Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (311)

plakát

Count Arthur Strong (2013) (seriál) 

"You have never seen an organ that I've got." Steve Delaney je britský rozhlasový komik, který napsal scénář společně s Grahamem Linehanem a sám se obsadil do hlavní role nepříjemného důchodce, bývalého komika a kdysi dávno partnera slavnějšího kolegy, který již nežije. Když přijde na scénu jeho pozůstalý syn a požádá Artura, aby mu pomohl s biografií jeho otce netuší ještě vůbec do čeho se to vlastně pouští. – Velké očekávání, že jde o další autorský seriál autora IT Crowd a Black Books nakonec vyjde trošku naprázdno. Jedná se celkem o skromnou one-man show staříka, kterého si rychle oblíbíte pro jeho zvláštní britskou dikcy (ze které vznikl takzvaný "arthurismus"), svérázný pohled na svět a jeho sebevědomí. 6-ti dílný seriál má celkem vyrovnanou kvalitu a je zde spousta typických Linehanovských absurdních situácí včetně referencí a parodií na soudobou televizní produkci. Nicméně kvalit IT Crowd nebo zejména Black Books, kterému je přece jenom blíž, zcela určitě nedosahuje. 4 hvězdičky s odřenýma Arturovýma ušima. Seriál chystá druhou sérii.

plakát

Czech Made Man (2011) 

"S poctivostí leda pojdeš." Ano v roce 2011 si konečně český filmař střihl svůj mokrý sen a otrocky a vyčpěle napodobil Guye Ritchieho.

plakát

Černí baroni (1992) 

"O tom co je krásné rozhodujeme my - STRANA!"

plakát

Čertův švagr (1984) (TV film) 

"Nic se nelekej holubičko, já jsem Kníže! Kníže pekel - Lucifer!"

plakát

Česko - Slovenská SuperStar (2009) (pořad) odpad!

Za pomocí bulvárních novin, mediálních agentur, PR brainwashingu, vulgarit a tlačení emocí za každou cenu vzniknul čirý vykalkulovaný produkt, opravuji na odpad, s tou nejprimitivnější dramaturgií. Tenhle kanál zcela zapadá do laciné koncepce a psychologie tvorby TV nova.

plakát

Český lev 2008 (2009) (pořad) 

Jestli někdo touhle parodií na vyhlašovaní "nejprestižnějších českých filmových cen" proplul s grácií, byl to Karel Roden a jeho příchod-odchod bez plácání aneb za každou cenu být vtipný nemusím. Stačilo pouhé skromné děkuji a ostatní si vyližte prdel. Už to tomu Vachlerovi vemte nebo mu pošlu něco ze zabíječky! Dramaturgie tohoto vyhlašovaní je čím dál více bez nápadů, nevyhýbá se trapnosti a chybí ji galance hodná velkého filmového nebe. Otázkou možná je zda vůbec nějaké ještě máme.

plakát

Číslo 9 (2009) 

"Nic nám tu nenechali, proč máme napravovat jejich chyby?"

plakát

Čtvrtý druh (2009) 

"Záleží pouze na vás, zda tomu uvěříte, nebo ne. Mějte prosím na pozoru, že některé skutečnosti, které uvidíte jsou extrémně znepokojivé."

plakát

Dabing Street (2018) (seriál) 

To je ten seriál ve kterým každejch pět minut přijíždí ke studiu nějaký auto.