Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Pohádka
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (44)

plakát

Dokonalý svět (2010) (seriál) odpad!

Já nevím, mne se tyhle seriály z rádoby života zkrátka nelíbí. Prachy, šminky, móda to může být zajímavé, ale točit seriál z prostředí ženského magazínu je nuda. Světlou výjimkou byl film Ďábel nosí pradu, ale buďme upřímní, tohle se nedá srovnávat.

plakát

Doktoři z Počátků (2013) (seriál) odpad!

Ordinace v Růžové zahradě verze 2.0. Jiní herci, jiné místo ale stejný patos a stejná nuda.

plakát

Klokan Jack (2003) 

Mluvící klokan v mikině, kterej opakovaně dává přes držku hlavním představitelům je asi to jediné, co je ve filmu vtipné. Akce nula, humoru špetka, zábava minimální. Jediným krásným bodem je australska příroda.

plakát

Netvor (2011) 

Zpracování mě nikterak nenadchlo. Postavy a jejich obsazení není špatné a herecké výkony také nejsou úplně marné, ale když je na nic scénář a režie, tak s tím ani sebelepší herec nic moc neudělá. Ne snad, že by tady byla převaha skvělých herců, to fakt ne. Nafoukaný fracek Alex Pettyfer do role sedí a nenáviděla jsem ho, takže by se dalo říci, že hrál na jedničku, V. Hudgens milá, laskavá, vidící v lidech víc než se na první pohled zdá a N. P. Harris, nevidoucí, ale o to více naslouchající učitel no a nakonec M. K. Olsen jako čarodějnice, snažící se poučit jednoho idiota. Shrnutí? Nenadchne ani příliš nezaujme. Na druhou stranu, po shlédnutí nemáte nutkavou potřebu jít a vyskočit z okna v pátém patře, jak tomu může být u jiných filmů podobného typu. Zkrátka klasická romantická pohádka s lehce předvídatelným dějem, romantickou zápletkou a šťastným a zamilovaným koncem. Nic víc, nic míň od toho nečekejte.

plakát

Drákula (2013) (seriál) 

Viděno - komplet 1. série. Zajímavé zpracování. Moderní, příjemné, temné. Touha po pomstě, prolínající se s dávnou a přesto přítomnou láskou a nikdy nekončícím lovem. Herecky velmi přitažlivé. Charismatický J.R. Meyers, sexy-svůdná V. Smurfit, nevinná J.d.Guow, nafoukaní a zdánlivě nedotknutelní členové Řádu Draka. Jen ten O.J. Cohen mi tam moc nesedí. Připadá mi takový... neslaný, nemastný, zkrátka nijaký. Chvilku zamilovaný blázínek, potom čestný mladík, vzápětí donášející špeh a nakonec neskutečný hajzl! Dějová linka přinesla nový pohled na Drákulu, tentokrát v roli amerického průmyslníka, z dávného protivníka a lovce Van Helsinga se stává něco jako přítel a lov přebírá nová postava. Na viktoriánský Londýn pro mě trošku moc vyzývavá lady Jane Wetherby a co mě opravdu šokovalo, ale později i zaujalo, Lucy jako lesba. Atmosféra tajemného viktoriánského Londýna mě snad nikdy nepřestane přitahovat. Zde využita na výbornou. Touha po pomstě je sice velmi "nečekané" téma, přesto dobře rozvinuté, nenudící, naneštěstí předčasně ukončené. Škoda, věřím, že se to mohlo ještě rozvinout a ukázat svůj potenciál. Pravdou však zůstává, že to celé stálo na hereckém výkonu Meyerse a jménu Drákula. Nic jiného jsem ale nečekala. Vždyť jsem se na to začala dívat jen kvůli němu. Závěr: Zpočátku seriál nadchne, později se tempo lehce zpomalí, naštěstí se potom opět zvedne a skončí zamilovaným objetím. Tedy, osobně bych brala spíš krvavou lázeň... ne že by na závěr nebyla, ale mohla se použít jako poslední pohled. Teď, když o tom tak zpětně přemýšlím, vážně mě mrzí, že už nebude druhá řada, Lucy se mohla konečně vybarvit v celé své kráse!

plakát

Anděl Páně (2005) 

Je časně ráno v předvečer Štědrého dne. Už jen to, že děj vánoční pohádky bude probíhat o Vánocích, bylo poměrně velké překvapení. V nebi se chystá vše na oslavu Ježíškových narozenin, nácvik sboru (G. Osvaldová je jako přísný archanděl velmi přesvědčivá, role jí padla přímo na tělo) pečení cukroví, či balení dárků. Vše jak má být, jen Ivan Trojan jako nešikovný, trochu popletený a především velmi "Koumákovský" anděl Petronel kazí vše na, co sáhne. Jediný, kdo s ním má ještě trochu slitování je sám Bůh (velmi dobře zahraný panem Bartoškou), ovšem i tomu dojde trpělivost, když zahlédne Petronela, jak mastí karty s Uriášem v podání Jiřího Dvořáka (moje nejoblíbenější postava :D). Následuje trest, Petronel půjde na zemi a pokud do 24hodin nenapraví alespoň jednoho hříšníka, už se do nebe nevrátí, společně s ním je na zem poslán i Uriáš, aby na anděla dohlédl. Tím začíná veškerý kolotoč událostí, které vyústí v nádherný a především pohádkový závěr. Trojan podává skvělý výkon v roli zmatkaře, který měl sice dobré úmysly, ale vydal se je plnit špatnou cestou. Dvořák je jako pravý ďáblík - šibalský, věčně vysmátý a mazaný, ale na rozdíl od ďábla neváhá pomoci, když to od něj kamarád potřebuje. Švehlík je jako bohatý fracek ukázkový, ale jeho vandrák mi přišel až moc přehrávaný. Kajnarová, je zde ztělesněním krásy, nic proti tomu, ale mohla se do role více vložit. Ostatní herci podávají solidní výkony. Poslední poznámka míří k režisérovi - Petru Strachovi. Je to velmi talentovaný člověk a doufám, že se mu bude dařit i do budoucna. P.S. Na tak krásnou štědrovečerní pohádku se těším každé Vánoce!

plakát

Vyvolené (2002) 

Nejen, že to ze začátku zavání pedofilií, ale později se to mění v totální úchylárnu. Náctileté holky tam pobíhají polonahé mezi nájemným žoldáky a učí se od nich, jak člověka zabít. Na výcviku slečen se režisér vážně vyřádil. Seřízení zbraně, základní anatomie alá kam nejlépe vrazit nůž, chůze po přehlídkovém mole, protože i při zabíjení přece musíte vypadat jako modelína!! a na závěr trénování fyzičky jako kdyby jste měli nastoupit k Delta force... Asi nejlepší okamžik byla scéna kdy se mají holky pozabíjet navzájem... kruté... a překvapivě taky zábavné. Kdyby se hodnotila jen první polovina filmu, dala bych 3 hvězdy, protože to ale dopadlo tak, jak to dopadlo, dávám jednu. Za Maggie Q. a také za scény ve kterých se parádně využívá bojové umění - kung fu / karate / možná nějakej mix obojího? A mimochodem, kde je tam ta romantika?? To jako, když se spolu vyspí dva lidi, z nichž jeden je omámenej nějakým uspávadlem, nebo co to bylo?? Dneska se holt i rychlovkám na pláži říká romantický vztah...

plakát

Hra o trůny V. - Den na natáčení (2015) (TV film) 

Tak tohle bylo výjimečně kruté ke všem fanouškům Hry o trůny. Navnadit je na novou sérii a potom je nechat ještě několik týdnů čekat. Nedávno jsem to viděla znovu a přestože jsem si potom mohla pustit celou pátou sérii, na kterou měl tenhle ,,dokument " navnadit neudělala jsem to, protože pak bych se musela mučit vědomím, že do té další zbývá dlouhých šest měsíců =( i tak ale musím souhlasit s ostatními, natáčecí lokace byly vybrány na jedničku, zejména Španělsko a Belfast. Velký obdiv a dík zaslouží také tvůrci a hlavně dvojice D+D, sice se občas neřídí přesně podle knihy, ale i tak klobouk dolů.

plakát

Jeníček a Mařenka: Soumrak čarodějnic (2013) odpad!

Jako co to sakra bylo?? Namísto Jenda a Mařka soumrak ježibab se to klidně mohlo jmenovat Namyšlenej blbeček a jeho přehnaně akční sestra versus dvě barbie, blond ken a šáhlá psycholožka. Po deseti minutách jsem měla sto, ne, tisíc, ne, i to je málo, měla jsem sto tisíc chutí tuhle chujovinu vypnout, ale nějak jsem se donutila u toho vydržet do závěrečných titulků, načež jsem vstala a nalila si panáka rumu jako odměnu a litovala jsem, že jsem si myslela, že to bude něco ve stylu akčnějšího, známějšího a lépe vyvedeného filmu Jeníček a Mařenka, lovci čarodějnic. Děj je sice lehká inovace pohádky, jako kostra fajn, nicméně je tam tolik odboček a přehršel detailů, že celkový dojem je hodně špatný. A na můj vkus se film rozjíždí až příliš pomalu, potom je miliarda informací sesumírováma do pěti minut, včetně pravdy o rodičích a potom příliš protáhlej konec. Navíc co to jako bylo za výcvik? Tenisáky? Jako vážné? Vždyť to házel, jako kdyby proti němu stál voříšek a čekal až mu dá povel aport. Výběr herců... Eh, ani o tom nemůžu prohlásit, že se povedl, protože ani jeden z nich mi nebyl sympatický. No a hudba... Tak ta byla úplně mimo. Je mi líto.

plakát

Beowulf (2007) 

Proti ději nenamítám nic. Herecké obsazení se mi taky líbí(Angelina jako čarodějnice? působila vážně děsivě a ten ocas!! Nebo to byly vlasy? Těžko posoudit, každopádně říkám brrr... A Beowulf je i přes to jeho macho chování fešák, to se musí nechat! :D Keltsko-severská hudba, byť je pozměněná a trochu zmodernizovaná ujde. Jediné, co se mi na tom filmu nelíbí je zpracování. Kdyby to bylo animované, neřeknu ani slovo. Kdyby to bylo hrané, tak už vůbec ne... ale udělat z toho takovejhle maglajz, to je teda něco. Spíš než film mi to v horším vydání připomíná ty boží paňáčky z Age of Empires, který jste honili z jednoho místa na druhý, aby lovili ty skákající kozy, káceli palmy, postavili během deseti vteřin celej barák nebo vyrazili bojovat proti těm zákeřnejm a neustále se množícím nepřátelům... nicméně teď jsem trochu odbočila. Zpět k filmu. Je to takovej průměr, dívat se na to dá, ale že bych u toho seděla jako přikovaná, to s čistým svědomím říct nemůžu.