Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (7)

plakát

Hraniční hlídka (2006) 

Vojenská tragikomedie z albánské hranice u jezera Ohrid se odehrává čtyři roky před konfliktem a rozpadem Jugoslávie. Film mě zaujal od začátku svými vtipnými situacemi - velitel ukazující své přirození nakažené sifilisem chorvatskému vojáku-lékaři, přidrzlý srbský voják kouřící hašiš a měnící písmena v nápisu, jež oslavuje Tita a další. Zápletka voják-velitelova manželka-konflikt-smrt-smutný konec nebyla pro mě příliš překvapivá, nicméně stejně tento typ komedií s tragickým koncem mám velmi ráda. Možná proto, že jsem na něj z českých filmů už zvyklá? Prostě mě to takhle baví. Příběh se mi líbil, charaktery jednotlivých postav byly skvělé, balkánský nespisovný slovník nezklamal.

plakát

Rosamunde Pilcher - Zbloudilá srdce (1997) (epizoda) odpad!

U tohoto seriálu mám pocit, že jej televize musí vysílat buď za odměnu anebo zcela bezplatně na vyplnění hluchých míst v programu. Bohužel jich je hluchých až moc, co jí zapnu, je to tam. Rosamunde mě pronásleduje :).

plakát

Dokonalý svět (2010) (seriál) 

Podle mne dokonalá odpočinkovka s vtipem, vhodná pro ženské, které mají rády hadříky a kabelky. Proč ne? K žehlení ideální :o)

plakát

Je ti to jasné, kamaráde? (2000) 

Asi jsem ještě neviděla film z vězeňského prostředí, který by mne něčím nezaujal, protože mám tuto tématiku ráda. Tento mě uchvátil drsným prostředím, všudepřítomnou šikanou a pestrostí původu vězňů. Děj se odherává v osmdesátých letech v jugoslávské vesnici, takže se ve vězení setkávájí muži z různých míst Balkánu. Rozhodně jsem se u něj nenudila.

plakát

Kako je počeo rat na mom otoku (1996) 

Výborná komedie z válečného období, která se v Chorvatsku stala klasikou jako u nás "Slunce, seno..." Celý film se odehrává snad jen na dvou místech, pro scény ve městě byla použita nádherná přímořská vesnička Primošten. Jednoznačně nejlepší scéna z tohoto filmu je pro mne výstup na podiu Alexovy manželky, v podání herečky Matije Prskalo, která se svého muže - velitele kasárny - snaží přemluvit, aby propustil vojáky, jež zadržuje a vrátil se domů.

plakát

The Show Must Go On (2010) 

Ve filmu se vedou tři války - globální mezi dvěmi velmocemi, rodinná mezi Helenou a Filipem a pracovní mezi televizemi, ve kterých působí. Zajímavý námět inspirovaný současnou dobou. Je to příběh odehrávající se v blízké budoucnosti, ale nic nereálného na něm podle mne není, proto bych jej ani tak do kategorie sci-fi nezařadila. Sci-fi ve mně evokuje něco nadpřirozené, nereálné, a to v tomto filmu rozhodně není.

plakát

Rane (1998) 

Hodně drsně vyobrazený příběh dvou srbských mladíků, kterým drogy, zbraně a násilí nedělají problém. Skvělý herecký výkon opět předvedl Miki Manojlovič, jako otec jednoho z nich. Zajímavé.

Ovládací panel
6 bodů