Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (237)

plakát

Černý blesk (2009) 

"Velebnosti jdu blejt". No vykradlo to, co se dalo, ale ani tak to nemělo úroveň. Létající auto - Harry Potter, smrt otce - Spiderman, technologie - Iron Man...Proč raději netočí filmy odpovídající jejich kultuře a napodobují amíky. Pak z toho vznikne našlapaná Volha, která si to i po několika zásazích raketami vesele brouká po obloze a konkurovat jí může jen nezničitelný Iphone. Hlavní hrdina si usmyslel, že Nastěnku chce za ženu, jenže Nasťa není jako z Mrazíka, tak dá přednost klukovi s Mercedesem. Pak se ale ukáže, že je lacinější než vypadá, tak jí klaďas přetáhne na nový Iphone, jenže to by nebyla ona, kdyby se na něj zase nevykašlala, protože si myslí, že jeho kámoš je tajemný hrdina, slavnější něž všeuměl Putin, tak za ním hned běží, aby si posléze uvědomila, že nechce bohatství ani slávu, ale k životu jí stačí jen láska, takže zase otočí. Ta holka asi neví co chce - s ní bych tedy chtěl jít do obchoďáku na nákup. Jinak klaďas je normální kluk, ale když přijde na věc, tak je schopný nastoupit do auta padajícího z výškové budovy takovým způsobem, že i James Bond by si při tom crnknul do trenek. Shrnutí: Dávicí reflex dostal zabrat.

plakát

Solomon Kane (2009) 

Teď vám odvyprávím stručně děj filmu: Solomon je záporák a všechny zabíjí, zatímco kolem prší. Pak ale nechce do pekla, tak se z něj stane klaďas, který nikoho nezabíjí, zatímco kolem prší. Pak přijde zlobivý kluk, který všem ubližuje, a s ním Marek Vášúd, který dostane více prostoru než v jiných zahraničních filmech - asi tři věty, které jsou víceslovné, na rozdíl například od filmu Blade "kujvapičo". Jo a prší. Solomon dostane poslání zachránit dívku a začne v dešti všechny zabíjet. No a zbytek filmu už jen chčije a chčije, jako že prší, a konec prozrazovat nebudu, ale myslím, že přestalo pršet. Pokračováním tohoto filmu by mohl klidně být "Vodní svět" s Costnerem, vody na to bylo dost. Film se mi ale líbil, takže můj komentář neberte jako kritiku, ale spíše jako předpověď počasí.

plakát

Stmívání (2008) 

Inzerát: Jmenuji se Bella, jsem nudná nezajímavá kikinka co nemá žádný koníček, nic mě nezajímá a nejraději bych jen celý den seděla a zahleděně koukala ke dveřím, jestli náhodou nevejde ten pravý. Nejsi to právě ty? Odpověď: Ahoj Bello, jmenuji se Edward, jsem jiný než ostatní, trochu působím jako retard, ale to je jen zdání, protože jinak jsem nudný jak patizon, nemám žádné zájmy kromě líčení své vybledlé tváře a celé dny si jen tak chodím a koukám, tak si myslím, že se k sobě hodíme a budeme se vzájemně doplňovat. Budu se těšit na odpověď a doufat, že celý život budeme v objetí koukat do blba společně.

plakát

Prokletí Salemu (2004) (TV film) 

Zaujalo mě to více než zpracování z roku 1979, kde mi chyběla ponuřejší atmosféra. Na tv film dobře zpracované, jen upíři na ulicích vypadali spíše jako zombíci a jejich rychlostí se také pohybovali, až na toho kulhajícího kluka ze skládky, kterému by ani superman nestačil. Efektivní byla scéna s upířími dětičkami, lezoucíma po stropě autobusu - jeden z důvodů, proč se nestát autobusákem a vozit nevděčné haranty. Jinak zdařilá adaptace románu Stephena Kinga, který bývá pro filmaře výzvou.

plakát

Prokletí Salemu (1979) (TV film) 

Před třiceti lety možná utíkali lidé ze strachu z kina, a doma se pak před spaním podívali do skříně, jestli tam není schovaný bubák (pozn.: bubáci většinou číhají pod postelí a snaží se vás chytit za nohu, když se na postel snažíte vkročit, takže se na skříně vykašlete), ale v dnešní době už to moc nevyděsí, ani když je to doprovázené "děsivou" hudbou, spočívající v soustavném mlácení do jedné klávesy. Je to celé o upírech, kteří zaplavují město a nemají rádi klasické protiupírské vybavení, a když třeba přirazíte upírce na čelo kříž, tak ječí jak ženská, jejíž manžel omylem při praní strčí červenou ponožku mezi bílé halenky. Knižní předloha mě zaujala mnohem více hlavně svojí atmosférou, která oproti filmu byla mnohem děsivější.

plakát

Pavučina snů (2003) 

Čtveřice přátel přijede na chatu, aby zde společně trávili nějakou dobu a pokecali o starých dobrých časech, kdy jejich zpomalený kámoš byl nucen papkat psí hovínko. Idylku jim zkazí prdící chlapík, kterému nakonec ze zadku vyleze zubatý kakánek, před nímž z lesa utíkají všechna zvířátka včetně neohroženého medvídka Pú. A za kakánkem následuje hotový průjem podobných výkalů, které mají chuť se do něčeho zakousnout. Naštěstí je čtveřice obdařena zvláštními schopnostmi, které někteří ani nestihnou využít, ale ti zbývající začnou bojovat o vlastní život a přežití lidstva i za cenu toho, že do lezoucích ee šlapou botou.

plakát

Return of the Living Dead 5: Rave to the Grave (2005) 

Opět se něco zvrtne a zombíci zase vykusují lidské lebky, jako by nebylo nic jednoduššího než zuby vykousnout kus lebeční kosti, a komentují to jediným slovem "Mozky!". Začne to tím, že se parta teenagerů sjede na extraktu z vyluhovaného zombíka a pak už to jde ráz na ráz. Mozky jsou pro ně hami jako od mámy a jedna zkušená blonďatá zombie holčina dokonce dobře ví, kde má kluk mozek, když je vzrušený, proto se nezdržuje hlodáním lebky, ale zamíří rovnou do rozkroku nadrženého týpka. Co do kvality ale slabší zombie snímek.

plakát

Return of the Living Dead 4: Necropolis (2005) 

Tvůrci jako by se nemohli rozhodnout, zda to bude komedie nebo horor, kdy každé samo o sobě by bylo super, ale takhle to filmu ubírá na kvalitě. Navíc karate zombíci, kteří diskutují a řeší osobní problémy působí nevěrohodně, když to není čistě komediálně pojaté. Jo a až budete někdy házet granáty, tak to nedělejte jako ta culíkatá kikinka dva metry od sebe, protože pak by to vyšlo nastejno, místo zombíka by vás roztrhal ten granát. Také by mě zajímalo, kde pošahaný Charles alias Peter Coyote udělal chybu při sestrojování "nezničitelných" zombie vojáků, kteří nezvládli ani svou první misi proti culíkaté kiki. Ochranka budovy také za moc nestojí, když jejímu členovi není divné, kde se uprostřed střeženého objektu objeví instruktorka gymnastiky.

plakát

Návrat oživlých mrtvol 2 (1988) 

Hlavní postavy, no to byla partička dementů, u níž ani nechápu, proč před zombíky, lačnícími po mozcích, utíkali, protože u nich by si neměli na čem pochutnat. Jinak výrazně slabší, než jednička. Moment, který mě pobavil, byl raut zombíků ve zverimexu, i když scéna spíše připomínala boj v hračkářství o plyšáky. Celkově ale tak 45%.

plakát

Návrat živé smrti 3 (1993) 

Zombie verze Romea a Julie, kde je Julie mrtvolka už od začátku, sice sexy mrtvolka, ale když papá mozky, tak je docela nechutná, protože u toho bryndá a ani lžíci si na to nevezme. Navíc jejich lásce nepřeje parta padesátníků, kteří volný čas tráví hraním stříleček na automatech pro teenagery. Vydrží mladým milencům ale láska až za hrob? Pokud je Curt nekrofil, tak jim v cestě nic nestojí.Když šel tenhle film do kin, tak jsem si sehnal velký plakát Julie, který mi dodnes visí v původně dětském pokojíčku, ale můj mravní vývoj to rozhodně nepoznamenalo :op. Julie je na něm sice trochu prošpikované vším možným, protože patří mezi příznivkyně piercingu, a navíc vrážení různých předmětů do těla jí viditelně vzrušuje, ale jinak pěkný plakát.