Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (522)

plakát

Drive (2011) 

Duch osumdesátek, to je to, oč tu běží. Přešlapávání mezi takřka meditativně laděnou rovinou citu a cti a následné naskočení do velmi brutálního drajvu nožů, vidliček a brokovnic je vybalancováno ve velmi přesném mixu. Paradoxně je Drive jeden z mála filmů, který by mohl být delší - určitě by se snesla nějaká bonusová "šoférská" akce. Ale možná, že by to tempo filmu nesneslo. A na něm celý tento počin stojí: rytmické budování atmosféry, až po úplné souznění s hlavním hrdinou, skrze pasáže snově bezeslovné a postupné přilévání kýblů krve do divákova ohně...Vše do sebe pěkně zacvakává, až na rádiový postup LA Clippers do play off!

plakát

Dr. No (1962) 

Težko hodnotit s odstupem 50 let. Jakožto vyznavač nové bondovské "vlny" (jestli se tak dají nazvat 2 filmy, minimálně je to ale šplouch) mi přece jen animálnost Davida Craiga chybí - i když Sean taky na tom není špatně, jenom ten scénář je prostě z jinačího soudku. Vtipné momenty jsou tu ovšem od prvopočátku, což je dobře, protože Jamesův britský humor byl (mělo by se tedy správně říct, že od tohoto prvního dílu bude) jednou z hlavních devíz bondovek. Co mě úplně nepřesvědčilo, byl herecký výkon Ursully Andress. Postavit si jí doma do výklenku v obýváku nebo k záhlaví postele jistě není špatný nápad, ale postavit ji před kameru je už horší. Její sborník mimických výrazů mi připomněl včerejší momentku s Ivanem Dragem.

plakát

Duchové Marsu (2001) odpad!

Poctivý, pečlivě budovaný odpad. Takhle nějak by to mělo férově vypadat, žádné napínaná, zdali se to třeba v půlce nezlepší či podobné ex machiny. Prostě žumpa od začátku do konce, technicky nezvládnutá a výkony se snad ani nedají považovat na herecké (přičemž o chlup více zklamal Statham než Cube).

plakát

Dům z písku a mlhy (2003) 

Nezaujatý střet civilizací v příběhu, který je stejným dílem jak o životních hodnotách lidí z kulturně takřka protikladných světů, tak o sociologicko-psychologické důležitosti domova a identifikace se s místem. Úchvatná Jennifer, skvělý Ben a emoční vodopád na konci snímku.

plakát

Duna (1984) 

David Lynch je pro mě osobně v řadě případů přeceňovaný režisér. Duna je však (podobně jako Elephant Man) jiná v rámci jeho filmografie v tom, že nestaví na lynchově často nesmyslné (jo, nesouhlaste s tím, ale podle mě opravdu ani pan režisér mnohokrát absolutně neví, pouze si plave v jakémsi amerikanosurrealismu) dějové lince - výsledkem je teda velmi kvalitní sci-fi (což možná po přečtení předlohy vezmu zpět, jenže kdy bude na to čas...POZN: Nevzal sem :) ), se dvěma velkými mínusy: vizuální efekty jsou snad nejhorší, co sem v podobném filmu viděl (zlaté Ten Comandments z padesátých let) a tak příšerně nezvládnutou akci nezvládne snad ani český Michael Bay (kvalitativně) Zdenda Troška. Samozřejmě že vím, že na těchle věcech film nestojí - ale snad bych toho po žánru sci-fi nechtěl zase tolik...

plakát

Dylan Moran: Yeah, Yeah (2011) 

Místo cigára čokoládový panděro? Vína usrkávat? Na Dylana někdo ušil chomout...

plakát

Earth (2007) (TV film) 

Svým způsobem nejlepší film vůbec. Fantastické záběry, u nichž povětšinou absolutně nechápu, jak se je tvůrcům podařilo natočit, sympatičtí mlaďoši kterým musíte fandit a k tomu skvělé namluvení od kapitána Picarda. A dokonce jsem po celou dobu filmu nedostal chuť na maso.

plakát

Elitní jednotka (2007) 

Fašounská rádobychlapárna. Tady a teď, v izolovaném dvouhodinovém mikrokosmu jednoho vnitřně nevyrovnaného snímku, prostá jakýchkoliv souvislostí.

plakát

Elysium (2013) 

Hollywood goes left.

plakát

Eminem - Rap God (2013) (hudební videoklip) 

...neskutečně zabité video. Tenhle flow-opus si zasloužil zcela jiný, netuctový drbání.