Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Obsahy (60)

Krajní meze - Anděl propasti

Krajní meze - Anděl propasti (2000) (epizoda)

Je rok 2298 a jedna z vesmírných přepravních lodí Společnosti, což je následovník tehdejších USA, ve svém okruhu zachytí neočekávaný předmět. Pětičlenná posádka, které velí Gordon Knight (Dion Luther), zjistí, že se jedná o vesmírnou rakev. V ní je pochován Virgil Nygard (Corbin Bernsen), fanatik, který ve 22. století způsobil podle tehdejších záznamů smrt více než miliónu lidí a byl odsouzen za zločiny proti lidskosti. Vedoucí nařídí i přes varování Isabelle Bixelové (Allixandra East) rakev přitáhnout, aby alespoň vytěžili vzácný kov, z něhož je rakev vyrobena. Ukáže se, že Nygard není mrtvý. Někteří jsou navíc přesvědčeni, že setkání s vesmírnou rakví není náhoda.

Krajní meze - Lithie

Krajní meze - Lithie (1998) (epizoda)

Major Mercer (David Keith) se v roce 2055 po ukončení hibernace dostane do enklávy Lithia. Je zesláblý a dezorientovaný. Postupě se seznámí s Herou (Julie Harris), nejstarší členkou skupiny, její vnučkou Ariel (Claire Rankin) a chůvou Celeste (Beverley Elliott). Dozví se o konci velké války, počtu obětí a následcích. Dozví se, že válka způsobila jistou mutaci genů, která zabila veškeré jedince mužského pohlaví. A dozví se, že je tudíž jediným žijícím mužem na světě.

Krajní meze - Závěrečná zkouška

Krajní meze - Závěrečná zkouška (1998) (epizoda)

Je lepší mít znalostí méně nebo naopak mnoho? Je studená fúze opravdu jen hypotéza? Na tyto a na další otázky se bude snažit najít odpověď vyjednavač krizového týmu a psycholog dr. James Martin (Brett Cullen). Byl totiž na poslední chvíli odvolán k případu zneuznaného studenta Setha Todtmana (Peter Stebbings), který ve škole během závěrečné zkoušky drží své spolužáky jako rukojmí. Pokud neuposlechnou jeho požadavky, mezi nimiž je i zabití vybraných pěti lidí, odpálí bombu na bázi studené fúze. Dr. Martin a armáda se přesvědčí, že nic není černobílé, a navíc začnou panovat neshody i v samotném krizovém týmu.

Krajní meze - Zvláštní vydání

Krajní meze - Zvláštní vydání (1997) (epizoda)

Moderátor Donald Rivers (Alan Thicke) ve zvláštním vydání svého televizního pořadu „Celá pravda“ přívítá hosta, s jehož pomocí chce divákům dokázat, že vláda a dodavatelé obranné techniky nezákonně klonovali lidské bytosti. Vzhledem k tomu, že je mu vláda na stopě a snaží se ho zastavit, zamkne se s malým štábem ve studiu, odkud probíhá živé vysílání tohoto pořadu. Jako důkazy podá případy z některých v odvysílaných epizod: Poslední večeře, Nový život, Pokrevní bratři, Hlas rozumu, Život po smrti, V jiném životě a Tmavý déšť.

Krajní meze - Řezbářka

Krajní meze - Řezbářka (1998) (epizoda)

Doktor Malcolm Boussard (Lane Smith), který je lékařem v malé obci Tolomey, po smrti své ženy vychovává dceru Cassie (Rachael Leigh Cook) a Louise (Brad Swaile) zcela sám. Při hrátkách obou dětí v nedalekém lese však Cassie uslyší podivné zvuky, které ji zavedou do jeskyně. Od té doby již není všechno tak, jak má být. Cassie je jediné dítě, které přežilo tzv. tolomeyský syndrom, Louis je již 12 let v kómatu a žádné nové děti v obci nejsou. Díky tomu je dr. Boussard v nemilosti všech obyvatel. Celé záhadné události se bude snažit přijít na kloub psychoterapeut Tom Young (Peter Flemming), který naváže na neúspěchy předchozích kolegů. Zdá se však, že ne všichni jsou schopni uvěřit tomu, co Cassie v dětství skutečně viděla, a vzpomínky přičítají její představivosti, kterou využívá v řezbářství.

Krajní meze - Tmavý déšť

Krajní meze - Tmavý déšť (1997) (epizoda)

V nepříliš vzdálené budoucnosti se vlivem použitých chemických zbraní objeví na celé planetě sloučenina, která má za následek sterilizaci člověka. Nové děti se nerodí a když, tak zmutované, které přežijí jen pár hodin. Dr. Marissa Goldingová (Susan Hogan), členka reprodukční rady, která nesouhlasí s informačním embargem pro veřejnost, na svou funkci rezignuje a zastoupí ji dr. Royce (Alan Scarfe), jehož jediným úkolem je zvýšit porodnost za každou cenu. Jistou naději v obnově lidstva představuje učitelka Sherry McAllisterová (Rachael Crawford) a její partner Tim (Don Franklin). Sherry po mnoha letech porodí pod přísným dohledem dr. Royce zdravé dítě. To je jim však ihned po porodu ve státním zájmu odebráno.

Krajní meze - Opatrnosti nezbývá

Krajní meze - Opatrnosti nezbývá (2000) (epizoda)

Nancy Hennigerová (Barbara Tyson) nemá peněz nazbyt, proto začne pronajímat pokoj svého pubertálního syna Zacha (Joseph Gordon-Levitt). Na inzerát se přihlásí jistý Harry Longworth (Judd Nelson), velice solventní manažer z výzkumné společnosti. Zach však novému nájemníkovi od počátku nedůvěřuje. Mezitím se detektiv Frank Dayton (Garry Chalk), otec Zachova kamaráda Joshe (Kaj-Erik Eriksen), seznamuje s případem podivného zmizení několika lidí ze sousedství. Stopa vyšetřování je zavede právě k Harrymu Longworthovi.

Krajní meze - Nádoba

Krajní meze - Nádoba (2001) (epizoda)

Cynický spisovatel Jake Worthy (Jere Burns) zažívá pro ostatní smrtelníky vskutku nevšední zážitek. Byl pozván na cestu do kosmu a nyní se v raketoplánu Inspire vrací zpátky na Zem. Při pokusu o přistání však raketoplán exploduje. Zahyne celá posádka až na Jakea. Nyní se tým vědců v čele s dr. Baderem (Jay Brazeau) během pozorování toho, jak Jake v přísné izolaci píše složité matematické vzorce, kreslí neobvyklé obrázky a zažívá stavy, které nemůže ovlivnit, bude snažit zjistit, proč katastrofu přežil jako jediný.

Krajní meze - Znovuzrození

Krajní meze - Znovuzrození (1997) (epizoda)

Rebecca Highfieldová (Kim Cattrall) prožívá po smrti svého syna Justina velmi krušné chvíle. Její manžel, vlivný politik Graham Highfield (Daniel Benzali), který má ambice stát se senátorem, ji krátce po pohřbu přemluví k neobvyklému kroku – má znovu odnosit Justinovo naklonované embryo. Umělého oplodnění se ujme dr. Lucy Coleová (Teryl Rothery), která během těhotenství zjistí nejen pevnější vazbu Rebeccy s naklonovaným Justinem, ale také se dozví děsivou pravdu o Justinově smrti.

Krajní meze - Nepopsaný list

Krajní meze - Nepopsaný list (1999) (epizoda)

Do útulku pro bezdomovce „Dům dobré vůle“ se k Hope Wilsonové (Robbi Chong) a Jacku Parsonsovi (Larry Musser) dostane muž (Dale Midkiff), který neví, jak se jmenuje, kým je, kdo jej pronásleduje a kdo se jej pokouší zabít. Jediné, co má u sebe, je pouzdro s pěti ampulemi, ve kterých je uložena jeho paměť.

Krajní meze - Mluvit pravdu

Krajní meze - Mluvit pravdu (1998) (epizoda)

Geolog, klimatolog a botanik dr. Larry Chambers (Gregory Harrison) nemá u lidí v kolonii Jenus V na vzdálené planetě zrovna nejlepší pověst. Kvůli jeho předpovědím zemětřesení a následné sopečné erupce, které se nakonec nestaly, se museli všichni obyvatelé odstěhovat na nové místo a začít nové životy. Na klidu mu na novém místě nepřidá ani nový výzkum, jehož simulace po mnoha pokusech odhalila, že osadě opět hrozí zánik, tentokrát způsobený samotným sluncem. Jemu a Amandě Harperové (Kim Huffman) nezbývá nic jiného, než přesvědčit člena rady Iana Harpera (Ken Pogue), aby se všichni obyvatelé znovu přestěhovali, protože na analýzu vzorků není čas. Po předchozím fiasku však mnoho lidí o jeho odbornosti pochybuje.

Krajní meze - Náhradní matka

Krajní meze - Náhradní matka (2001) (epizoda)

Claire Linkwoodová (Heather Donahue) se živí jako abstraktní umělkyně, ale pouhé nadšení nestačí pokrýt její náklady na běžný život. Proto přijme nabídku stát se náhradní matkou pro pár, který nemůže mít děti přirozenou cestou. To však těžce snáší její přítel Ben (G. Patrick Currie). Celým procesem těhotenství ji provází dr. Deanston (Erich Anderson). Ale ne všechno probíhá podle plánu, jelikož je sledována speciálním agentem FBI Grantem (William MacDonald).

Krajní meze - Život ve strachu

Krajní meze - Život ve strachu (1998) (epizoda)

Strach je emoce, která nás dokáže popohnat vpřed nebo nás může paralyzovat od všeho dění. Bernard Selden (Arye Gross) je ten druhý případ. V dětství prožil otřesnou zkušenost, která mu až do dnešních dní brání v klidném spaní, a nekonečný strach ho od té doby izoluje od zbytku společnosti. Konvenční terapie nezabírají, proto pod vedením dr. Adama Pikea (Jeffrey DeMunn) podstoupí zákrok, který ho navždy zbaví strachu. Pokroky se během několika týdnů skutečně dostaví. Začne chodit se svou sousedkou Lisou (Tanya Allen) a najde odvahu postavit se Blancovi (Ben Immanuel), který ho dlouhá léta šikanoval. Každá léčebná procedura však má své vedlejší účinky.

Krajní meze - Uneseni

Krajní meze - Uneseni (2001) (epizoda)

Pětice nesourodých studentů – Ray (Zachery Ty Bryan), Cody (Jesse Cadotte), Brianna (Kandyse McClure), Jason (Jesse Moss) a Danielle (Meghan Ory), kteří příliš neoplývají vzájemnou náklonností a přátelstvím, bude unesena mimozemšťanem (Eric Schneider) k podivnému experimentu. Ten má odhalit lidské chování v krizových situacích. Experiment bude zakončen smrtí jednoho z nich, kterého sami vyberou. Čas k vyvrcholení experimentu se krátí a mladí lidé se ještě nenaučili spolu vycházet. Během pokusů o únik z uzavřeného prostoru však začínají poznávat sami sebe a nechávají nahlédnout do svého nitra.

Krajní meze - Zpátky na zem

Krajní meze - Zpátky na zem (2000) (epizoda)

Nejrůznější asociální existence se zálibou ve vědeckofantastickém žánru, které jsou schopny se do krve hádat o detailech z oblíbených filmů, knih a komiksů, se každý rok v převlecích vesmírných bytostí setkávají na severoamerickém sjezdu UFO. Přípravný výbor sjezdu, který vede Ike Pilchard (Richard Side) a Boo Westonová (Mackenzie Phillips), navštíví pracovník letecké základny v Oblasti 51 Max Buford (Don Thompson) a ukáže členům úlomek z vesmírné lodi. Ike i Boo jsou pro, aby úlomek ukázali veřejnosti, ale vedoucí bezpečnostní služby Dale La Rose (Colin Mochrie) je proti. Max je po útěku z hotelu nalezen mrtev a úlomek není k nalezení.

Krajní meze - Lehká brigáda

Krajní meze - Lehká brigáda (1996) (epizoda)

Jedná se o díl navazující na epizodu Schopnost slitovat se. Poté, co major John Skokes (Robert Patrick) utekl z nepřátelského vězení, chystá se jako člen posádky vesmírné lodi Lehká brigáda ve velké flotile provést překvapivý útok. Lehká brigáda na své palubě nese nejúčinnější zbraň sestrojenou člověkem, na jejíž vývoj byly vyčerpány téměř všechny zásoby surovin na Zemi a která má rozhodnout o konci války. Zbraň nepřítele však Lehkou brigádu zasáhne a ze 600 vojáků jich přežije jen několik. Velení přebírá Skokes, který povede dohled nad mladým kadetem (Wil Wheaton). Oba dva spolu se zbrojařem Johnem (Graham Greene) v boji o holé životy, které se jim každou sekundou krátí, nepolevují ve své touze splnit cíl a zneškodnit nepřítele.

Krajní meze - Soudný den

Krajní meze - Soudný den (2000) (epizoda)

Reality show „Soudný den“ je snem všech, kterým se rozhodnutí soudu o vyneseném rozsudku nezdá dostatečně spravedlivé, a slouží jako legální nástroj pomsty. V tomto pořadu se v roli psance nyní ocitá Declan McMahon (Ian Tracey). Ten byl odsouzen za vraždu sestry Allison Channingové (Molly Ringwald), která nyní touží po odplatě. Napětí pořadu dodává ctižádostivý, ale cynický producent Jack Parson (Chris Elliott), kterému záleží jen na počtu sledujicích diváků. Koncept pořadu se však nelíbí jeho kolegovi Everettu Costellovi (Kevin McNulty), který má obavy o bezpečnost veřejnosti. Navíc se ukáže, že Declan byl odsouzen na základě zfalšovaných důkazů.

Krajní meze - Původ druhu

Krajní meze - Původ druhu (1998) (epizoda)

Jde o díl navazující na epizodu Evoluce (1997). V důsledku pokračující Wilsonovy choroby nemohl dr. Nodel (Ron Rifkin) pokračovat jako prostředník mezi studenty a lodí a během komunikace i se synem Paulem zemřel. Na lodi tak zbývá sedm studentů, které loď odváží neznámo kam. Šanci na úspěšnou misi představuje Hope (Kathleen Duborg), která si nastuduje Nodelovy vědecké poznatky.

Krajní meze - Evoluce

Krajní meze - Evoluce (1997) (epizoda)

Dr. Martin Nodel (Ron Rifkin), který učí na vysoké škole genetiku, se zabývá studiem lidského genomu. Nyní přišel s myšlenkou, že introny, dosud nezmapovaný genetický materiál, stojí za dalším evolučním vývojem lidské bytosti. Aby svou teorii dokázal, vyvinul aktivátor, který činnost intronů spustí. Svým pokusem na rybě, která z vody vyleze na souš, si však znepřátelí vedení fakulty. Zároveň si je jistý, že mu dědičná Wilsonova choroba krátí život a navíc se od vlastního syna Paula (Ryan Reynolds) dozví, že mnoho let promrhal zbytečným výzkumem. Proto aktivátor vyzkouší na sobě a brzy se dostaví výsledky.

Krajní meze - Paralelní svět

Krajní meze - Paralelní svět (2001) (epizoda)

Doktorka Anya Kenway (Joanna Going) na pozvání svého bývalého spolužáka ze studií doktora Davida LaSalleho (Geraint Wyn Davies) míří do laboratoře v Burkmeeru. Během práce se seznámí s geniálním studentem Royem Evereznakem (Haig Sutherland). Předmětem jejího výzkumu má být objekt, pracovně nazvaný MZR28 neboli „Saša“. Tento organismus, který jen vzdáleně připomíná člověka, je ve skutečnosti lidský mutant postižený havárií černobylské jaderné elektrárny. Ačkoliv si výzkumníci myslí, že Saša nereaguje na vnější podněty, Roy si myslí opak a výzkum na něm chce překazit. Sama dr. Kenwayová se díky své smrtelné nemoci přesvědčí o tom, že Saša dokáže mnohem více, než na co jeho tělo vypadá.

Reklama