Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (237)

plakát

Khumba (2013) 

Otázka rasismu a diskriminace se přenesla i do pohádky, kde se malému zebrákovi (ne žebrákovi) všichni posmívají, protože je bílý, tedy napůl, prostě má málo pruhů, něco jako bota adidas z vietnamské tržnice. Tak se s tím rozhodne něco udělat a zdrhne z domova, kdy mu jde v patách zlá ošklivá barevná čičinka, kterou v dětství přehlíželi, protože byla mrzáček na oko. No a tenhle mrzák se snaží dostat toho bílého zebráka, který cestou potká spoustu zviřátek a mezi nimi i osamělého orla, který žije v ústraní, páč byl středem posměchu, protože je, světe div se, také bílý, i když si říká černý orel (to mi připomíná jednu nebo dvě zpěvačky). Celý příběh je tedy o tom, že někdo někam jde za poznáním a je při tom obklopen předsudky kvůli své barvě. Od animáku bych ale čekal něco jiného, například zábavu, které zde bylo málo a byla tak trochu povědomá z jiných snímků.

plakát

Kouzelníci (2013) 

Díky Olivii Wilde bylo na co koukat, ale jako komedie mi to moc nepřišlo. Spíše to na mě působilo jak dokument o několika generacích kouzelníků s humornými scénkami z natáčení. Nejvíce mě pobavilo přenášení bezvládných diváků v rámci kouzelnického vystoupení - kam se na to hrabe zacházení s balíky na poště.

plakát

Ledové království (2013) 

Vizuálně povedený kousek se zajímavými ledovými efekty. Animovaný film pro celou rodinu, kde děti, a nejen ty, asi nejvíce pobaví sněhulák Olaf a jeho různé variace na hru s končetinami, který si u mého hodnocení vysloužil hvězdičku navíc.

plakát

Město nemrtvých (2013) 

Dialogy byly trochu toporné a občas mi přišly jak z nějaké telenovely. Zombie komparz čekal, až se shlukne celé stádo a pak vyběhl jak na povel. Jo béčkovost v tom byla cítit, ale roboti, kteří byli citlivější než Lundgren, oživili další z řady filmů o zombie.

plakát

Mládeži nepřístupno (2013) 

Co o tom říci. Herec na hraní v tomto filmu musí mít koule...no a Hugh Jackman je fakt měl, a nebál se své herecké vlohy ukázat naplno, a obě dvě ;D. Jinak průměrná, místy fekální komedie, složená s více či méně povedených scének. Jo, a kdyby jste někdo náhodou věděl, kde se dá sehnat přehrávač IBabe, tak dejte vědět, chtěl bych ho na přehrávaní hudby samozřejmě ;)

plakát

Mortal Instruments: Město z kostí (2013) 

Jestli jste někdy uvažovali, že si pořídíte rotvajlera, tak po tomto filmu možná raději půjdete do zverimexu koupit morče. Co se týče masek a efektů, tak ty byly na skvělé úrovni, což u mě nakonec přehouplo hodnocení na čtyři hvězdičky, i když časem se z něj pro mě stane asi průměr. Začátek filmu byl dobrý, hned mě zaujal, byla tam akce, ale postupně to s ním bylo jak na horské dráze, kdy jedete po rozvláčném stoupání, aby jste se najednou řítili dolů z kopce a pak zase přišla nějaká rovinka a vy čekali, kdy zase přijde něco strhujícího.

plakát

Mrňouskové: Údolí ztracených mravenců (2013) 

Tak to mravenci podpalují lesy, a já si pořád myslel, že za to můžou neukáznění turisti u táboráků, nebo nějaký kuřák, který zahodil vajgl. A co je na tom nejhorší je to, že to páchají ti černý. Od rezavých bych něco tak zákeřného čekal, ale od těch černých :oO, to tedy ne, a ještě ke všemu ve spolupachatelství s vykulenou beruškou. Tak to je fakt síla dozvědět se konečně, jak je to ve skutečnosti.

plakát

Mrtví a neklidní (2013) 

Čekal jsem další Twilight, jenom s trochu nekrofilním nádechem a něco takového jsem také dostal. Jen s tím rozdílem, že tento film byl vtipnější a zatímco v Twilightu se oba hlavní hrdinové jako zombie chovali od začátku až dokonce, kdy jenom nudně chodili a koukali, tak tady se skutečné zombie začne v průběhu filmu měnit v lidskou bytost. Někdo přišel s novým nápadem u zombie žánru a to oceňuji.

plakát

Očista (2013) 

No neřekl bych, že takový nápad by snížil kriminalitu. Ta by naopak několikanásobně vzrostla, jen by se nezapočítala do statistických tabulek. Navíc slušní lidé by čichali ke kytkám jako první a grázlové by pak už neměli potřebu sledovat v kalendáři, co je zrovna za den. U Supermana se ale také nezabývám logičností a nedivím se, jak může chlápek ve slipech létat vzduchem, když nemá letadlo, tak ani tady nad tím nebudu moc uvažovat a přistoupím na daná pravidla námětu filmu. V tom případě šlo o "slušnou" a napínavou podívanou.

plakát

Ona (2013) 

Ona...no klidně by se to mohlo jmenovat Onan, protože převážně je to o chlapovi, co si ho honí u compu s ženskou, kterou nemůže mít. Jaká nedaleká budoucnost, vždyť tam je jen její hlas, zatímco kdejaké současné porno by měl i s pohyblivými obrázky. Smůla je, že jsem to viděl dabované, takže v mnou viděném filmu Scarlett Johansson "nehrála". Jinak průměr a jedna hvězdička navíc je za scénu s mrtvou kočkou.