Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (151)

plakát

Pupendo (2003) 

Tohle celkově vystihuje nejen film, nejen dobu, ale i chování lidí:"Tak já se tady třesu strachy, jo? Já mám klepici. Já mám husinu jako pralinky. Podivejte se na sebe. Podivejte se co z nás udělali. Ještě se nikomu nic nestalo, a my už jsme vstřícně předposraný. A to se jim líbí. Tam voni nás chtěj mít. A tam nás taky maj. Tam si můžou gratulovat. Mě se z nás zvedá žaludek."A Cibulková hrbící se u okénka se žádostí o výjezdní doložku, je už jen třešnička.

plakát

Zabiják & bodyguard (2017) 

Klasická buddy akční komedie. SLJ a jeho procítěné motherfucker, k sežrání krásná Salma a její španělská angličtina, a špičkování s jak naškrobené spodky sympatickým Reynoldsem. Občas to trošku zadrhne, ale to dosype diktátor Oldman či zrádný Almeida, a nebo různé parodie na další filmy. Takže plná palba. Jen doufám, že při natáčení nebyl zraněn žádný bicykl.

plakát

Návštěvníci (1983) (seriál) 

Úžasný seriál, který krásně kombinuje scifi a český smysl pro humor. Výborně obsazený - kdo tenkrát netoužil po Dádě? - se skvělou muzikou. Ano dneska už je to místy trochu vyčpělé, ale pořád si to drží pět hvězdiček.

plakát

Vražda na večeři (1976) 

Dokonalá ukázka toho, že pro stvoření skvělého filmu nepotřebujete obrovské peníze. Potřebujete talent napsat kvalitní scénář, a herce, kteří ho dokáží šikovně uchopit. A tady se sešla opravdu nejvyšší kvalita.

plakát

Haló, haló! (1982) (seriál) 

Úžasně vtipný seriál, kde hláška stíhá hlášku. Tvůrci si dělají srandu ze všeho, z francouzů, němců i britů, nic jim není svaté. KLAP! A nebudu to víckrát opakovat.

plakát

Akta X - Film (1998) 

Film je výborné akční drama, které i bez znalosti seriálu dává smysl. Velmi dobře zahraný, akce, kamera, hudba... skvěle to šlape bez zbytečné nudy. Tohle je špička Akt X. Seriál v tu dobu už značně upadal (cca od třetí série), ale film by byl dokonalou tečkou, kdy by tvůrci mohli odejít středem. Bohužel následovaly další série, a celý seriál šel do takový sraček, že to bylo až neuvěřitelné. Tedy na tu dobu. Ta smršť sračkoidních seriálů měla teprve přijít.

plakát

Sbal prachy a vypadni (1998) 

Geniální ukázka toho, že nepotřebujete stamilionový rozpočet, digitální efekty, ani hvězdné herce, abyste stvořili extrémně zábavný film, který šlape od začátku do konce.

plakát

Šílená Heidi (2022) 

Extrémně přehnaná, exploatačně vtipná až úchylná hovadina, která si dělá srandu z mnoha filmů, žánrů, sama ze sebe, a i ze samotných švýcarů. Ani v nejmenším se nestydí za inspiraci Tarantinem, kterému ostudu rozhodně neudělá. Je libo nový sýr s 88% obsahem laktózy? Za mě mnohem zábavnější, než finský Sisu.

plakát

Prci, prci, prcičky 2 (2001) 

Nechápu ty odsuzující komentáře. Je to velmi dobrá kombinace toho, co jsme zažili, a toho co jsme chtěli zažít. A kdo říká, že ne, tak buď lže, a nebo měl extra nudné dospívání. Historky z mládí jsou s každým rokem lepší a lepší.

plakát

Bohouš (1968) (TV film) 

Vlastně úplná blbost. Jednoduchý příběh, celé to stojí na hereckých výkonech. A ty jsou vynikající.