Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (311)

plakát

Apocalypto (2006) 

"Jsem Jaguáří Tlapa! Syn Pazourka Nebe! Můj otec lovil v tomto pralese přede mnou. Jsem lovec! Tohle je můj prales! A moji synové v něm budou lovit, až já tu nebudu!" Dvě věci, který si zapamatuju. Naprosto nádherně vykreslené město Mayů, jeho špína i velkolepost, tváře jeho obyvatel, jejich šaty a šperky. Druhou věc, kterou si zapamatuju je tuctový příběh, kde je špatně klást si otázky typu "jak je možné, že...". Je to ale jedno! Tady šlo o to vystavit uchvátnou podívánou, která nebude nudit. Skutečný historický kontext je zde vedlejší. Takhle nějak si představuju filmovou podívanou, která je určená širšímu publiku. Poselství? Zase tolik se za ty staletí nezměnilo.

plakát

Apokalypsa (1979) 

"Miluju vůni napalmu po ránu!"

plakát

Argo (2012) 

"Argo fuck yourself."

plakát

Arizona Dream (1993) 

"Good Morning, Columbus!" Pohlazení po duši! Po dlouhý době jsem si dal film s velkým "F". Kusturicův pohled na americký sen. "Chceš-li poznat něčí duši musíš nahlédnout do jeho snů. To tě naučí mít slitování pro ty, kteří jsou na tom ještě hůř než ty."

plakát

Armageddon (1998) 

Arab, žid, severní i jižní korejec, slovák a maďar - všichni pak společně zaplesáme, uroníme slzu, vezmeme se kolem ramen a budeme oslavovat hrdiny USA! Tramtarará, americká vlajka, západ slunce, polibek milenců - nádhera.

plakát

Atlas mraků (2012) 

"You are but a drop in an ocean. Yet what is any ocean, but a multitude of drops?"

plakát

Avatar (2009) 

"Když někdo sedí na hroudě, kterou chcete, udělejte z něj nepřítele. Pak už máte právo se ji zmocnit."

plakát

Baba na zabití (2003) 

"Je to volné jako dublinská prostitutka!"

plakát

Barbar (2009) 

"He is driven by hate. It is how he survives. Why he never looses." Nádherná přírodní kulisa, charismatický Mads a režisér Refn jako Terence Mallick nové generace.