Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (522)

plakát

JCVD (2008) 

Šok. Naprostý. Van Damme hraje sám sebe, v psychologickém thrilleru, za 90min nikoho nezabije a ještě je to bomba. Přestavte si, že se jednoho dne probudíte, a zjistíte, že Jean-Claude umí výborně hrát - no tohle by si normální člověk nevymyslel. J.C.V.D. je sugestivní životní výpovědí jednoho z bývalých slavných ranařů béčkového, lehce postříbřeného plátna. Zjistíte, proč natáčel takové...no...vandammoviny a vůbec začnete tohodle belgičana mít rádi, protože je to docela sympatický chlapík; navíc se vtipně naváží do Seagala, agentů a filmového průmyslu všeobecně.

plakát

Česká RAPublika (2008) 

Takhle jsem se nezasmál už dlouho. Že to někdo nechápe, nebo dává z principu odpad (a jde poslouchat U2 s jejich "Biggest No.2 " - viz. South Park - nebo podobnej shit), nemůže znevážit genialitu situací jako malí freestylující a pimpící Romové, změna jména, návštěva rodiště Josefa Jungmana nebo kolabo s Hanou Hegerovou. Není zde samozřejmě vše zlato (Ori má prozatím to nejlepší za sebou, i když v poslední době znovu nabírá dech - většina záběrů z tohodle filmu je však podle mě tak 2-3 roky stará) a s aktuálním materiálem by vypadla humor Jamese a Huga zase asi o něci jinak, ale celkově pro mě naposté překvapení. PS: Film se líbil i fanynce skupiny Kryštof, čili nemusíte být zrovna vyznavatel hry pro bránicirvoucí zážitek.

plakát

Training Day (2001) 

Vynikající krimi. Skvělý a navíc vtipný Denzel Washington, správně správný Ethan Hawke a spousta černochů včetně 2 celebrit nejzářivějšího kalibru: Dr.Dre a Snoop Dogga (zajímalo by mě, jak ho poskládali na vozíček). Těžko snímku něco vytknout, Fuqua nepřináší nic nového ale nabízí poctivou ghetto story. Což já rád.

plakát

Quantum of Solace (2008) 

Narozdíl od většiny ostatních jsem se směrem, kterým se 007 ubírá zcela spokojen. S příchodem Daniela Craiga už to není "z mjech hodinek vystřelí smard, trefí tě do oka" rozverný chlapík, což je jedině dobře. Navonění dobráčci nikdy mou představu o supertajných agentech nesplňovali. Nový představitel Bonda přináší dvě podstatné změny: James má konečně emoce (a to hlavně spoustu negativních) a chová se jak chlap - na konci filmu nenajdete na jeho obličeji rozmazaný make-up, ale pořádnou sadu jizev a krvavých skvrn. Akce je po vzoru dnešních žánrově srovnavatelných filmů (Bourne a Taken) syrová, žádné plížení s tlumičem a uspávání vtipem. Bondgirl se povedla, o tom žádná, a navíc dostal novou dimenzi její vztah s JB (čili nečekejte žádné "byla jsem u Zlouna - samozřejmě do té doby, než jsem se vyspala s Jamesem"). Doufám, že další bondovky nastolený maskulinní směr udrží.

plakát

96 hodin (2008) 

Nová generace filmových tajných agentů se mi čím dál více zamlouvá. Ti tam jsou naondulovaní kravaťáci s nevyužitým povolením zabíjet, nechávající za sebou hromadu omráčených/spících/podrápaných padouchů a sklenky od míchaných nápojů. Neesonův Bryan se neschovává za žádné zákony, politickou korektnost či humanismus a prostě smete všechny hajzly, které potká. A o to to tak nějak celé je. Akce i vyslýchčky jsou perfektní a vůbec celý film má spád a uteče velmi rychle. Škoda jednoduchosti a značnému obsahu klišé v ději, pomsta by byla dokonalá.

plakát

Hotel Rwanda (2004) 

Pokud jste si naivně mysleli, že nadnárodní organizace typu OSN (konkrétně v tomhle filmu, jinak samozřejmě není horší než EU a pod.) jsou něco jiného než záložní peněženky G8, tak vás tenhle film z iluzí poměrně krutě vytrhne. Nějakého extrémního násilí nebo naturálního zpracování se na obrazovce nedočkáte, i tak ale jde o film který dokonce i pohne s balvanem jako jsem já. Rozhodně je Hotel Rwanda film (snad ještě s Dogville a Hotaru no Haka), který mě nejvíce nasral (není myšleno v hodnotícím smyslu slova, jinak by asi nebylo těch 5*,že) a utvrdil můj názor na "politiku" (čti: vyjebávání). Mrazivé, brutální, plné bezmoci a co je nejhorší: Based on true story.

plakát

Titus (1999) 

Tak trochu jiný Willík. Dokonce s nábojem a dokonalou stylizací.

plakát

Hrdý Budžes (2003) (divadelní záznam) 

I přes mně již naprosto odporné téma (díky, "Mistře" Hřebejku) je tohle i naponěkolikáté velmi vtipná záležitost. "Už jdu, ty kurvo!!!"

plakát

Stoupat jak dým (1978) 

Super zhulenecká komedie starého ražení, aneb co když se dají dohromady špinavej, zarostlej mexickej esé a špinavej, zarostlej "John Lennon".