Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný
  • Drama

Recenze (36)

plakát

Agatha Christie's Poirot - Smrt na Nilu (2004) (epizoda) 

Mně se tento film velmi líbil. Nemohu to sice srovnat s Ustinovem, ale to mi ani nevadí. Smrt na Nilu dokazuje, že Poirot dokáže mít úchvatnou atmosféru bez toho, aby musela být temná. Romantická plavba lodí, dvojice manželů, kde jsem skutečně nevěřil, že on by si jí vzal pro něco jiného než pro peníze. Jejich stalkerka je taky velmi dobrá, kleptomanka, alkoholička, maminčin mazánek, filosof komunista, rakouský doktor a ještě další. To je pestrá směsice hlavních a vedlejších postav, jimž zákonitě vévodí Poirot bezkonkurenčně zahraný Suchetem (ostatně jako vždy). Ale tady to není pouze Poirot, kdo to svým charismatem táhne! Tady je každá postava zajímavá, má svůj úžasný charakter, všichni jsou špičkově zahraní. Je na co se dívat. A já jsem v jednu chvíli tam opravdu chtěl být s nimi, snad i s tím, že by mě také vyslýchali. Téhle Poirotovce nemám co vytknout.

plakát

Agatha Christie's Poirot - Vosí hnízdo (1991) (epizoda) 

Nevím co je na zrovna této epizodě tak skvělé. Pro mě je to jedna z těch nejslabších. Poirot řeší vraždu, která se ještě nestala, to by mohlo být dobré, jenže tady to moc nevyšlo. Stačí jeden pohled na fotku a rázem máme celý případ, uznávám, že Hercule je génius, ale tohle mi přišlo poněkud přepísklé. Co tento díl kazí nejvíc je absence nějaké atmosféry nebo napětí. Mně ten případ nezajímal a hned mi bylo jasné, kdo je viník. Vyšetřování je taky nijaké. Poirot sice pokaždé chodí všude možně a nakonec nám řekne co viděl a jak na to přišel jenže zde to chození neskutečně otravovalo a já jenom čekal, kdy už se konečně něco stane a ono nic. I postavy mi byly nesympatické (a jestli ta ženská byla modelka tak já jsem motor od kombajnu) největší smůlou bylo, že toto postihlo i samotného detektiva. Já nevím možná mu ta vosa něco provedla, že tady nesršel tím svým šarmem, prostě jen chodil a ptal se (to samozřejmě platilo pouze u vyšetřování). Pozitiva se ale dají nalézt vždy! I přes tragickou zápletku se mi velmi líbil ten hořký, smutný konec a co nelze této epizodě upřít je humor. Ano humor toho tu bylo více než dost ("Mé tělo je v naprostém pořádku" A podobné vtípky.) To ovšem nestačilo, a tak musím dát ostudné 3* protože méně by u Hercula byla urážka.

plakát

Amélie z Montmartru (2001) 

Úchvatný, hravý, nápaditý, krásný film. Audrey Tatou ve své životní roli. Já nevím co k tomu napsat víc takové filmy v dnešní době chybí a měly by se vrátit. PS: Tenhle film jsem viděl v autobuse při návratu z Paříže a po jeho skončení jsem chtěl vzít řidiči volant a okamžitě se vrátit.

plakát

Forrest Gump (1994) 

Tak dobrá napíšu sem to co psali všichni ostatní a to asi proto, že ten film musím okomentovat jako první. Můžete nesnášet Toma Hankse i bonboniéry ale po tomhle filmu se vám trochu pozmění názory. Film, který naprosto dokonale ukazuje pointu spojení "Americký sen" ještě lepší, že tady o tom hrdina vlastně neví. Skvělý humor, technické zpracování a hlavně herecké výkony. Toto je pro milovníky filmů totéž co pro Muslimy cesta do Meky. Prostě povinnost. Povinnost vidět citlivý film o chlapíkovi co přežil válku, získal lásku a vystrčil zadek na prezidenta USA. Ale abyste pochopili musíte to vidět!

plakát

Gympl s (r)učením omezeným (2012) (seriál) odpad!

Ehm a toto je co? Pokus? Parodie? Nebo zprznění českého už tak zprzněného televizního průmyslu a školství. Herrgott já jsem na střední škole - ne na gymplu ale pochybuju, že to na jakékoliv české škole vypadá takhle. Pár těch co umí zpívat aby zabrali stopáž a udělali to přitažlivé pro diváky + pár těch co umí více či měně hrát aby to vypadalo aspoň trochu jako seriál. A scénář? Na ten nepoužili bití hlavou o klávesnici ani generátor náhodných písmen. Ne! Prostě sebrali největší klišé od vzniku televize šoupli do toho pár karikatur (nebudu tomu říkat postavy). A výsledkem je parodie na Glee a důkaz, že české seriály můžou být vždycky ještě horší.

plakát

Hlava státu (2003) 

Chcete se na něco nenáročného kouknout, ale máte moc velké IQ nebo málo estrogenu abyste se koukali na Ordinaci a podobné. Tahle komedie je pro vás. Jak se sympaťák Chris Rock do Bílého domu dotal. Čeká na Vás pár lepších vtipů a předvídatelný konec. Prostě průměrná americká komedie.

plakát

Hranice nemožného (2008) (seriál) 

Fajn tady to bude možná delší. !POZOR NA SPOILERY! 1. řada: Nástup jednoho z nejlepších mysteriózních seriálů. Vše se otevírá a nic se nezdá tak jak je. Scénáristé si připravují "podhoubí". Tolik záhad, hlavně Pozorovatelé a William Bell, to vše na vás křičí abyste sledovali další řadu. 5* 2.řada: Asi nejlepší řada seriálu. Děje se toho tolik a nikdo neví proč. Napětí by se dalo strouhat a Pozorovatelé vám nedají spát. A finále sice řekne mnohé ale nutí vás abyste se dívali dál. 5* 3.řada: Už hodně víme a teď budeme koukat jak se Walterové perou. Příběh se zdá jakoby najednou vjel do klišé ale vy napětím ani nedutáte,a když zavřete oči vidíte a slyšíte: "Kdo sou ti Pozorovatelé. Finále velkolepé, scénáristé nechtěli pokračovat a tak vše v podstatě restatovali, A vy jen zíráte co se to teda děje. Celkově už to ale ztrácí dech. 4* 4.řada: Tak co se budovalo je pryč a my to převrátíme na ruby. No místy to vychází, místy ne. Je zajímavé sledovat jak by co dělo kdyby ale nesnesitelné znovu objevení lovestory mezi Peterem a Olivií trochu tahá za oči. Ovšem KONEČNĚ víme kdo jsou ti Pozorovatelé ale to už nikoho neuspokojí protože hádanka jejich podstaty přerostla sama sebe. Skočíme do finále, které je opravdu megalomanské a toto považují za finále seriálu. Bohužel scénáristé asi nemají dost a Fox taky ne tak tu máme další řadu. 4-3* 5.řada: Ta je jenom pro peníze a aby se to "nějak" zakončilo. Scénář se vykašlal na vše co byl seriál před tím a strčil tam béčkovou zápletku kde jedna nadřazená rasa ovládne druhou a jen pár lidí tomu může zabránit. Moc narychlo ukončených zápletek a moc otravných peripetií mezi Peterem a Oliví. Konec je takový jakž takž a dle mého názoru není hodný takového seriálu jako Fringe. Ale i přes to se neztratilo kouzlo pátrání a odhalování neznámého (Donald, plán) pořád tam bylo pár Fringe momentů. 2* Na závěr: Seriál mohl více využít svůj potenciál a ne vyplýtvat ho v prvních třech řadách. Na druhou stranu je to jeden z nejzajímavějších seriálů co znám a doporučují ho všem sci-fi fandům.

plakát

Jak jsem poznal vaši matku (2005) (seriál) 

Na začátku to byl hit a genialita. Správný mix vtipu a emocionality. Originální příběhy, eufemismy a postavy (Barney). Seriál který stoupal hodně vysoko ale došla mu šťáva a pak už jen padal. Prvních 5 řad je něco nádherného. Pak ale emocionalita stoupá na úkor vtipu a je tam moc sentimentálních rozhovorů. Příběh se točí tak jak to všichni chtějí - k matce ale způsobem, který se už moc nelíbí. A konec je naprostým výsměchem všemu co tento dokonalý seriál znamenal. Ale něco se nezapomene, něco z tohoto seriálu zůstane v hlavě a srdci každého kdo ho kdy sledoval.

plakát

Na vlásku (2010) 

Překrásný mix dokonalých hlášek, propracovaných postav, emociálnosti a dobrého příběhu. Já snad nemám co vytknout. 5* a nikdy míň!!

plakát

Norbit (2007) 

Ehm no ehm um já nevím co k tomu říct. Když jsem to viděl poprvé tak jsem fakt nasmál ale napodruhé si člověk všimne obrovských nedostatků. Film tak nějak všechno dobré vyhodí ke konci první půlky a pak jen neví co dál až do předvídatelného finále. Na jedno shlédnutí s kamarády je to výborný film (musím vyzdvihnout maskéry) ale abych se na kouknul stokrát jako na Na vlásku to není. 2* jsou tedy tím nejlepším co mohu dát.