Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Pohádka
  • Dokumentární

Zajímavosti k filmům (77)

Jedna rodina

Jedna rodina (2022) (seriál)

Město, ve kterém postavy žijí, je středočeský Beroun.

Dangerous Liaisons

Dangerous Liaisons (2022) (seriál)

Natáčení probíhalo od dubna do září 2021 v České republice. Natáčelo se v Praze, Kolíně, Kutné Hoře, Chlumci nad Cidlinou a v Barrandovských ateliérech. Dále na zámcích Opočno, Ploskovice, Roudnice, Libochovice, Kačina, Dolní Beřkovice, Kosmonosy, Jemniště Konopiště, Dobříš, Zbraslavský zámek a v klášterech Plasy a Doksany.

Další rok

Další rok (2010)

Celosvětová premiéra filmu proběhla 15. března 2010 na Filmovém festivalu v Cannes v rámci hlavní soutěže o Zlatou palmu.

Obyčejná láska

Obyčejná láska (2019)

Ve filmu se objevily skutečné zdravotní sestry, které pracují s onkologickými pacienty.

Obyčejná láska

Obyčejná láska (2019)

Joan (Lesley Manville) nosí na krku stříbrný medailonek, který v sobě ukrývá fotku dcery, o kterou pár před deseti lety přišel. Ve skutečnosti v něm měla herečka Lesley Manville fotku své vnučky Matildy.

Painted Lady

Painted Lady (1997) (TV film)

Scéna milování Maggie (Helen Mirren) a Roberta Tassiho (Franco Nero) záměrně evokuje obraz „Uffizi Judith“ italské malířky Artemisie Gentileschi.

Tajnosti a lži

Tajnosti a lži (1996)

Herci neměli k dispozici téměř žádný scénář, postavy a příběh vznikal převážně improvizací. Aby jejich výkonům dodal Mike Leigh větší autenticitu, tak byli herci před natáčením obeznámeni pouze s informacemi, které by věděly jejich postavy. V průběhu filmování se tak dozvídali vše postupně.

Firma

Firma (1988) (TV film)

Lesley Manville (Sue) byla v době natáčení snímku těhotná. Kromě jejího manžela Garyho Oldmana (Bex) o tom nikdo nevěděl, protože nechtěli, aby kvůli tomu byl režisér a členové štábu zbytečně nervózní.

Reklama