Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (522)

plakát

Aféra (2014) (seriál) 

Poctivý příspěvek do žánru american tragedy, s tendencí překlopit se do krimi. Tato tendence je zatím přinejlepším rozpačitá, narativní schéma dvou rovnocenných vypravěčů a držená civilní intimnost jejich vyprávění však po první sezóně misku vah bezpečně převažuje. O kvalitu druhé se ale velmi bojím...

plakát

Afro Samurai (2007) (seriál) 

Velice fresh počin. Zapomeňte na příběh, tady jde o styl! A ten kluci z Genza mají (a to dokonce "pořádně ostře vybroušený"), o RZAovi a jeho hudební složce snad ani pochybovat nelze. Drsňák s afrem jak z výstavy obří zeleniny prochází historicko-nanotechnolohickým Japonskem a usekává hlavy a končetiny všem, které potká. Provází ho jeho alterego (nebo jak to jinak slušně nazvat) se zásobou černočerných hlášek a hlasem Samuela L.Jacksona (který sice namluvil i Afra, ale ten řekne za celý seriál tak 20 slov). Dočkáte se "tak trochu drsnější" romantiky (palec nahoru), skvělého grafického zpracování a hektolitrů krve. Co chtít víc?

plakát

Afro Samurai: Resurrection (2009) (TV film) 

Nejlepší filmová hudba všech dob by RZA spolu s krvavými orgiemi v duchu předešlé série. Děj je tentokrát ještě o něco temnější a i spletitější.

plakát

Agent bez minulosti (2002) 

"Nejcivilnější" díl trilogie. Poctivá kriminálka s trochou romantiky a dokonce i občasnými pokusy o vtip. Vynikající je především honička ve Fiátku a akční scény celkově, uslintaných momentů je přesně tak akorát, tzn. málo a dokonce i momentálně až přespříliš používaná ztráta paměti se do tohohle typu filmu hodí dokonale.

plakát

Ajťáci (2006) (seriál) 

Znatelně slabší než Big Bang Theory, ale pořád obsahující notnou dávku britského humoru. Repertoár vtipů ovšem není z nejširších a 187. vtip od Mosse založený na stupidní výslovnosti už takřka nudí. Nejlepší díl: S2E01

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Byly doby, kdy výtvarné ztvárnění všemožných Buřtonových imaginací bylo obrovským lákadlem jeho filmů. Dnes je tomu naopak. Nevím zda za podstatnou kýčovitost filmu mohl nějaký rozzlobený Mickey od Disneyho, ale z Alenky se jistě dalo udělat něco daleko lepšího než tohle upatlané 3D monstrum. Ale k jádru pudla: ono hlavně zmizela z knížní předlohy věc nejpodstatnější, a to karikaturně-pitoreskní charaktery všech postav a společenská satira, která se tak nějak omezila na jednu zlokrálovninu hlášku a to bylo vše - Alenčin důvtip a prostořekost se s půvabem Miy Wasikowské zřejmě nepohodl. A vůbec celá interpretace knihy na klasický emerikn formát Jdi za svým snem synu! je na Timovu roztrhprdel. Po těch letech by už mohl vypustit unaveného Deppa a zkusit taky něco trochu jiného, třeba krapet gilliamovského.

plakát

Alles Gute (2009) (seriál) 

Na naši zaprděnou zem příjemně kontroverzní počin...a v kupce hnoje jménem Stream.cz blitzende Diamant.

plakát

Alois Nebel (2011) 

Pěkně vypadající technologické demo (až na mlhu a elektrické světlo). Ale film to rozhodně není, Nebelův syžet snad ani nedosahuje délky textu distributora. Vlastně mi není vůbec jasné, proč je Nebel animovaný film. No, za ty prachy rána těžce mimo.

plakát

Americká krása (1999) 

Herecký koncert Kevina Spaceyho v černé komedii o takové normální americké rodince. Doufám, že se v USA poznali a taky jim to přišlo tak vtipné :)

plakát

Americké psycho (2000) 

Že to šamponi nemají v hlavě v pořádku a poslouchají divnou hudbu, to vím už dávno.