Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (1 530)

plakát

Top Gun: Maverick (2022) 

Nostalgický, dojemný, nádherný. I když jsem nikdy nepatřil mezi skalní fanoušky jedničky, tak musím otevřeně říct, že dvojka mě do slova a do písmene rozsekala. Až na dřeň a to se mi stává málokdy, ale tady to funguje na víc, než na sto procent. Včetně božského Toma Cruise, stále nádherné Jennifer Connely a hlavně uvěřitelného a perfektně natočeného příběhu. Masterpiece!

plakát

Advokát (2022) (seriál) 

Ideální výplach na jeden, až dva večery. Dobří herci, solidní děj, perfektní dabing a taková správně letní atmosféra, která se k nastávajícím teplým dnům hodí skoro dokonale. Pokud chcete nějakou nenáročnou, ale veskrze příjemnou jednohubku, je pro vás tenhle seriálový obhájce naprostá trefa do černého. Jen mám takové tušení, že s tímhle sympatickým advokátem nevidím naposledy. A to víte, já se málokdy pletu.

plakát

Ozark - Season 4 (2022) (série) 

Vůbec by mi nevadilo překombinované finále, to bych téhle sérii v klidu odpustil. Co mi vadilo mnohem víc, je evidentně sestupná kvalita, na které se možná podepsal i fakt, že Netflix tuhle řadu rozdělil na dvě a přece jen delší časové období není aspoň pro mě žádné pozitivum. Postavy nám trošku řídnou, což je pochopitelné,  ale já bych přece ocenil větší scénáristickou propracovanost, který si Ozark vzhledem k předchozím sériím určitě zasloužil. Je to stále dobré a i lehce nadprůměrné, bohužel jsem nucen zůstat na třech hvězdách. Celkově je to jasně čtyřka jako vyšitá. Díky Marty, Wendy a spol. , moc jsem si to užil. A kdo ví, třeba ještě jednou, někdy……..

plakát

Obleva (2022) (seriál) 

Hrozná šaškárna. A jediným důvodem, kvůli kterému jsem to celé dokoukal byla samozřejmě a proč to nepřiznat Katarzyna Wajda . Velmi půvabná a navíc velice vhodně typově obsazená. Kvůli ni jsem chvíli uvažoval i o třech hvězdách, ale pak přišel závěrečný, naprosto přelácaný díl, plný klišé a nelogických momentů a střelil tenhle z počátku solidní seriál do jediné zdravé nohy, co mu ještě zbyla. Takže za dva, víc bohužel ani ránu.

plakát

Zátopek (2021) 

Emil Zátopek byl bezesporu výborný, houževnatý sportovec, který dokázal v životě mnohé. Ale také byl zapálený komunista, spolupracovník StB, který sice po roce 1968 dostal přes prsty, ale to jeho přesvědčení pořád zůstalo. To mi vůbec nevadí, vadí mi jen způsob, jak je v celém filmu vyobrazen. Vlastně jako hrdina, vesměs kladná postava a když si vzpomenu na jeho rozhovor z roku 1984 jak hájí bojkot olympiády v USA je mi z toho tak nějak smutno. Přesně podobně jako v Masarykovi, nebo Palachovi. Komplikované osoby, které jsou nám filmově servírovány převážně, jako hrdinové, ale při bližším a důkladnějším zkoumání jejich životopisů zjistíte, že to takhle (možná) ani nebylo. A nezachrání to ani přesvědčiví  herci a výborná výprava, protože ta nejdůležitější věc a to vykreslit úplný a pravdivý charakter tohoto báječného běžce David Ondříček prostě a jednoduše nedokázal. Aspoň podle mého velmi skromného a subjektivního názoru.

plakát

Alexa a Katie (2018) (seriál) 

Hrozně příjemnej a hlavně odpočinkovej seriál. Žádný velký vymýšlení, ale solidní humor, kterej nelze jinak, než patřičně ocenit. A korunu tomu všemu dává správně potrhlá Isabel May, kvůli které jsem se na tenhle sitcom začal dívat. A rozhodně toho nelituju. 80 procent.

plakát

1883 (2021) (seriál) 

Místy je to nečekaně hodně přeslazené a místy to zase strašně tlačí na pilu, přesto nakonec zůstávám na čtyřech. Po velmi dlouhém a pečlivém zvažování. Hlavně za představitele hlavní role Tim McGrawea, který v kovbojském klobouku vypadá naprosto dokonale a pak za poslední dva díly. Nebyly sice úplně perfektní, ale přesto mě uspokojily mnohem víc, než prvních osm. A pokud k tomu ještě připočtu výtečnou scénu s B.B. Thortonem, tak si myslím, že je to moje dnešní hodnocení přesně akorát.

plakát

Průsmyk - Série 2 (2022) (série) 

Za začátku se to celé hledá, ale jak se zhruba v polovině dostane ke slovu naše hlavní dvojka, dostane to celé neskutečné grády a tah na bránu. Je to dost podobné, jako jednička, s výbornou kamerou a trošku otevřeným koncem. A největší překvapení? Pro mě určitě Franziska Von Harsdorf v roli Yeli Antic, která je přesně tou výraznou, hereckou postavou, která mi v první řadě maličko chyběla.

plakát

Peacemaker (2022) (seriál) 

Vůbec nevím, kde začít. Jestli u Sebevražedného oddílu, nebo u samotného seriálu, který na tenhle po čertech povedený film plynule navazuje. Ale víte co? Ono je to vlastně úplně jedno. Tady se sešlo tolik faktorů a tolik věcí, že jsem posledních pár dílů ani nedutal a jen nechápavě kroutil hlavou, že jsem podobnou takhle vynikající věc už dlouhou neviděl. Od totálně vymezeného scénáře, po ještě lepší soundtrack, akci a herecké osazenstvo, kde vůbec nevím, koho bych vyzdvihnul dříve. Ale jak už jsem napsal, je to fuk, hlavně, že si to celé neskutečně sedlo a výsledek nemůže být vůbec jiný, než maximální. Peacemaker a jeho totálně ujetá partička patří k tomu nejlepšímu, co jsem letos viděl a dost možná, že je na čase provětrat mojí series top ten. Ale to si ještě musím nechat projít hlavou. 100 procent.

plakát

Geniální přítelkyně - Storia di chi fugge e di chi resta (2022) (série) 

Kdybych to měl nějak jednoduše popsat, řeknu moc Eleny, málo Lily. A taky mi hrozně chyběla Neapol. Chápu, že je to tak asi i v knize, ale pro mě je to bohužel tak. A taky se nelze ubránit dojmu, že hlavní hrdinka je ve skutečnosti až moc mladá, což nedokáže zakrýt ani sebelepší maskér. Poslední díl mě ale utvrdil v dojmu, že to přece jen tak nezabalim a když už jsem dal první tři série, tak tu poslední snad ještě zvládnu. Tři a něco.