obecně a jak byli už tehdá vyspělí - volební systém, moderní hydrosystém,... :)

plakát

Papírová města (2015) 

Film má náznak přidané hodnoty vlastně společný s prvním filmem podle Greena Hvězdy nám nepřály - v podstatě užívat si život na plno, prostě jen žít! Pěkná myšlenka toho, jak veškerá naše civilizace je vlastně "papírová" - stačí trošku fouknout, stačí nějaký drobný mikrob a naše společnost se rozpadne jako balíček z karet.. Nicméně vzhledem k cílení na mladistvé mi úplně nepřijde morální užívat si života mstou na druhých. Proto nepřekračuji 4.*.

plakát

Tajemství hradu v Karpatech (1981) 

Kultovní film, zajímavé parodické zpracování Verneho předlohy, i když na druhou stranu humor trošku rozpředává původní myšlenku střetu vědy a pověrčivé vesnické společnosti. Proto film ztrácí veškeré přidané hodnoty a zůstává "jen vtipný" těžící z Telekeho z Tölökö.