Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Zajímavosti k filmům (26)

Černobyl

Černobyl (2019) (seriál)

Lidem z Černobylu bylo při evakuaci řečeno, že z Pripjati odjíždějí jen na dobu, dokud nebude elektrárna opravena, proto si s sebou téměř nic nebrali. Obyvatelé už se nikdy nazpět nevrátili a město zůstalo přesně tak, jak bylo opuštěno v roce 1986 den po havárii elektrárny.

Úkryt v zoo

Úkryt v zoo (2017)

Současná Varšavská zoo otevřela 11. 3. 1928, nicméně její kořeny lze dosledovat již do 17. století, kdy zde byli soukromé zvěřince.

Úkryt v zoo

Úkryt v zoo (2017)

Všechna zvířata, která vidíte ve filmu, jsou skutečná.

Lady Bird

Lady Bird (2017)

Saoirse Ronan, která vyrůstala v Irsku, prohlásila, že nejtěžší slovo, které měla vyslovit s americkým přízvukem bylo „perfect“.

Lady Bird

Lady Bird (2017)

Když je ve filmu poprvé představena Jenna Walton (Odeya Rush), stojí u modelu Range Roveru, který se poprvé objevil v roce 2004.

Lady Bird

Lady Bird (2017)

Na počítači, který Lady Bird (Saoirse Ronan) použila, jde v pozadí vidět Windows 7. Film se odehrává v roce 2002/2003, tedy 7 let před tím než byl Windows 7 vydán.

Úkryt v zoo

Úkryt v zoo (2017)

Film je založeno na skutečném příběhu dle deníku Antoniny Zabinské.

Suite Française

Suite Française (2014)

Matthias Schoenaerts se kvůli role Bruna von Falk naučil mluvit německy. Zpočátku Matthias Schoenaerts nechtěl roli nacistického důstojníka přijmout, kvůli svému morálnímu přesvědčení. Po přečtení knihy změnil názor.

Miluj souseda svého

Miluj souseda svého (2014)

Naomi Watts se učila ruský přízvuk pro roli Daky sledováním videí na YouTube. Navštěvovala také ruské lázně, kde sledovala chování a nářečí tamního osazenstva.

Suite Française

Suite Française (2014)

Rukopis "Suite Française" spisovatelky Irène Némirovsky, která zahynula v Osvětimi, schovávala její dcera 50 let aniž by ho někdo četl. Dcera si myslela, že je to matčin deník, a že by bylo příliš bolestivé ho číst. Kniha se v roce 2004 stala bestsellerem.

Zmizení

Zmizení (2013)

Když Keller Dover (Hugh Jackman) vyběhne z domu za Lokim (Jake Gyllenhaal) sedícím v autě, detektiv žvýká párátko. Během scény dřívko mizí a znovu se mu objevuje v ústech.

Zmizení

Zmizení (2013)

V závěru filmu Keller Dover (Hugh Jackman) přichází do domu paní Holly Jones (Melissa Leo). Venku je světlo, Keller uvnitř domu stráví pouze krátký čas. Když vyjdou ven, panuje úplná tma.

Reklama