Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (237)

plakát

V bolestech (2013) 

Pozor spoiler! Co je to? Běží to rychlostí 60 km/h a není to antilopa, skáče to z budovy na budovu a není Spiderman, demoluje to bezdůvodně kamenné kvádry a není to syn Béma, vysaje to svého nejlepšího kámoše a není to gay. Jedná se o hlavní postavu, která se mění na upíra, jenž zubní hygienu řeší brokovnicí. Nevěděl jsem, do čeho jdu, tak jsem nejdříve myslel, že z něj bude Superman, pak ještěrka, no a on to nakonec upír, jemuž se děla šoufl z krve. Až na tu "amatérskou" kameru, kterou osobně moc nemusím, to celkem šlo a trochu to i překvapilo.

plakát

The Walking Dead: Webisodes (2011) (seriál) 

Takové minisérie, kde se dozvíme, kdo v nemocnici, v níž ležel Rick, napsal nápis na dveře "Neotevírat, uvnitř jsou mrtví", nebo něco o životě mrtvolky v parku, prostě samé důležité věci. Jinak ale celkem dobře zpracované, jen stopáž by mohla být delší.

plakát

Amazing Spider-Man 2 (2014) 

Spíše Elektronkova dobrodružství s ufňukaným Spidermanem ve vedlejší roli, kdy větší sympatie má u mě záporák, který vznikl kvůli americkým pokrytcům, kteří okamžitě odsoudí někoho jen proto, že je odlišný. Kdykoliv si to ti dva rozdávali, tak to bylo doslova plné energie a pěkně to mezi nimi jiskřilo jak ve zkrocené hoře. Překážkou ale byla klaďasova holka Gwen, která musí být všude a je tak strašně inteligentní, že jí přijali na prestižní univerzitu místo 14-ti letého génia, ale přitom ani nepozná rozdíl mezi stojícím a jedoucím autem. No problém se stíhačkou se ale také nakonec vyřešil. Co mě dostávalo, bylo to, jak se vždycky fandící davy imbecilů nahrnuly k připraveným zátarasům a pódiím, kdykoliv se někde střílelo nebo hrozilo jiné nebezpečí smrti, a pak křičeli "MOJE DÍTĚ, MOJE DÍTĚÉÉÉ!!!".

plakát

Návrat vražedných rajčat (1988) 

Vražedná rajčata, až na jedno s růžovým drnem, se ve filmu objevovala asi tak často jako manželka inspektora Columba ve stejnojmenném seriálu. Sice tu bylo pár dobrých vtípků, jako když si padouch poslal pikolíka pro své popelářské vozidla a následná honička, ale jinak to byla jednou zhlédnutelná blbina. Rajčata jsou lepší v kečupu než ve filmu, ale s karotkou by to byl trhák.

plakát

Útok vraždících rajčat (1991) 

No to byla slátanina, nebo spíše salátina. Od dnešního dne nežeru šopák, protože by mohlo jít o život. Hlavně doufám, že nepřijde útok vraždících květáků nebo invaze kukuřičných klasů - to by byl teprve konec.

plakát

Vesnice roku (2011) (studentský film) 

Po technické stránce dobře zpracované, ale film na mě působil spíše jako film o filmu, nebo dokument proložený několika vtipnými hláškami jako: "Nemluv o hovně, když jíš karbanátek".

plakát

Jak se krotí krokodýli (2006) 

Chtěl jsem tomu dát šanci, ale fakt to nejde, protože tenhle film je za trest. Timková hraje nasra..u a protivnou, Schneiderová to samé a já bych se měl bavit? Navíc co se chování týče, tak děti si prohodily role s dospělými, viz Konvalinková, Štěpánová a duo Nekonečný - Vojtek. Jediná scéna, při níž jsem se pousmál, byl Náhlovský, když blbnul s traktorem. Jinak jsem většinu filmu přemýšlel, zda je to stupidní komedie, nebo nedotažené drama. Říká se "lepší než drátem do oka", ale v tomhle případě bych to zvažoval a z nudy si s bulvou asi trochu pohrál.

plakát

Ztracený svět: Jurský park (1997) 

Malá holčička na začátku je k sežrání, ale nic jí nesežere - naštěstí. Druhá, starší holčička, je také k sežrání, ale ani jí nic nesežere - bohužel. U těchto filmů prostě jako krmivo slouží záporáci, nebo nějaký bezejmenný muž třetí zleva, kterých je ve filmu dost na pořádný raut. Jednička mě zaujala o něco více, což může být i tím, že byla prostě první, ale jinak, až na pár nelogičností, to bylo napínavé a dobře zpracované, zvláště po dobu, co se děj odehrával na ostrově.

plakát

Jurský park (1993) 

Záporáci sežráni, klaďasové přežili - tomu se v evoluci říká přirozený výběr, ve filmu klišé. Uječená děcka běhala jedním směrem, uječení velociraptoři druhým a i tak na sebe pořád naráželi. Jinak v celku dobrý film, ale Cesta do pravěku je jen jedna.

plakát

Donšajni (2013) 

Nemůžu říct, že by se mi všechny scény ve filmu líbily, ale v souhrnu to byl celkem příjemně poeticky laděný snímek, který si určitě nezaslouží zařazení do odpadu. Navíc k natočení filmu, točícího se kolem opery, která je pro dnešní generaci stejně divná a neznámá jako dechovka, trabant, fronta na banány, remoska, nebo kubánské pomeranče, je potřeba notná dávka odvahy a jen těžko si dovedu představit, že by se toho někdo zhostil lépe - určitě ne nikdo z těch, co dali hodnocení odpad! Možná, že někteří z nich patří k těm, jichž se týkal trefný slogan: Kdo nic neumí, řídí ty, kteří něco umí. Takto hodnotím i přes to, že nejsem kdoví jaký milovník opery, a kdybych byl sousedem operního režiséra Vítka, který si zval domů sopranistky, tak by jí snad i nesnášel.