Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (7)

plakát

Dokonalý svět (2010) (seriál) 

Podle mne dokonalá odpočinkovka s vtipem, vhodná pro ženské, které mají rády hadříky a kabelky. Proč ne? K žehlení ideální :o)

plakát

The Show Must Go On (2010) 

Ve filmu se vedou tři války - globální mezi dvěmi velmocemi, rodinná mezi Helenou a Filipem a pracovní mezi televizemi, ve kterých působí. Zajímavý námět inspirovaný současnou dobou. Je to příběh odehrávající se v blízké budoucnosti, ale nic nereálného na něm podle mne není, proto bych jej ani tak do kategorie sci-fi nezařadila. Sci-fi ve mně evokuje něco nadpřirozené, nereálné, a to v tomto filmu rozhodně není.

plakát

Hraniční hlídka (2006) 

Vojenská tragikomedie z albánské hranice u jezera Ohrid se odehrává čtyři roky před konfliktem a rozpadem Jugoslávie. Film mě zaujal od začátku svými vtipnými situacemi - velitel ukazující své přirození nakažené sifilisem chorvatskému vojáku-lékaři, přidrzlý srbský voják kouřící hašiš a měnící písmena v nápisu, jež oslavuje Tita a další. Zápletka voják-velitelova manželka-konflikt-smrt-smutný konec nebyla pro mě příliš překvapivá, nicméně stejně tento typ komedií s tragickým koncem mám velmi ráda. Možná proto, že jsem na něj z českých filmů už zvyklá? Prostě mě to takhle baví. Příběh se mi líbil, charaktery jednotlivých postav byly skvělé, balkánský nespisovný slovník nezklamal.

plakát

Je ti to jasné, kamaráde? (2000) 

Asi jsem ještě neviděla film z vězeňského prostředí, který by mne něčím nezaujal, protože mám tuto tématiku ráda. Tento mě uchvátil drsným prostředím, všudepřítomnou šikanou a pestrostí původu vězňů. Děj se odherává v osmdesátých letech v jugoslávské vesnici, takže se ve vězení setkávájí muži z různých míst Balkánu. Rozhodně jsem se u něj nenudila.

plakát

Rane (1998) 

Hodně drsně vyobrazený příběh dvou srbských mladíků, kterým drogy, zbraně a násilí nedělají problém. Skvělý herecký výkon opět předvedl Miki Manojlovič, jako otec jednoho z nich. Zajímavé.

plakát

Rosamunde Pilcher - Zbloudilá srdce (1997) (epizoda) odpad!

U tohoto seriálu mám pocit, že jej televize musí vysílat buď za odměnu anebo zcela bezplatně na vyplnění hluchých míst v programu. Bohužel jich je hluchých až moc, co jí zapnu, je to tam. Rosamunde mě pronásleduje :).

plakát

Kako je počeo rat na mom otoku (1996) 

Výborná komedie z válečného období, která se v Chorvatsku stala klasikou jako u nás "Slunce, seno..." Celý film se odehrává snad jen na dvou místech, pro scény ve městě byla použita nádherná přímořská vesnička Primošten. Jednoznačně nejlepší scéna z tohoto filmu je pro mne výstup na podiu Alexovy manželky, v podání herečky Matije Prskalo, která se svého muže - velitele kasárny - snaží přemluvit, aby propustil vojáky, jež zadržuje a vrátil se domů.