Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (11)

plakát

Šílený Max: Bojovník silnic (1981) 

Akčnější pokračování. Bohužel už trochu postrádá atmosféru prvního dílu. Zato je však bohatší na kulisy, kostýmy a celkově je tu Mel víc drsnej. "Never seen a man beat the snake before." Příběhová linie je ještě jednodušší než v prvním díle. Celý snímek asi zachraňuje rychlý spád vyprávění. Stále mi vrtá v hlavě, proč jsou všichni záporáci v celé sérii Mad Max tak strašně gay?

plakát

Šílený Max (1979) 

Velmi pomalý rozjezd. V podstatě není v prvních 50 min téměř rozvíjen příběh ani postavy. Celou dobu mě při smyslech držela jen zvláštní atmosféra filmu.

plakát

Jukireo kapnida (2009) 

Rodinka úspěšného podnikatele se vydá na svou venkovskou chatu. Tam na ně čeká bývalý zaměstnanec, který požaduje krvavou odplatu za to, že byl vyhozen. Vše se komplikuje ve chvíli, kdy dorazí poslíček s objednanou večeří. Film je kritikou moderní korejské společnosti, potažmo rodiny, kde jsou všichni jen pokrytci a nikdo není schopen se obětovat pro dobro druhého. Spíše než drama, bych řekl, že je to velmi černohumorná komedie s typickými prvky absurdního asijského násilí. Celkem zajímavý scénář, nicméně je na filmu hodně poznat nízký rozpočet.

plakát

Sayônara, Jûpetâ (1984) 

Sci-fi béčko s naprosto úžasnou trikovou stránkou. V kostce se jedná o to, že na slunce míří černá díra a tak japonci udělají z Jupiteru obrovskou termonukleární střelu, kterou vystřelí na tu černou díru a tak vychýlí její směr. Úchylnost celého příbehu ještě doplňuje OST v podobě sladkého j-popu z osmdesátek.

plakát

Balada o Narajamě (1983) 

Velmi naturalistcké ztvárnění života na venkově za dob feudálního Japonska. Strhující herecké výkony všech herců, kteří mě dokázali naprosto vtáhnout do děje. Film opravdu nikoho a nic neidealizuje, vše ukazuje špinavé, kruté a podvratné. Včetně vzájemného vyvražďování či obchodu s dětmi. Film i přes svou dlouhou spopáž vůbec nenudí, protože se v něm neustálě něco děje.

plakát

Dao (1995) 

Bohužel mě tento snímek zklamal na plné čáře. Čekal jsem epickou wuxia řežbu ale místo toho jsem dostal jen uplakané kováře. Ani jeden z hrdinů mi nebyl sympatický, jak herecky tak charakterově. Děj se strašně vleče a ke konci vůbec nijak negraduje. K tomu všemu má film ještě mizernou choreografii bojových scén. Nuda, nuda, nuda.

plakát

Rubber (2010) 

Pocta nonsensu. Tak začíná vysvetlení děje na začátku filmu. Když jsem viděl první trailer, tak jsem očekával hororové béčko. Místo toho jsem dostal artové zpracování zabijácké pneumatiky, která chce poznat(pochopit) lidstvo. Velmi pěkné je samotné oživení pneutiky, která se "učí" kutálet, zkoumá své okolí a dokonce dýchá! Jeden z nejorigálnějších nápadů ve filmové branži za posledních několik let.

plakát

Somrák s brokárnou (2011) 

Další z řady grindhouse filmů. Oproti Machete násilnější a explicitnější. Film mě naprostou odzbrojil svou kamerou a střihem, které jakoby vypadly z 80. let. Hauerovi charakter "bezďáka" velmi sednul, nebál bych se přirovnání ke ztvárnění wrestlera Micky Rourkem, které bylo také velmi charakterní (i když samozřejmě serióznější).