Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (62)

plakát

Nejstarší Fercheaux (1963) 

Myslím si, že těch 70% hodnocení odpovídá kvalitě filmu, je to tak na jedno zkouknutí. Jakási esence road-movie s náznakem detektivky místy kontrastuje s americkou kulturou 60tých let. Jestli zde ovšem čekáte na nějakou akci, tak ta nepřichází.

plakát

Jedna ruka netleská (2003) 

Pro mě až na Trojana v rétorické scéně a vynikajícího Dlouhého v televizní show celkem nuda, která mi připomíná roztahaností Perníkovou věž.

plakát

Až přijde kocour (1963) 

Obdivuji nadhled pana Wericha i jeho vtip. Pitoreskní malé městečko zachycené v surovém hávu nízkých a právě proto lidských vlastností. Chladnou atmosféru pohádky pro dospělé občas přeruší budovatelská agitka, která ovšem zas až tolik nepřekáží. Co filmu škodí jsou přes míru dlouhé hudební a instrumentální scény, které po chvíli nudí. Jinak skvělé téma.

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 (2010) 

--------Možný vtipný spoiler (ať Vám nepraskne obočí)----------- poslední díl zmetka z Bradavic(čti Jindry Hrnčíře): Hned na úvod se celé společenstvo kamuflovalo do hnusnýho ksiftu hlavního protagonisty. Poté se společenstvo začalo přesouvat vzduchem, kdy hlavní opora teamu bílá sova, která by samozřejmě v jiné realitě měla daleko větší funkci padla zasažena zeleným bleskem, jehož autorem byl sám pán zlejch šmoulů. Jednooký wizardek, nejtvrdší ze všech na můstku také padl. Ovšem co mi vrtá hlavou, proč mrzáci, co zrovna vylezli ze školy přijdou jen o ucho?? Poté následuje svatba jak z růžový knihovny(Danniele Stelee), kdy nejedné slečně ukane slza z krásy šatů nevěsty. Vzápětí jsme přesunuti do dusné atmosféry ministersva magičů(looks like 1984), kde by se nejeden utopista rozplakal radostí. Hned jakmile se pan Smith vypořádá z ministersvem odjíždíme stanovat na krásný britský venkov a začínáme sbírat bobříky(čti Viteály), abychom jak Hoši od Bobří řeky měli splněno, pane Foglar. Samozřejmě neva, že v našem skautském oddíle panují vztahy mezi opačnými pohlavími (než se vrátíme do města, vyřešíme spory o otcovství, Rone). A už se přesouváme do zavřeného sklepa (Mlčení jehňátek), kde se schyluje k závěru. Hlavní hrdinové samozřejmě vymyslí zamčeni bez hůlek ve sklepě úplný hovno, proto přichází jak deux ex machina zeleně kamuflovanej perfektně oddanej(rozuměj vlezlej) skřet, bez kousku šarmu a dobrý animace. Aby vzápětí jak Ježíš na sebe vzal vinu za naivitu mistra Harryho a umřel jak první svobodnej domácí parchant.. Závěr: Každý si v tom najde to SVOJE :D:D

plakát

Řím (2005) (seriál) 

Vynikající exteriéry, interiéry. Herci, které jsem sice neznal, ale posléze jsem si je velice oblíbil a fandil všem hlavním protagonistům příběhu. 1.série 100%, 2.série 85%.

plakát

Přátelé (1994) (seriál) 

Pro mě v poslední době oblíbený seriál. Kdysi, když jsem na to koukal náhodně v televizi, tak jsem to bral za povedený seriál, teď, když koukám na každý díl, tak je to nadmíru geniální seriál s perfektními hereckými výkony a scénářem a občasnými cameo roličkami celebrit, které mě vždy dostanou - např Jean Claude vanDamme :). 1.série - 85% Docela dobrý rozjezd a perfektní základ. 2. série - 90% Pár slabších dílů vyvažuje vynikající jiskření mezi postavami. 3. série - 95% Myslím si, že v této sérii se rozjel celý potenciál seriálu 4. série - 95% Skvělá návaznost na 3 sérii

plakát

Tetsuo (1989) 

Scifi mám rád. Mám rád i ujetý filmy. Ale todle je i na mně moc. Sic to je zajímavá podívaná, tak rozhodně ta délka stopáže tomu škodí. Industrialní scény se zrychlenými záběry tokijské periferie jsou hodně depresivní a když se tam objeví už pokolikáté, tak začnou vadit. Rozhodně to má ale i něco do sebe. Každý fanda scifi v tom určitě něco najde. Triky a masky jsou hodně propracované a mě napadlo za co půjdu na příští maškarní ples:).

plakát

Harakiri (1962) 

Japonci mne vždy fascinovali svým rituálem seppuku (ne jenom jím) a pohled do zákoutí samurajského zřízení je procházka růžovým sadem. Když se k tomu přidá opravdu dobrý herec v hlavní roli, ta správná porce naturalistických scén a dobré rozprostření děje (prostřenictvím flashbacků), tak vznikne kvalitní film, jako je tento. P.S. Můj druhý film od Kobayashiho (prvním byl Vzpoura) mne nechává opět po závěrečných titulkách zírat s otevřenou pusou.

plakát

Idiot (1951) 

Povedené drama z pera mistra v zobrazování lidských charakterů Akiry Kurosawy. Masajuki Mori jako tragicky poznamenaný Kinji Kameda předvádí výkon, který je hodný nejvyšších ocenění, protože hraje přirozeně. Navíc je celý snímek podkreslen krásnou a dojemnou instrumentální hudbou, která je pro Kurosawu typická.