Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný

Recenze (43)

plakát

Chainsaw Man (2022) (seriál) 

Je to šílené, zvrácené, nechutné a perverzní. Na první pohled to až podezřele vypadá jako napodobenina většiny klasických šónenů. A přitom je to to nejoriginálnější a nejneotřelejší anime co tu v posledních pár letech přišlo. Hlavní hrdina je degenerát a i to pojmenování “hrdina” je celkem daleko od reality. Nekoná se tu žádné heroické zachraňování světa. Žádné, morálku vyzdvihující, proslovy. A já to naprosto miluju. Každá z vedlejších postav je jen další zlomená bytost, která se snaží najít jakékoliv uspokojení v tak krutém a nepříjemném světě. Dohromady však tyto, až trochu karikaturní postavy, tvoří geniální mozaiku lidí víc realistických, než bychom dostali v nejnovějším netflix dramatu. Postavy se tu (s výjimkou titulní postavy, která má prostě v píči) k smrti bojí záporáků, záporáci jsou tu posraní z kladných postav, protože všem je tu jasné v jak neodpouštějícím světě se tu nacházíme. A pokud vám během prvních pár epizod stále nedochází, na co se to právě díváte, tvůrci si dají tu práci vám vše připomenout v 2 asi nejvíc kulervoucích anime epizodách, co jsem kdy viděl.

plakát

Mnichov: Na prahu války (2021) 

Vidím tady v komentářích typické čecháčkovství. Postavit svou jedinou kritiku k filmu na názoru z 8. třídy, kdy nám učitelka řekla že Mnichov - o nás, bez nás byla zrada spojenců a velký špatný je k smíchu. Film záměrně vypráví situaci z pohledu britů. To že Mnichovská dohoda oddálila válku a dala spojencům víc času se na ni připravit je historický fakt, ať se nám to líbí nebo ne. To jak moc bylo tohle rozhodnutí morální je věc na debatu v hospodě, nicméně film tuto debatu ani vyvolávat nechce a proto by se nemělo při hodnocení kvalit filmu jen flastenecky nadávat jak je nám vlastní, ale trochu se i zamyslet. Za mě velmi povedený film 7/10

plakát

Sedm statečných (2016) 

Kdo si řekne, že natočí remake kultovní klasiky a pak se na to úplně vysere? Pravděpodobně Antoine Fuqua. Film, co nemá krom příjemných výkonů Denzel Washingtona co nabídnout.

plakát

Duna (2021) 

Perfektně jsem se dokázal ztotožnit s hlavní postavou. Taky se mi často zdá o Zendaye. Masterpiece! 10/10

plakát

Star Wars: Vize - Vesnická nevěsta (2021) (epizoda) 

Strašně moc cool duo hlavních postav, pár zajímavých nápadů a epické, byť velmi krátké, finále. Této epizodě se podařilo svou mysteriózností a pomalým budováním představit příběh/postavy/svět který bych moc rád viděl rozveden. Pokud to byl cíl této krátké epizody, určitě se podařil.

plakát

Star Wars: Vize - Stařec (2021) (epizoda) 

Začátek atmosférický, snažící se dialogově přiblížit některým myšlenkám a pohledům filozofie Star Wars a Jediů, ale ve finále nic nezanechávající příběh. Zlo není přemoženo, ale prostě odstraněno a díky tomu to vypadá, že se postavy nikam neposunuli, ale pouze si ujasnili, že časem se určitě posunou, protože tak tomu v Galaxii přeci je.

plakát

Star Wars: Vize - Akakiri (2021) (epizoda) 

Nekreativní pokus převyprávět Anakinův pád k temné straně bez snahy dodat divákovi alespoň špetku překvapení. Stopáž je plná dialogů, které se nejspíš snaží budovat něco, co má krátkého trvání, nikdy se nerozvede a pro zbytek příběhů Star Wars vůbec nic neznamená.

plakát

Turínský kůň (2011) 

Poetika práce Tarra mě nechává poněkud chladným. Nedokážu asi správně docenit smyslnost protáhlých záběrů a myslím, že by filmu vůbec neškodila o hodinu kratší stopáž. Minimálně. Každopádně kombinace ponuře melancholické vyprázdněné narace spolu s objemnými myšlenkami spolu vytváří zážitek, který ve mně zanechává pocity i dlouho po projekci. Finálních 15 minut je parádní vyústění, kde se vše skloubí dohromady a každá předchozí scéna dostává náhlý smysl. Bohužel forma celkem brutálně ubíjí obsah a sledování filmu opravu bolí a unavuje. Možná tvůrčí záměr? Nicméně mám pocit, že bych tento snímek opravdu rád viděl podruhé, a to je určitě dobré znamení.

Ovládací panel
5 bodů