Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (719)

plakát

Krvavý Valentýn (2009) 

První úspěšný test venkovního promítání ve 3D s brejličkama na ksichtě si nízké hodnocení už jen za svou přelomovost nezaslouží. A tak i když to byla jen průměrná vyvraždovačka s nic moc atmoškou, několik těch tři dé efektů bylo fakt peckovních a s krumpáčem se hlavní magor uměl taky celkem ohánět..... suma sumárum poprvé je vždy jen jednou, to se mosí náležitě ocenit! P.S. ovšem nevím z čeho mě po tým bloody Valentýnu bolela kebula, zda z těch brejlí, nebo alkoholového moku :-) LETNÍ KINO 2017

plakát

Slimáci (1988) 

Tak u téhle staré legendy jsem se teď dobře pobavil a zasmál. Je prdel po desetiletích zkonfrontovat dětské pocity s těmi dospělými. Takže zmutuju dospělý odpad s dětskejma pěti hvězdama a pryč od toho :-) LETNÍ KINO 2017

plakát

Kožené slunce (2002) (TV film) 

"JÁ VÁM TEDA NĚCO ŘEKNU, KDE NEHRAJOU FOTBAL TAM CHCÍP PES!"

plakát

Teorie všeho (2014) 

No tak asi ne vše bylo tak idylické a krásné, ovšem ta síla lásky, sebeobětování a pochopení stejně jako odhodlání a víry je tak nakažlivá, až je ten film fakt nádherný a snad i inspirativní. Vzít si za manžela někoho s takovou diagnozou a jít s ním do dětí....to opravdu od té Janči chtělo velkou kuráž a velkou lásku.....a asi že to stěží chápu a v skrytu duše možná tiše závidím, tak mě to jaksi dojalo a nemůžu to dostat z hlavy a to mě sere. Jo a ještě Felicity Jones byla taky výborná! Eddieho netřeba zmiňovat.

plakát

Za každou cenu (2016) 

Tu atmosféru amerického zapadákova jsem doslova a do písmene cítil a byl to opojný smrádeček, holt se mi něco z toho asi nadobro vsáklo do krve, a tak jsem u týhle povedený krimošky vrněl blahem a doslova si ji užíval a vychutnával. Příběh nic originální, ale ta atmosféra, ta hudba a ty dvě povedené dvojičky....bratři a rangerové to prostě vytáhli hodně, hodně vysoko. Skvělé dialogy, skvělé rasistické popichovačky a nakonec skvělý i konec, nekonec. Well done cowboys.

plakát

Brimstone (2016) 

Tož já jsem zvyklej na ledacos a mám celkem slabost na příběhy o temných zákoutích lidské duše, ale tohle bylo i na mě moc. Hned jak jsem dokoukal letělo to do koše, tohle už rozhodně nechci nikdy vidět znovu. Tak temný, depresivní, drsný a po všech stránkách nekompromisní příběh se jen tak nevidí. Chudák hlavní hrdinka, tentokrát jsem nebyl veškerou tou temnotou uhranut, ale bylo mně z toho doslova fyzicky špatně. Zas na druhou stranu mám v poslední době fakt štěstí na neskutečně odporné záporáky, tady ten fanatickej pánbůžkář byl tak neskutečně temnej a zvrácenej, že jsem po celou dobu filmu fantazíroval nad tím, jakou hroznou a pomalou smrtí bych se s ním vypořádal. Neskutečnej zmrd! Tohle byl fakt Divokej západ.....až moc.

plakát

Pěsti ve tmě (1986) 

No pane jo, vynikající československé boxerské drama o kterém jsem do teď neměl ani ponětí a Vašut, ten byl fakt vynikající, já jen zíral co tam předvádí za herecký i sportovní koncert. A když se k tomu přidá ucházející dobová atmosféra třicátých let minulého století a fantastická hudba která to skvěle doplňuje je z toho fakt majstrštyk skoro dosahující kvalit prvního Rockyho z kterého sice nepokrytě čerpal, ale nekopíroval. Na rozdíl od něho však má tento příběh i svůj reálný základ.

plakát

Neol gidalimyeo (2016) 

"THE ONLY REASON THE DEVIL CAN WIN....THAT GOOD PEOPLE DO NOTHING." a někdy zastavit ďábla znamená sám se nechat temnotou pohltit. Další korejská perla na téma pomsty plná brutálních vražd s luxusním psychoušem v hlavní roli, kterej možná na vše není sám.....krvavý příběh, kde ne vše je tak jak na první pohled vypadá a který táhne nahoru super atmosféra, děj a hlavně slizkej záporák na kterýho je radost pohledět :-) Doufám, že se toho brzo ujme nějaká dobrá duše překladatelská bo s českýma titulema to možná bude na plnou palbu!

plakát

Azumi (2003) 

"UČ SE OD AZUMI. SÍLA NEPOCHÁZÍ ZE SVALŮ, ALE Z RYCHLOSTI!" Tož jasnéé, já bych si Azumi hned vzal za soukromou učitelku a taky bych tu nevinnou, sladkou vražedkyni něco přiučil, bo ne vše co stříká mosí byt krev. A taky to, že tam stříkala jen a jen ta krev i když teda hustě a krutopřísně je jediná vada na kráse, kdyby to okořenili trochou tej érotiky po japonsku bylo by to za plný hvězdný prach. Ovšem souboje fakt na úrovni a z koho jsem byl absolutně nadšené (sorry Azumi) byl ten magor v bílém s růží v ruce, ten byl fakt hustej a ta jeho nefalšovaná šílenstvím podbarvená radost nad probíhajícíma jatkama byla absolutně top! Škoda, že nedostal víc prostoru "Tour Japonskem zhýralým, temným a hříšným."

plakát

Kon-Tiki (2012) 

Na den přesně před 70 lety vyrazil Thor na svou neslavnější plavbu napříč Tichým oceánem a já konečně oprášil ten film a nechal se dvě hodiny unášet na vlnách toho šíleného a romantického dobrodružství, které jsem jako malej kluk hltal z knih. Takové zapálené šílence svět potřebuje aby se posouval dál a tahle převratná plavba je za poměrně malý peníz natočená fakt parádně, žádné nesmyslné akční scény a přesto i o napětí není nouze. Síla přátelství, síla odhodlání, nekonečnost oceánu a jeho světa to všechno na člověka cáká z toho filmu tak silně, že by hnedle vyrazil na nějakou tu plavbičku taky. Parádní pocta velkému badateli, archeologovi a dobrodruhovi. který dokázal, že oceán nebyl pro lidstvo jako takové už v dávné historii až tak velkou překážkou, jak se dlouho předpokládalo.