Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (522)

plakát

Kdo je tady ředitel? (2006) 

Pokud bych si byl jist egozpytující sebeironií díla, dal bych i víc...

plakát

Kick-Ass (2010) 

Nesmírně kulervoucí film. Filmový teen rare steak.

plakát

Kill Bill (2003) 

Film, který mě dovedl ke kinematografii. Quentin zde dovedl do dokonalosti "kolážní" metodu inspirace svými oblíbenými filmy, a pokud jste viděli třeba Lady Snowblood, tak vám například závěrečný souboj v zimní zahradě nebude úplně neznámý. Jak už je to ovšem u něj dobrým zvykem, originál svým osobitým zpracováním inovuje i předčí. Celé 2 hodiny vizuálních orgií jsem si beze zbytku užil, a že někomu vadí gejzíry krve z uťatých končetin, je pro mně jenom další plus do skvělé skládačky jednoho příběhu pomsty "servírované za studena" - a navíc to k tomuto žánru japonských samurai-rubaček neodmyslitelně patří. Navíc RZAova skvělá hudba.

plakát

Kill Bill 2 (2004) 

Stylem zcela odlišné, ale kvalitou ekvivalentní pokračování největší filmové pomsty "servírované za studena". Oproti stylové rubačce prvního dílu zde Quentin vsadil na svou tradiční notu skvělých dialogů, ve kterých exceluje zejména Bill (David "Jmenuji-se-Caine-rád-vám-pomohu" Carradine), ktreý připraví celému příběhu nečekaně filosofické finále. Jinak kromně tradičné neodolatelné Umy potěší po Sonny Chibovi v prvním volumu další legenda kung-fu filmu Gordon Liu v roli nejdrsnějšího dědy na světě Paj-Meje.

plakát

Kiss (1963) 

První koukatelná záležitost, která si skutečně na nic nehraje a hodí vám před xicht líbající se homosexuály (což vám dá chvilku námahu poznat, 6 lidí se na tom nemohlo dlouho shodnout).

plakát

Kladivo na čarodějnice (1969) 

Dost možná nejdepresivnější film vůbec, konkurovaný maximálně tak Hotelem Rwanda a von Trierovými depresemi. No jo, pro nás Čechy je inkvizice ideální nástroj seberealizace...

plakát

Klepání na nebeskou bránu (1997) 

Určitě jsou lidé, kteří se mohou odvážit již od prvního záběru jít do ironické polemiky s Tarantinovou tvorbou. Takoví lidé však zcela jistě nežijí v Německu - zemi to známé tím, že její obyvatelstvo nevlastní absolutně žádný smysl pro humor. A podle toho to dopadlo - nemastný nemastný katzehund, u kterého se nezasmějete než jeho impotenci vyplodit pořádný vtip. V podstatě je celý Klepáč takovým pokusem o parodii na gangsterky (což je zde s oblibou prezentováno střílením tun nábojnic do dveří různých automobilů a míření někomu na hlavu pod různými úhly), se špetkou něčeho "vážnějšího". Hořká příchuť ke sladké, zde v podobě rakoviny, nemůže dojmout už vůbec: ve filmu se nevyskytuje jediný sympatický charakter, pouze banda podivných blbounů (rádoby gangsterských). A utáhnout tenhle hnuseintopf hodinu a půl na maximálně průměrné řežii těch vážnějších momentek? To nemohlo vyjít, meine Freunde...

plakát

Klub rváčů (1999) 

Geniální scénář, Brad Pitt ve své (zřejmě) nejlepší roli, narážky na IKEU a spousta násilí. Fincher se (jako už tradičně) s ničím nemaže a už od začátku pořádně tlačí na pilu. Kdyby závěrečná scéna v mrakodrapu dopadla jako v knize, nebyl by tento film "pouze" nejlepší čtyřhvězdičkář všech dob...A i přesto je to možná Fincherův nejlepší film, i když ho hodnotím nejhůř :)

plakát

Kobe Doin' Work (2009) (TV film) 

Unikátní studie jednoho dne v práci nejfenomenálnějšího atleta tohoto tisíciletí. Plus Mamba himself on mic.

plakát

Konečná (2013) 

Totálně zpackaná neo-wayneovka, která vás načne neskutečně utahanou expozicí, poté protáhne neschopností sledovat byť jen dvě jednoduché souběžné dějové linky v něčem alespoň připomínajícím tempo a dorazí topornou akcí proloženou vskutku svahilským humorem (čest holandským fotbalistům). To už letos raději tu kulku mezi oči, než se dočkat takovéhle Konečné bývalého akčního mastodonta.