Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (237)

plakát

Donšajni (2013) 

Nemůžu říct, že by se mi všechny scény ve filmu líbily, ale v souhrnu to byl celkem příjemně poeticky laděný snímek, který si určitě nezaslouží zařazení do odpadu. Navíc k natočení filmu, točícího se kolem opery, která je pro dnešní generaci stejně divná a neznámá jako dechovka, trabant, fronta na banány, remoska, nebo kubánské pomeranče, je potřeba notná dávka odvahy a jen těžko si dovedu představit, že by se toho někdo zhostil lépe - určitě ne nikdo z těch, co dali hodnocení odpad! Možná, že někteří z nich patří k těm, jichž se týkal trefný slogan: Kdo nic neumí, řídí ty, kteří něco umí. Takto hodnotím i přes to, že nejsem kdoví jaký milovník opery, a kdybych byl sousedem operního režiséra Vítka, který si zval domů sopranistky, tak by jí snad i nesnášel.

plakát

Drsňačky (2013) 

Tak tuhle "komedii" jsem doslova přetrpěl. Nejspíš jsem masochista, protože jsem to dokoukal až do konce a asi doufal, že to nebude tak zlé. Její tvůrci se nejspíše milně domnívají, že vtipné znamená to samé co trapné. Navíc jsem si před shlédnutím snímku nezjistil, kdo v něm hraje, a kdybych věděl, že dali dohromady jako duo Sandru Bullock s Melissou McCarthy, tak bych se na to možná ani nekoukal a ušetřil si tak pár let života. Během dvouhodinové stopáže mě pobavily jen scény, když ty dvě vyslýchaly dealera, visícího hlavou dolů z požárního schodiště, a podříznutí zákazníka ze strany Sandry, když ho chtěla zachránit před udušením palačinkou. Jinak jsem v celém snímku marně hledal normální postavu, která by se nechovala nesmyslně. A jedna věc na závěr - dělat z Melissy, i vzhledem k jejímu vystupování ve filmu, atraktivní ženskou mi přišlo poměrně perverzní i na komedii, kterou bych než "Drsňačky" nazval spíše "Trapňačky"..

plakát

Gravitace (2013) 

Střepy ze sestřeleného satelitu zničí vše, co jim vstoupí do cesty, jen Sandře se vyhnou. Trochu mimo realitu a Sandra svými monology tomu taky moc nedala. Nějak pořád nechápu, proč je tak opěvovaná a považovaná za jednu z nejkrásnějších hereček Hollywoodu. Vizuálně možná dobře zpracované, ale to jsou dokumenty o Islandu také. Film s minimálním dějem, který by bohatě nahradily záběry pořízené při reálných misích.

plakát

Hostitel (2013) 

Jak mohli pidiufoni provést úspěšnou invazi na Zemi, když neustále hlásají dobro, nelžou a jsou naivní. Takový ufon by nezvládl ani cestu na Václavák po tom, co by přistál na Hlavním nádraží v Praze. Nejdříve by rozdali většinu věcí bezdomáčům, co by tvrdili, že potřebují pár drobáků na lístek někam, určitě ne na krabicák. Pak by je při východu z vestibulu okradl nějaký feťák o ten zbytek, a nakonec by se nechali ještě v parku přesvědčit dealerem, že když ochutnají jejich zboží, tak poznají nové světy. Ale kdoví, třeba našli nějaký důmyslný způsob, jakou cestou se do lidí dostat, třeba využili záchodové potrubí. Jinak mi v tom přišlo dost pokrytectví jako když tasemnice, co okupuje cizí tělo, se rozčiluje, že jí někdo chce vyjmout, nebo lidi jsou zlí a ničí zemi, tak na nich spácháme genocidu. Ale co, stejně je ten film asi určen především pro dívky mezi 13-tým a 17-tým rokem, tak si to holky užijte, poplačte si a udělejte pyžamovou párty, kde nebude chybět ani série Twilight, i když oproti Twilightu zde byly postavy celkově sympatičtější.

plakát

Hra na hraně (2013) 

Ben Affleck si to vyloženě užíval, vydělával prachy na závislácích, posílal "kámoše", aby dostal přes hubu místo něj, občas nakrmil nějaké zvířátko jiným zvířátkem, a když došly kuřata, tak tam hodil toho, kdo se mu znelíbil. Celé se to odehrávalo v pokerovém prostředí, což mě moc nebralo, protože pokeru rozumím asi tak jako tele Daltonovu zákonu parciálních tlaků, ale jinak jsem se u toho nenudil.

plakát

Hrůza v Connecticutu 2: Duch Georgie (2013) 

Také vidíte mrtvé lidi a nevíte, co s tím? Tak přestaňte pracovat v márnici nebo pohřebním ústavu a uleví se vám. Ale teď k filmu. Je to podle skutečné události, tak si říkám, že ta rodina musela být pěkně zkouřená, a jestli v Georgii nesehnali nic lepšího, než lupeny z kukuřice, nebo bavlnu, tak se nedivím, že měli takovou schízu. Podle mě je to příběh nezodpovědných rodičů, kteří nedávají pozor na své dítě a pak se to snaží zakrýt smyšlenými historkami o bubácích, které ve filmu zastoupil komparz hekající a běhající po lese. Občas se objevilo nějaké to bubu nebo baf, či o level strašidelnější hůůů, ale na kvalitu jedničky to nedosáhlo.

plakát

Hunger Games: Vražedná pomsta (2013) 

U velké části filmů se to dobře rozjede a postupně zpomaluje, až si říkáte, kdy už to skončí. U tohoto filmu jsem pořád čekal, kdy to začne, což bylo zhruba po hodině a dvaceti minutách, ale dočkal jsem se. Jen bych u filmu se zařazením "akční" čekal tu akci o něco dřív. Jinak vcelku obstojný snímek.

plakát

Chuckyho kletba (2013) 

Příbalový leták: Klasická panenka Chucky je ideálním dárkem pro malé holčičky, které už k smrti nudí jejich rodina. Panenka je vybavena řadou funkcí, určených k destrukci lidí v okolí. Vybrat si můžete z několika druhů smrti jako ubodání, zabití elektrickým proudem či otrava jedem na krysy. Rovněž je vybavena hlasovým čipem s řadou roztomilých frází jako "teď chcípneš ku.vo", "drž hubu do prd..e" nebo "všichni umřete..bude z vás cákat krev jak z prasete". S panenkou si tak celá vaše rodina užije spoustu legrace, doslova se potrháte smíchy, a v případě, že bude hračka usilovat o život právě vám, chovejte se podle přibaleného instruktážního videa, nazvaného "Chuckyho kletba", tzn., nebraňte se, nechte se v klidu rozsekat jako ovce určené na porážku, přece nezkazíte zábavu. Upozornění: V žádném případě nekupujte napodobeniny těchto panenek na vietnamských tržnicích, protože by mohly obsahovat nebezpečné ftaláty a jiné látky, škodící vašemu organismu. V případě poruchy originální panenky po záruční době, což je vždycky, tuto nevyhazujte do směsného odpadu, protože by vás přišla sejmou, ale recyklujte.

plakát

Justin: Jak se stát rytířem (2013) 

Průměrný animák, kde zapomenutý člen rodiny Weasleyových chce místo hůlky mávat mečem. Je to spíše pro menší děti, které se budou u vzájemného bouchání postav do hlav asi bavit, ale pro mě tam bylo těch zábavných momentů poměrně málo, takže průměr.

plakát

Kapitán Phillips (2013) 

Tom byl pěkně vystrašený, ale kdo by nebyl, kdyby na něj soustavně civěl nějaký Somálec s věčně vypoulenýma očima, jako by si právě nechtíc zarazil hluboko do rekta neopracovaný, špatně seříznutý kolík. Navíc tam pobíhali hned čtyři a nejeden tvůrce hororů by v tom mohl najít námět pro další svůj kousek, přičemž by bohatě stačilo, kdyby občas nechal některého z nich vykouknout ze tmy. Co mě zaujalo, bylo to, jak Hanks o vlastní život moc nebojoval, ale když mu chtěli vzít kus papíru, tak se byl jako lev. A teď přijde test, jestli jste lepší, než americké námořnictvo: Ve vodě jsou dva muži, jeden je bílý a druhý černý s vypoulenýma očima. A otázka zní, který z nich je Tom Hanks a který Somálec? Amíci rozdíl nepoznali.