Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (237)

plakát

Pompeje (2014) 

Proč jsem měl jen pocit, že jsem to už někde viděl? Nejspíš proto, že některé scény, včetně hlášek, byly vykradeny z Gladiátora, snad i včetně melodií. Na těchto filmech mě vždycky baví to, jak všichni v panice utíkají a stejně umírají, zatímco hlavní postavy mají dost prostoru na rozmáchlá a dojemná gesta a čas se kolem nich zastaví. Celkově to pro mě byl průměr, ale jednu hvězdičku navíc přece jen dám za ten konec, protože jak se říká, konec dobrý, všechno dobrý, jen Cassia u toho nemá roztažené...ruce na přídi zámořské lodi.

plakát

The Walking Dead: Webisodes (2011) (seriál) 

Takové minisérie, kde se dozvíme, kdo v nemocnici, v níž ležel Rick, napsal nápis na dveře "Neotevírat, uvnitř jsou mrtví", nebo něco o životě mrtvolky v parku, prostě samé důležité věci. Jinak ale celkem dobře zpracované, jen stopáž by mohla být delší.

plakát

Ztracený svět: Jurský park (1997) 

Malá holčička na začátku je k sežrání, ale nic jí nesežere - naštěstí. Druhá, starší holčička, je také k sežrání, ale ani jí nic nesežere - bohužel. U těchto filmů prostě jako krmivo slouží záporáci, nebo nějaký bezejmenný muž třetí zleva, kterých je ve filmu dost na pořádný raut. Jednička mě zaujala o něco více, což může být i tím, že byla prostě první, ale jinak, až na pár nelogičností, to bylo napínavé a dobře zpracované, zvláště po dobu, co se děj odehrával na ostrově.

plakát

Jurský park (1993) 

Záporáci sežráni, klaďasové přežili - tomu se v evoluci říká přirozený výběr, ve filmu klišé. Uječená děcka běhala jedním směrem, uječení velociraptoři druhým a i tak na sebe pořád naráželi. Jinak v celku dobrý film, ale Cesta do pravěku je jen jedna.

plakát

Donšajni (2013) 

Nemůžu říct, že by se mi všechny scény ve filmu líbily, ale v souhrnu to byl celkem příjemně poeticky laděný snímek, který si určitě nezaslouží zařazení do odpadu. Navíc k natočení filmu, točícího se kolem opery, která je pro dnešní generaci stejně divná a neznámá jako dechovka, trabant, fronta na banány, remoska, nebo kubánské pomeranče, je potřeba notná dávka odvahy a jen těžko si dovedu představit, že by se toho někdo zhostil lépe - určitě ne nikdo z těch, co dali hodnocení odpad! Možná, že někteří z nich patří k těm, jichž se týkal trefný slogan: Kdo nic neumí, řídí ty, kteří něco umí. Takto hodnotím i přes to, že nejsem kdoví jaký milovník opery, a kdybych byl sousedem operního režiséra Vítka, který si zval domů sopranistky, tak by jí snad i nesnášel.

plakát

Hory mají oči (2006) 

No kdyby hned na začátku některý z těch Sauronových skřetů zabil a pak sežral (nebo klidně i obráceně) toho nesympatického Bobbyho, hned bych tomu dal plné hodnocení, ale takhle. Budiž jim omluvou, že to byl nechutný, protivný spratek, který by jim nejspíš dlouho ležel v žaludku tak, jako mně, a možná by jim přivodil i dávivý reflex. Taky mě točí do vrtule nelogičnosti, jako když přehlédnu, že mi hned vedle hlavy v karavanu, dvoumetrový chlap, znásilňuje dceru a já společně s dalšími ignoranti vyběhnu ven a ještě prohodím něco jako pohlídej malou. Do noci se pak rozléhá z karavanu ječení ženských a nemusím být Einstein, abych pochopil, že se tam něco děje, ale ne, já poběžím dál do tmy jak nějaký lumík a budu křičet "kde jste!!!". Zásadním nedostatkem filmu jsou pro mě postavy, kdy asi nejsympatičtější mi byly červená karkoolka, hafan Netvor a koukatelná Brenda. Co jsem nečekal, že se na konci objeví v závěsu za skřety ještě Gandalf Šedý, který ale neví, že si nemá hrát se zápalkami. Jinak kladem filmu je atmosféra umělých vesniček pro jaderné pokusy.

plakát

Pach krve (2003) 

Jejich maminka a zároveň sestra jednoho dne požádala jejich tatínka a zároveň dědečka, aby svým ratolestem poradil, jak na holky. Bylo to toho dne, kdy měli synáčkové své první stání a maminka je přistihla při vzájemném leštění bambusu. Tatínek si tedy vzal kluky za trnkový keř a tam jim stylem vidláka, odkojeného jupíkem, povídá : "Až jednó potkate takovó roštěnku, že vám z ňo slyna potééče, tak nemóžete hr na ňu. Nejprve ju musáte nadbíhat, potém ju k sebe přitáhnut a potém, když je z vás povolná, přefiknót jí móžete" (tohle je jen přibližný překlad, v originále to byla doslova "Haga grrrr, ugabda dulu tulu hagr drteg fikfik šuk"). Jenže jejich geny z nich udělaly degeny a tak si tatínkovy rady vysvětlili po svém. Ženským nenadbíhali, ale po lese je naháněli, ostnatým drátem si je přitáhli a pak je přefikli...sekerou, což bylo jediné, co smočili. Z jedné roštěnky tak udělali několik roštěnek, trochu karbanátků, prsíčka na grilu s americkými žebírky na medu a i na silný vývar pár kostí zbylo. Takový to byli trumbelíkové a zvlášť u Emmanuelle Chriqui to byla škoda.

plakát

Collateral (2004) 

Pokud chcete sbalit sexy holku, tak jí dejte pohlednici romantického ostrova, kam se nikdy nepodíváte, a hned vám dá na oplátku svoje číslo. No, a když před ní pak rozstřílíte nějakého člověka, tak se jí už zaručeně nezbavíte. Jinak dobrý thriller jen kdyby nebylo těch klišé, jako že v nejméně vhodnou dobu nemáte v mobilu signál, nebo došla baterie.

plakát

Jumanji (1995) 

Je to celkem milá komedie a i po tolika letech má své kouzlo a originalitu. Občas si říkám, že je škoda, že pravidlo ohledně podvádění ve hře neplatí i u jiných her - to by můj brácha už lítal někde v korunách stromů s banánem v tlamě a rozhazoval kolem sebe kakánky.

plakát

12 let v řetězech (2013) 

Většina filmu byla pojatá celkem realisticky, kdy jednotlivé postavy se chovají lidsky a to i v negativním smyslu slova. Tím lidsky nemyslím z humánního hlediska, ale spíše podle toho, co je vlastní lidské povaze, tzn. raději se přidají a do člověka si "kopnou", než aby se ho zastali a riskovali vlastní zdraví nebo dokonce krk. "Kunta Kinte" není jiný, a i když se s ním zachází jak v bavlnce, tak by dal vše za to, aby se znova setkal se svou rodinou. Jediná věc, která mi tam neseděla, byla úcta ke svobodnému spoluobčanovi tmavé pleti v New Yorku v 19. století. Černoch sice mohl dostat v době otrokářství svobodu, ale dost pochybuji o tom, že by k němu někdo v té době choval úctu, zvláště když otroctví v celém pokryteckém USA bylo zrušeno až loni, a navíc svobodou nezískal žádná práva.

Ovládací panel
4 body