Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Fantasy
  • Drama
  • Animovaný

Oblíbené filmy (9)

Lilo & Stitch

Lilo & Stitch (2002)

Můj nejoblíbenější kresleňák. Lilo je naprosto skvělá holka, absolutně odlišná od ostatních disneyovských namyšlených hubeňounkých modelek, neobyčejná svou jinakostí a ztotožnitelností s vyvrhely společnosti, která do celé pohádky vnesla kus "Elvisovského" vřelého srdce. Rozhodně vás příběh pohltí a na konci si budete připadat jako staří známí přátelé všech postav. Rodinná, lidská, neobyčejně obyčejná, naprosto úžasná a vřelá atmosféra, která animákům a ostatním pořadům pro děcka dnes chybí.

Amélie z Montmartru

Amélie z Montmartru (2001)

Komentovat to krátce po komentáři dvou prvních dílu Sawu... hehe... No, tohle je příběh plný kladné energie čišící snad z každé scény. Dokonale pozitivní snímek nám přibližuje něco málo z života zajímavé mladé dívky Amelie, která je tak zvláštní, až si troufám tvrdit autistka. Vřelé vztahy, úsměvně situace, a herecká špička Tatou, která má takovou tu hereckou nemoc, že ať bude hrát v čemkoliv, navždy bude Amelií. Podobně jako Radcliffe Harry Potter nebo Elijah Wood Frodo. Moc příjemné zpracování dovádí k dokonalosti hudba, kamera i střih. Tento film bude už navždy na seznamu těch, které si rád pustím znovu... a znovu... a znovu... 95% a znovu...

Dánská dívka

Dánská dívka (2015)

Po krátké odmlce jsem se dostal z citového rozrušení a místo sraček napíšu objektivní názor na tento film. Houbeles, subjektivní. Každý ho budeme vnímat jinak a nic se nedá globalizovat. Pro mě ten film znamenal obrovské emoční vypětí, z příběhu samotného a ještě Redmayneovo hereckého výkonu mě mrazilo. Eddie podal Lili tak neuvěřitelně dokonale, že jste mu uvěřili naprosto každou pasáž. Trošku zvláštní rysy využil pro zahrání jedné z nejsilnějších žen světové historie a zapsal se tak do dějin kinematografie. Nevím, jestli si film někdy pustím znovu, každopádně vždycky jen v původním znění. Hudba byla obstojná, decentní a k postavení celého celku pasovala. Některé scény dojaly, jiné byly oproti nim trochu provokativní, což dohromady dává kontrast typický pro život a syrovou realitu. Herci, jak jsem zmínil, výjimeční. Estetika se zabývala každým detailem, hrála si s barvami a dohromady připravila perfektní podklad pro děj. Málo filmů má ode mě 100% a tomuhle ani nic jiného dát nelze.

X-Men: Poslední vzdor

X-Men: Poslední vzdor (2006)

Čekal jsem lepší hodnocení. Snímek mě uhranul, ačkoliv jsem četl komiksy a vím, že by se s nimi film neměl ztotožňovat. Je to akční, je to dynamické, monumentálně uchvacující a skvěle napínavé. Podívat se znamená věnovat 100 minut života něčemu, co ve vás zanechá dojem na dost dlouhou dobu. Výborné efekty střídá herecká dokonalost a scénáristický skvost. Jedna z nejlépe propracovaných negativních postav sci-fi, Ian McKellen v roli Magneta, stane na prahu mutantské revoluce a využije přitom Fénixe v dívčině těle. A tentokrát nevíte, koho si vybrat, komu fandit, komu spílat. Je načase se rozhodnout. Budete na straně naivního Charlese, dle nějž jsme si všichni rovni a lidé jsou slušní a spořádaní; nebo se ztotožníte s názory Erika, jenž chce hlavně dobro pro mutanty a ukončení války, byť trochu radikálním způsobem? Stojí za to se podívat! 95%

Pán prstenů: Návrat krále

Pán prstenů: Návrat krále (2003)

Legendární zakončení legendární ságy. Zamiloval jsem se do celé trilogie a musím uznat, že notně ovlivnila můj život. Naprosto uchvacuvousivý děj fascinujícně zahraný skvělými herci doplněný efekty, před kterými by měli dnešní filmaři hluboce smekat, až by jim z toho klobouk upadl - to je Pán Prstenů se svým dokonalým zakončením v podobě toho nejlepšího filmu všech dob - Návratu krále. Kdo neviděl, jako by nežil.

Terminátor 2: Den zúčtování

Terminátor 2: Den zúčtování (1991)

Peckový sci-fi plný akce a konspirace. Vyladěný, doladěný a skvělý scény, dialogy, efekty a herecké výkony. Palec nahoru přede všemi, kdo se na filmu účastnili a snad díky němu získají legendární pověst už navěky. Jedná se o jeden z nejlepších filmů všech dob a to právem. Zapomněl jsem si přidat Camerona do oblíbených režisérů a jak nad tím teď dumám, to byla obrovská chyba. Dobrý komentáře: Guran, Phobia, Gemini, Lima. Jo, a za mě pouhopouhých 95%.

Ctihodný občan

Ctihodný občan (2009)

Film správně naplňuje diváka nejistotou, nevědomím a hrubým pocitem, že jsme asi debilové. Ctihodný občan k tomuhle filmu fakt sedí, stejně monumentálně jako jeho jméno působí celý snímek. Butler zahrál mírně šíleného, citově vykolejeného, a přesto neskutečně smířeného a odporně nenávistného tatínka vdovce dokonale. Jsem rád, že filmaři nevyhrotili příběh až do ad absurdum nesmyslných končin a s dějem končí v pravé chvíli. Někdo tady (Guran, tukan008...) měli narážky na brutalitu ve filmu, která mně ale nevadí, protože mi přijde logické a správné, že se scény snaží tvářit tak realisticky, jak jen to jde. Naprosto skvělá hudba a dobrá kamera přidávají pátou hvězdičku a pozici v mých oblíbených filmech. 95% PS: Já fandil Clydovi.

Saw 2

Saw 2 (2005)

Přijde opravdu jen mně dvojka lepší než jednička? S pozdějším ohlédnutím musím uznat, že dvojka mi více evokuje vzrušení z hororového napětí a nutkání uhýbat očima. Ve dvojce se taky dozvídáme to, co nám v jedničce unikalo, a zároveň se mnohem více dozvídáme o Jigsawově genialitě. Je to jednoznačně drsnější, chladnokrevnější a vůbec hororovější než jednička, což mi k smyslu filmu sedí mnohem více. Markantněji tady taky pociťujeme skvělé zpracování hudby a střihu, což již tak vyhrocenému napětí přidává na dokonalém šmrncu. Příběh plný pudu sebezáchovy, chladnokrevného učení pokoře a vděčnosti, prozření malichernosti našich životů, zpracovaný tak geniálně, že se pozastavíte i vy. Nemálo chybělo k samovolnému úniku tělesných tekutin, leč na stovku to není. 99%