Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (79)

plakát

Obřad (2011) 

Tak tohle je špatný snímek. Zde se dá mluvit jen o 110 minutách uhozené fušeřiny. Ze snímku založeném na takovém laciném scénáři, řízeném průměrným režisérem nemohlo vzniknout nic dobrého. Nechápu, že k takovému scénáři se nechali propůjčit staří matadoři herectví, zejména tedy Hopkins. Dvě stárs jen k respektu hereckých legend.

plakát

Varieté (2010) 

Naprosto zbytečný filmový počin s již tolikrát profláknutým scénářem. Celý děj je snano předvídatelný. Cher se s kamerou již ztotožnila, ale Aguilera zůstane jen zpěvačkou. Kdo má rád kabaretnéí estrády patrně hvězdičku přidá, já bych ji raději ještě ubral.

plakát

Templář (2011) 

Historická rubačka jako řemen! Velmi realistické podání, perfektni dobové kostýmy i slušné herecké výkony si zaslouží 9/10. Mít trochu větší rozpočet, byla by to určitě klasika. Pro milovníky historických šlágrů povinný snímek. Líbit a moc.

plakát

Panenská královna (2005) (TV film) 

Neduhy nižšího rozpočtu plně nahradil excelentní výkon hlavní protagonistky. První Alžběta, u které jsem měl pocit skutečného ztvárnění.

plakát

Světová invaze (2011) 

Emzáci konečně pochopili, že dostat se do křížku s jedinečnou US Mrine Corps a hispánským civilistou znamená pěknej průser. Kdyby to chudáci tušili na začátku, hned by je přešly choutky po naší drahocené H2O. Stáhli by svoje pryskyřicové půlky, vyslali omluvný paprsek a světlili by si to do jiné galaxie. Zde se scénář opravdu nevyved a Liebesman zřejmě propadl sentimentálním choutkám nebo totální hysterii, oba tyto faktory ovlivnili v některých momentech výborný námět v uslintaný patos.

plakát

Centurion (2010) 

Nic naplat, Centurion je pouhopuohým následovníkem snímků typu Poslední legie, Král Artuš či Apocalypto. Pro mne je Centurion další z řady akčních řežeb zavedených do působivého prostředí. Nic dalšího jsem ve snímku nenašel. Velké očekávání zmařila beznaděj.

plakát

Agora (2009) 

Velmi působivé, kdy odhodlaná filozofka odmítá dogmata a trvá na racionalitě myšlení, ale jak se říká, hlavou zeď neprorazíš. Povedlo se dosti přesvědčivě přiblížit atmosféru jednoho z mnoha náboženských pogromů, kdy náboženský fanatismus spojený s nevědomostí nezná mezí. Snímek je po všech stránkách vyvážený a na velmi slušné úrovni. Nevím co křesťanství více vystihuje, zda nebe nebo právě peklo..

plakát

Predátoři (2010) 

Pouze odlesk výborné jedničky..

plakát

Twilight sága: Nový měsíc (2009) 

Hrozná nuda, plná klišé amerických teenagerovských snímků. Tohle pokračování postrádá snad úplně vše, hlavně děj! Úspěšné dokoukání vyžaduje zvláštní dávku osobní vytrvalosti a dobrého rozpoložení.