Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (522)

plakát

JCVD (2008) 

Šok. Naprostý. Van Damme hraje sám sebe, v psychologickém thrilleru, za 90min nikoho nezabije a ještě je to bomba. Přestavte si, že se jednoho dne probudíte, a zjistíte, že Jean-Claude umí výborně hrát - no tohle by si normální člověk nevymyslel. J.C.V.D. je sugestivní životní výpovědí jednoho z bývalých slavných ranařů béčkového, lehce postříbřeného plátna. Zjistíte, proč natáčel takové...no...vandammoviny a vůbec začnete tohodle belgičana mít rádi, protože je to docela sympatický chlapík; navíc se vtipně naváží do Seagala, agentů a filmového průmyslu všeobecně.

plakát

Jednotka příliš rychlého nasazení (2007) 

Britský nářez, kombinovaný na ostrovní poměry nezvykle s brutální a akcí a spoustou krve (za což samozřejmě palec nahoru). Úroveň vtipů je někdy kolísavá a celkově film obsahuje možná příliš mnoho "vážných" pasáží, ovšem závěrečný důchodcovský showdown vás chladnými určitě nenechá.

plakát

Je muž, který je vysoký, šťastný? (2013) 

Místy až nesnesitelně naivní duel, jehož hravý vizuál přetéká vzhledem k souběžné kanonádě Chomskyho slov přehršlí nápadů, které tak musí nutně utrpět. Vlastně je to takový oduševnělý večerníček.

plakát

Jméno růže (1986) 

Zprznění knihy mého nejoblíbenějšího spisovatele. 3* za Conneryho a středověký realismus.

plakát

Jmenuju se Earl (2005) (seriál) 

Těžko vypíchnout jednu konkrétní věc, nebo postavu. Prostě si otevřete pivo, vyserete se na zkouškový a sledujete.

plakát

J.S. Bach - Fantasia G-moll (1965) 

Chlap přijde domů (kde na něho vzdor slovům Tomáše Hanáka nečeká stará-tlustá), zasedne za varhany a nechá se doslova zajmout hudbou, která se mu postupně zavrtává pod kůži a zároveň ho osvobozuje. Je až k nevíře, kolik síly dodá Bachově hubě pár oprýskaných zdí a rezavých mříží.

plakát

Juno (2007) 

Ti Kanaďani mluví opravdu hrozně, nějak jsem se v těch jejich slovních hříčkách nechytal. Jinak to ovšem šlo: EXCELENTNÍ Ellen Page, příjemná hudba, mnohdy humorný humor. Teď jenom očekávám nárůst populace, minimálně mezi fanoušky tohoto filmu ^_^

plakát

Kafe a cigára (2003) 

Soubor 11 veskrze výborných povídek, ve kterých jde "pouze" o pití kafe, kouření cigaret a vedení často repetitivních dialogů. Maximální styl, minimalistické podání, skvělý humor. Na rozdíl od mnohých jiných mi nepřijde žádná část slabá (například Renée, postrádající v podstatě jakýkoliv dialog, je z mojich nejoblíbenějších), ba naopak - většina jich trpí puncem geniality. A pokud navíc holdujete v názvu zmíněné svačinkové kombinaci, můžete si připsat i pomyslnou šestou hvězdičku.

plakát

Kancl (2001) (seriál) 

Ano, poznáte v tom i VAŠEHO šéfa, nebojte se...já jsem u toho vždycky po návratu z brigády málem umřel smíchy. Holt některé rysy mají ti chlápci nahoře, nehledě na národnost/povolání/počet ponižovaných společné.

plakát

Kauza CIA (2006) 

Tak nějak podivně rozplizlý film, v podstatě neuvěřitelným způsobem degradující jakoukoliv možnost zaujmout neustálým pozorováním (zde) ne zrovna flexibilní tváře matta Damona. Citová rovina funguje místy výborně, někdy se ovšem spolu se zbytkem snímku vytrácí do neurčité nudy, jejíž odpodstatnění jsem skutečně nebyl sto odhalit.